• Hockeysilly

Uppgifter: Dennis Rasmussen återvänder till SHL

Forwarden Dennis Rasmussen lämnade Växjö Lakers efter säsongen 2013-14 och har sedan dess samlat på sig rutin i form av 139 matcher i NHL. Denna säsong har det blivit 27 matcher i Anaheim Ducks och en notering på fyra poäng.

Men nu är 27-åringen på väg tillbaka till Sverige och SHL. Det är SportExpressen som avslöjar att Växjö Lakers är nära att landa drömvärvningen inför det kommande SM-slutspelet.

Växjö leder redan SHL i överlägsen stil och med denna värvning vässar man truppen ytterligare inför viktiga slutspelsmatcher.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Douglas Lögdal klar för ny klubb

För inte så länge sedan stod det klart att Douglas Lögdal lämnar den allsvenska klubben Vita Hästen.
Anledningen till att Lägdal bröt sitt kontrakt ska ha varit på grund av personliga och social skäl. 

Nu har 25-åringen skrivit på för en ny klubb.
Han har skrivit på ett kontrakt med AllEttan-klubben Mariestad BoIS.

I Vita Hästen blev det 15 poäng på 35 spelade matcher i HockeyAllsvenskan. 

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

LHC vill locka mer publik till matcherna - sänker biljettpriset

Efter 18 spelade hemmamatcher i SHL denna säsong har Linköping HC ett publiksnitt på 5443 - med det är man sjunde bästa lag i serien. 
Men klubben är inte nöjda. Man vill ha mer publik på sina matcher i Saab Arena och har därför beslutat om att sänka priset på utvalda platser.

Det handlar om de två nedersta raderna på nedre etage, som i matchen mot Örebro kommer kosta 150 kronor styck.

– Vi introducerar de här biljetterna till matchen mot Örebro den 23:e januari och räknar med att det kommer att bli en succé direkt, säger Anders Mäki, LHC:s klubbdirektör, i ett pressmeddelande.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Mariestad BoIS har inte för avsikt att värva

Mariestad BoIS kom trea i grundserien och efter fem omgångar in på AllEtan Norra är man ett av topplagen - närmare bestämt tvåa bakom Piteå HC, men med en match mer spelad än trean VIK Västerås.

En av anledningarna till framgången stavas Eddie Davidsson - som inför säsongen återvände till klubben efter tre säsonger i HockeyAllsvenskan.
– Eddie har betytt mycket för oss, både som spelare och ledare i laget. Han besitter en enorm skicklighet över hela banan och är en spelare som alltid producerar, säger klubbens sportchef Carl Johansson till Sportbloggare.com.

Men det är mer än en spelare som gjort att laget lyckas så bra hittills, Johansson förklarar:
– Att vi byggt en stomme av egna produkter. Vi har jobbat för att ha en bred trupp där samtliga formationer ska prestera i båda riktningar. God laganda och kvalité på träningar får jag nog säga som de saker som ligger bakom den goda inledningen.

Även fast säsongen kan bli lång, och att tuffare matcher kan komma, har klubben inte för avsikt att värva in någonting nytt.
– Man ska aldrig säga aldrig. Men just nu tror jag det gör mer onytta än nytta att plocka in någonting, avslutar Johansson.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Tre SHL-spelare med i USA:s OS-trupp

Det var mitt under NHL:s Winter Classic-match mellan New York Rangers och Buffalo Sabres som USA avslöjade sin OS-trupp, vilket Sportbladet rapporterar om under måndagskvällen.
I truppen hittar vi tre SHL-spelare i form av Ryan Gunderson (Brynäs IF) Noah Welch (Växjö Lakers) och Chad Billins (Linköping HC). 

Andra spelare som kom med, som tidigare spelat i Sverige blev Broc Little, Garrett Roe, Chad Kolarik och Bobby Butler.

Dela inlägg: