IFK Norrköping vann enkelt borta mot AIK

IFK Norrköping åkte upp till Stockholm och gjorde en riktigt bra första halvlek - vilket också gjorde att man kunde lämna Friends Arena med tre poäng efter 4-0 på resultattavlan.

Jens Gustafsson har höjt fingret för IFK Norrköping om hur väl förberedda man är inför denna säsong och ikväll fick man minst sagt visa upp det. I bortamatchen mot AIK dominerade man första halvlek och innan matchen knappt ens hunnit börja är Simon Thern framme och trycker in 1-0 för gästerna i den 5:e minuten.

Sedan var det försvararna i IFK Norrköping som klev fram och levererade.

2-0 Henrik Castegren
3-0 Rasmus Lauritsen
4-0 Lars Krogh Gerson på straff

Det straffmålet var också lagets 15:e raka straff - i mål. Ett imponerade facit bara det.

Första halvlek väldigt bra. Andra halvlek inte lika bra, där och då mer kontrollerat. AIK kunde samtidigt jobba sig in mer i matchen och till sist fick också Henok Goitom utdelning med en nick som betydde 1-4. Närmare än så kom man aldrig.

Fyra Peking-mål borta mot AIK har inte skett sedan 1957 då man vann med 0-5.

---

Serieledning.

4-1 och tre poäng borta mot AIK innebär serieledning i Allsvenskan för IFK Norrköping.

Också det enda laget hittills som plockat full pott efter två spelade matcher. Vi lär dock få se något lag till lyckas med den bedriften när hela omgång 2 spelas klart under torsdagen.

---

Henrik Castegren gör sitt första mål i Peking-tröjan. Givetvis väldigt skönt för honom. Viktigt och kul att han fått förtroende från start i årets allsvenska och också tagit chansen.

---

Nästa match är redan nu på söndag.

Hemmamatch mot Djurgården. Ett Djurgården som inledde med seger mot Sirius, men förlorade sedan mot Örebro. Intressant och se vad det kan bli av den matchen.

AIK - IFK Norrköping 1-4
    • 0-1: Simon Thern (Lead Haksabanovic)
    • 0-2: Henrik Castegren (Rasmus Lauritsen)
    • 0-3: Rasmus Lauritsen (Jonathan Levi)
    • 0-4: Lars Krogh Gerson (Straff)
    • 1-4: Henok Goitom