Nedsläpp analyserar lånet av Samuel Fagemo

Bild från Bildbyrån

Nedsläpp analyserar lånet av Samuel Fagemo

Under måndag förmiddag så blev det slutligen klart att den målfarlige talangen Samuel Fagemo inleder säsongen i Södertälje. Fagemo får ses som ett väldigt starkt nyförvärv men hur stor påverkan kan han ha på Södertäljes säsong?

Säsongspremiären för hockeyallsvenskan har sedan tidigare slagits fast till den 2:a oktober, det vill säga 45 dagar före Los Angeles Kings Camp börjar (17:e November). Hur spelschemat ser ut är ännu ej fastställt men med vanligt matchande skulle Fagemo hinna med att spela mellan 12-14 matcher i SSK-tröjan. Under dessa spelas det om ca 40 poäng och ett potentiellt lyft under första delen av säsongen för Södertälje som tidigare tvingats kämpa sig tillbaka från sämre säsongsupptakter. Exempelvis tog man enbart 12 poäng på de fjorton första matcherna vilket är långt under det poängsnitt man hade sammantaget för säsongen 19/20 och hade utslaget på en hel säsong resulterat i negativ kvalplats.

Många fick nog upp ögonen för den målfarlige 20-åringen under JVM där han vann poängligan samt gjorde flest mål i turneringen. Förutom en kortare sejour i Södertälje säsongen 17/18 har Fagemo tidigare spelat i Frölunda där han stod för 42 matcher och producerade 22 poäng (13+9) föregående säsong. Det motsvarar alltså över 0,5 poäng per match i SHL. Dessutom ska de inte glömmas att SSK saknat en högerfattad skytt innan de senaste två NHL förstärkningarna anslöt då även backen Axel Andersson lånades in från Anaheim. Just Fagemo är perfekt anpassad för den första powerplay uppställningen där han ifrån den vänstra cirkeln kan avlossa sitt skott.

Man kan aldrig ge några löften på vad en spelare tillför men att Samuel Fagemo ska vara en allsvensk toppspelare som producerar mål i powerplay och 5 mot 5 ska de inte vara någon tvekan om. Personligen skulle jag sträcka mig till att det är en av de mest spännande spelarna som färgar den hockeyallsvenska våren. Hur många poäng tror ni att Samuel Fagemo producerar under lånet? Kommentera nedan!

Tack för er tid!