• Hem
  • Hockeysilly
  • Hockeysilly

Per Ledin: "De försöker göra PR på mitt namn"

Division 2-klubben Kalmar HC har gått ut med att man är intresserade utav spelare som Conny Strömberg och Per Ledin, två som för närvarande är kontraktslösa. Men den tidigare Luleå-spelaren gillar inte grejen. 
– Just nu kan jag bara säga som så att de försöker göra en PR-grej på mitt namn, säger Per Ledin till Kvällsposten.

39-åringen har under två raka säsonger spelat utomlands - men nu vill han prioritera familjen. Den går först, menar han.
– Jag tränar och ligger i och har valt att fokusera nu de första månaderna på familjen. Det är egentligen inget konstigt med det. Jag har åkt i början på augusti två år i rad och de har varit kvar i Sverige. Familjen är det viktiga, man vill inte riskera en skilsmässa och då är det inte så mycket att göra, säger han till tidningen.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Succémålvakten hyllar Örebropubliken: "Betyder allt för oss"

I början på maj blev det klart att målvakten Eero Kilpeläinen skrev på för Örebro Hockey. Han hämtades från finska klubben KalPa och efter sin första tid i Sverige hyllar han SHL.
– Ska jag vara helt ärlig så håller SHL en högre klass än den finska ligan och jag såg det därför som en utmaning och tvekade aldrig när jag fick höra om Örebros intresse, säger målvakten till klubbens hemsida

Själv har det blivit succé för 32-åringen som är en stor bidragande orsak till att laget är en av klubbarna som släpper in minst mål i ligan. 27 insläppta mål, lika många som Djurgården. Bara Växjö Lakers har släppt in färre, 23 mål.

Kilpeläinen, som är trea i målvaktsligan med sina 93,21 i räddningsprocent, passar också på att hylla publiken i Behr Arena.
– Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det var många spelare som redan på försäsongen pratade om ljudnivån i Behrn Arena men jag kunde aldrig inbilla mig att det skulle vara så här mäktigt. Det är nästan så att man får nypa sig själv i armen ibland för att förstå. Jag hoppas verkligen att våra supportrar förstår vilken betydelse de har. Att få det stöd vi får, oavsett vi leder eller ligger under, betyder allt för oss, säger han i intervjun.

Nu drömmer målvakten om spel i OS - med Finland.
– Att få chansen i ett OS har alltid varit något av en dröm för mig. Det är inte speciellt många spelare som får chansen att representera sitt land, än mindre får chansen att göra det i ett mästerskap. Kan jag bara fortsätta på samma sätt som jag gjort hittills och hjälpa laget att vinna så många matcher som möjligt så tror jag att mina chanser är goda, säger Eero Kilpeläinen.

Dela inlägg:

Kristianstads IK vill plocka in forward

Inför måndagens derby mot Tyringe saknar Kristianstads IK två forwards och det gör att klubben nu vill plocka in ersättare - på lån. Men ännu har man inte fått napp.

– Jag har inget att förmedla än. Jag har många trådar ute, men det är många lag som har det tunt på forwardssidan just nu. Men målet är att ha tolv forwards i spel när det är dags för nedsläpp, säger Joakim Johansson till Kristianstadsbladet.

Det är både Roger Ohlsson och Malte Sjögren som missar morgondagens match.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Uppgifter: Alex Lavoie återvänder till HockeyAllsvenskan

Forwarden Alex Lavoie har tidigare gjort en säsong i HockeyAllsvenskan med BIK Karlskoga och nu återvänder han - men inte till BIK. 
Enligt bloggen MrMadhawk.se ska forwarden valt spel i toppklubben Timrå IK.
– Det får du fråga Kent Norberg om, säger agent Erik Wallström till MrMadhawk.

Förra säsongen blev det 52 poäng på 51 matcher i HockeyAllsvenskan med BIK Karlskoga. Denna säsong har det inte gått lika bra. Bara sex poäng på 16 matcher i den finska ligan med KalPa.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

FBK-backen stängs av

I samband med slutsignalen delade Ilari Melart ut en vårdlös tackling på Brynäs spelare Aaron Palushaj och nu har FBK-backen fått sin dom. 28-åringen stängs av i tre matcher, vilket SHL meddelar på sin officiella hemsida.

SHL skriver på sin hemsida tre nyckelfaktorer som spelade in på avstängningen
"Den tacklande spelaren ser hela tiden ryggen på motspelaren
Motspelaren är försvarslös och tacklingen är respektlös
Tacklingen sker med viss fart"

Förutom tre matcher utan spel, får backen även betala in böter på 21 000 kronor. 

Dela inlägg: