• Hockeysilly

Brynäs-backen missar dubbelmötet mot Djurgården

Förhoppningen var att Lukas Kilström skulle vara tillbaka från skada när Brynäs spelar mot Djurgården, men så blir det inte. 

Backen missar både fredagens och lördagens match mot Stockholms-laget.

På klubbens Twitter-konto går man ut med statusuppdateringen kring 28-åringen.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Backen lämnar SHL-klubben

Malmö Redhawks meddelar på sin officiella hemsida att backen Malte Setkov lämnar. Det handlar om att få mer speltid och därför bryter man nu avtalet och 20-åringen fortsätter i IK Pantern.

Men han kommer att återvända till klubben - nästa säsong.

– Malte behöver spela seniorhockey och det här är bästa tänkbara lösning för hans fortsatta utveckling. Vi tror väldigt mycket på honom och ser fram emot att ha tillbaka honom hos oss inför nästa säsong, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, till klubbens hemsida.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

LISTA: Leksands IF trea i HELA VÄRLDEN

Det har inte gått spikrakt uppåt för Leksands denna säsong, men när EliteProspects släppte siffror på vilken lag som haft mest sidvisningar på sin lagsida under 2018 finns Leksands IF med i toppen - med närmare 300.000 sidvisningar.

Före storklubbar som Vancouver Canucks, Edmonton Oilers, Chicago Blackhawks och Buffalo Sabres.

Etta på lisan är Toronto med bland annat William Nylander i truppen och på andraplatsen hittar vi Vegas Golden Knights med svenska stjärnan William Karlsson. 

EliteProspects publicerar följande på sin Twitter:

2018 http://EliteProspects.com  facts: Most Clicked Team Pages/Rosters Last Year
1 Toronto Maple Leafs 345 632 views
2 Vegas Golden Knights 302 169
3 Leksands IF 290 443
4 Vancouver Canucks 263 394
5 Edmonton Oilers 263 166
6 Chicago Blackhawks 256 991
7 Buffalo Sabres 253 617

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Mattias Ritola: “Det värsta jag kan vara med om som hockeyspelare”

Det har inte blivit något spel för Mattias Ritola denna säsong på grund av skada - men nu är han på väg tillbaka och räknar med spel efter nyår. Men tiden fram tills nu har inte varit den bästa, förutom att han själv inte kunnat spela har det gått tungt för laget.

– Det är hemskt, det värsta jag kan vara med om som hockeyspelare, säger Mattias Ritola till Sportbloggare.com.

Leksands IF började säsongen bra och var inledningsvis ett topplag i HockeyAllsvenskan. Men sedan kom förändringen. Nio raka förluster under ordinarie speltid och det fick klubben att agera vilket man gjorde när Leif Carlsson sparkades och ersattes av Roger Melin.

Vid sidan om har lagets stora stjärna, Mattias Ritola, fått se på. På grund av skada har han inte kunnat hjälp laget på isen, men han berättar för Sportbloggare.com att han är på väg tillbaka.

Du har varit borta från spel på grund av skada, men hur ser din status ut nu?

– Statusen är att det går åt rätt håll. Så det är inte så mycket mer än det. Det har varit en lång process och det börjar närma sig slutet, säger Mattias Ritola.

Har du varit på is?

– Jag har varit på is en del. Jag hoppas vara tillbaka efter nyår.

Det började bra för Leksand, men på slutat har det gått extremt tungt. Hur har det varit att vara vid sidan om detta och inte själv kunna hjälpa till på isen?

– Det är hemskt, det värsta jag kan vara med om som hockeyspelare. Jag har försökt påverka så mycket jag kan bredvid, försöka sprida lite glädje och glatt humör, något mer har jag inte kunnat gjort.

– Jag har varit med laget så mycket det bara gått.

“Lyft gruppen på bara några dagar”

Hur ser du på att klubben agerar och bytte tränare?

– Det är kul att Roger kommer in, jag tror det är bra för gruppen. Vi körde helt enkelt fast både för laget och för Leffe tillsammans. Leffe har gjort ett bra jobb, det är inget mer med det. Det blir en liten nystart nu efter jul.

Vad har du att säga om Roger Melin?

– Första intrycken är jättebra. Lugn kille, bra med människor. Tycker han lyft gruppen på bara några dagar och sprider glädje. Känns som en bra tränare. Jag menar, han har lång meritlista och vet vad han håller på med. Jag tror han och Thomas (Johansson) är en bra kombo.

“Målet är att ta upp Leksands IF till SHL”

Hur ser du på era chanser att nå SHL eller åtminstone vara med och utmana?

– Ingenting är omöjligt. Vi måste hitta ett sätt att vinna matcher och det hoppas jag redan händer nu på annandagen. Sen för framtiden tycker jag ser riktigt intressant ut med Thomas och Roger.

Ritola har två år kvar på kontraktet, men mycket längre än så har han inte tänk när det kommer till framtidsplanerna.

– Jag har inte tänkt så långt. Målet är att ta upp Leksands IF i SHL och inget annat, avslutar Ritola.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Beskedet: Leif Carlsson sparkas - Roger Melin ta över Leksand

Med hela nio raka förluster har Leksands IF hamnat i en kris och nu väljer klubben att agera. På sin hemsida meddelar man nu att Leif Carlsson får sparken och istället plockar man in Roger Melin som under 2017 fick sparken av Brynäs IF.

Ihop med övriga i ledarstaben kommer Melin leda laget resterande del av säsongen.

"Leksands IF har idag valt att avsluta kontraktet med Leif Carlsson. Ny huvudtränare blir Roger Melin som tillsammans med övrig befintlig ledarstab kommer leda laget resterande del av säsongen.", skriver klubben på sin officiella hemsida.

Dela inlägg: