• Hockeysilly

Här är SHL-klubben som värvar Julius Junttila

Tidigare i dag skrev vi om att Julius Junttila återvänder till SHL - nu står det klart att det är Växjö Lakers som värvar in den finska forwarden. 

27-åringen har tidigare gjort en säsong i SHL med Luleå Hockey.

- Jag är väldigt glad över att få komma tillbaka till Sverige och SHL. När Växjö hörde av sig och visade intresse blev jag självklart väldigt smickrad och valet var enkelt. Det ska bli riktigt roligt att komma till Växjö och förstärka laget, säger nyförvärvet till klubbens hemsida. 

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

På torsdag spelar Växjö Lakers sin SHL-premiär - detta borta mot nykomlingen Timrå IK.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Spencer Abbott återvänder till SHL

Det är SHL-klubben Mora IK som på måndagsmorgonen meddelar att man gjort klart med Spencer Abbott, senast i Schweiz där han spelat med EHC Kloten.

-Med Spencer får vi in en offensiv spelare som har sina största styrkor i sitt spelsinne, passningsspel och skott. Han är dessutom högerskytt. Vi är väldigt glada att vi fått hans signatur, säger sportchef Anders Forsberg till klubbens hemsida.

30-åringen har gjort en säsong i Sverige med Frölunda. Den gången blev det 35 poäng på 42 spelade SHL-matcher.

Kontraktet över den kommande säsongen.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Uppgifter: Finsk forwards uppges klar för SHL-återkomst

Säsongen 2016-17 spelade Julius Junttila i SHL med Luleå Hockey, sedan lämna han Sverige och öste in poäng i Finland vilket gav honom kontrakt med KHL-klubben Sibir Novosibirsk.

Där verkar det dock inte bli någon fortsättning. För nu rapporterar kaleva.fi att forwarden är klar för en återkomst till SHL. Det framgår inte vilken klubb, men enligt tidningen har han skrivit på ett kontrakt på 1+1 år.

27-åringen har noterats för fem matcher i KHL denna säsong.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Niklas Enberg klar för ny klubb i HockeyAllsvenskan

I fyra raka säsonger representerade Niklas Enberg Tingsryds AIF - men nu står det klart att backen byter klubb. 

Under söndagen blev det officiella att han skriver på för Västerviks IK.

32-åringen har skrivit på ett kontrakt som gäller över den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan.

Sportchef Emil Georgsson om nyförvärvet:

- Niklas har visat under veckan det vi egentligen visste: att han är stabil back med rutin som vi känner att denna trupp behöver. Även Niklas har fått ett positivt intryck av veckan som varit. Vi är därför väldigt glada att vi gemensamt har kommit överens om en fortsättning över hela denna säsong, säger han.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

IK Pantern lånar ut målvakt

Den allsvenska klubben IK Pantern lånar ut målvakten Tim Hultstrand till Hockeyettan och HC Dalen.

20-åringen som tidigare tillhört Malmö Redhawks, spelade förra säsongen i Hockeyettan med Skövde IK, och är denna säsong ett av Panterns nyförvärv. 

"Målvakten David Elgren som fick kliva av efter andra perioden i träningsmatchen mot Segeltorp är inte disponibel, därför har vi lånat in Tim Hultstrand från Allsvenska IK Pantern. Tim spelade i Skövde förra säsongen och är en lovande målvakt", skriver HC Dalen på sin hemsida.

Dela inlägg: