• Hockeysilly

OFFICIELLT: Fem spelare lämnar Örebro Hockey

Örebro Hockey meddelar på sin officiella hemsida att fem spelare lämnar. Det handlar om Eero Kilpeläinen, Stefan Stéen, Tylor Spink, Tyson Spink och Jere Sallinen.

– Eero, Stefan, Tylor, Tyson och Jere är fantastiska killar som under sin tid i klubben gett 100 procent. Vi vill tacka samtliga spelare för deras insatser i Örebro Hockey och önska dem all lycka i framtiden, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

JUST NU: IK Oskarshamn klara för SHL-kval

IK Oskarshamn är klara för SHL-kval efter att ha besegrat AIK med 3-2 i matcher. Nu väntar Timrå som motståndare i bäst av sju matcher om en plats i högstaligan.

AIK gick in i den allsvenska finalen som favoriter, men när fem matcher är spelade är det IK Oskarshamn som dragit det längsta strået och vinner matchserien med 3-2 i matcher efter kvällens seger på Hovet inför fullsatta läktare.

En skräll som nu innebär att IK Oskarshamn får spela ett SHL-kval mot Timrå IK i bäst av sju matcher.

Den avgörande matchen på tisdagskvällen slutade 4-1 till Oskarshamn.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

SHL-intresse på Jesper Frödén

Forwarden Jesper Frödén gör en fin säsong i sin allsvenska klubb AIK och nästa säsong ser det ut att bli spel i SHL för 24-åringen, oavsett om AIK skulle missa att ta klivet upp.

Enligt SportExpressen är Timrå IK intresserade och det bekräftas också av klubben.

– Jag är intresserad, det kan jag bekräfta. Men tyvärr lär jag inte vara ensam om det intresset, säger Timrås sportchef Kent Norberg till tidningen.

Bara i grundserien stod Frödén för 38 poäng på 50 spelade matcher och poängen har fortsatt trilla in nu när AIK spelar kvalmatcher mot SHL.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Mora-backen förlänger kontraktet

Mora IK meddelar på sin officiella hemsida att backen Viktor Amnér förlänger sitt avtal med klubben.

Det nya avtalet med 30-åringen sträcker sig över säsongen 2021/2022.

-Jag trivs jättebra med Mora och jag var ju med och spelade upp dem i SHL också. Jag har ju fått ett väldigt stort förtroende av tränarna i år. Jag tyckte det var ett givet val att bli kvar och representera Mora i tre år till, säger Viktor själv om sitt beslut att stanna, säger Amnér till klubbens hemsida.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Efter debutsäsongen i SHL - får förlängt med Frölunda

Frölunda värvade inför säsongen in 29-årige backen Anders Grönlund från IK Pantern. Han hade aldrig tidigare spelat i SHL, men har visat sig klara av nivån.

Nu belönas han med ett nytt kontrakt som skrivs på två år.

– Han har visat att ålder inte är ett problem. Han har haft en grym utvecklingskurva hos oss och varit en av våra defensiva klippor, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

I grundserien blev det 48 spelade matcher och nio poäng.

Dela inlägg: