• Hockeysilly

Efter skandalen i Norrköping - videodomaren stängs av

Det var under lördagens match mellan Vita Hästen och Kristianstad vid ställningen 0-0 som domaren valde att ringa på vad man trodde kunde vara mål. 

I samband med situationen var domaren tydlig med att pucken ej var inne. Men man ville ändå vara på den säkra sidan.

Efter granskning, en granskning som domaren själv inte fick se, dömdes det mål. Nu i efterhand visar det sig att pucken aldrig var inne.

– Vi har tittat på situationen och kan konstatera att det är ett felaktigt beslut. Videomåldomaren har gjort fel, säger Björn Wettergren, regelansvarig i förbundets domarutskott, till Sportbladet.

Videomåldomaren är nu avstängd av förbundet, skriver tidningen.

– Vi ser fullt allvarligt på det här och har absolut ingen tolerans. Vi kommer att använda en annan videomåldomare i Vita Hästens nästa match.

Kristianstads IK vann till slut matchen med 3-2 och fick tre poäng med sig från den viktiga drabbningen.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Michael Sundlöv tillbaka i SHL

Michael Sundlöv är nu klar för en återkomst till SHL. 53-åringen som senaste säsongerna tillhört Karlskorna och Modo, tar över som herransvarig i Brynäs IF.

Andreas Dackell om tillskottet:

— Han har varit ute på andra ställen och utvecklats, sugit åt sig andra vinklar och sett hur andra jobbar. Det tar han med sig tillbaka till oss nu. Han kommer bidra med ett fruktansvärt stort Brynäshjärta och han kommer att göra allt för Brynäs IF:s bästa. Jag känner honom sen länge och han jobbar alltid för klubbmärket, för Brynäs. Det känns jättetryggt för mig att ha honom i mitt team, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet med Sundlöv sträcker sig över säsongen 2020/21.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

Forwarden förlänger med Skellefteå AIK

Skellefteå AIK meddelar att forwarden Linus Lindström förlänger sitt kontrakt med två år. 21-åringen som har Skellefteå som moderklubb är nu uppe i 139 SHL-matcher i karriären.

– Skönt att få det klart nu i slutspelet. Nu är det bara att fokusera på matcherna och göra sitt bästa där. Jag har ju spelat här hela mitt liv och är uppvuxen här så det känns riktigt skönt, säger han till klubbens hemsida.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

David Rautio lämnar Brynäs IF

Det blir ingen fortsättning i Brynäs för David Rautio. Klubben meddelar under måndagen att målvakten lämnar då man inte tänkt förlänga avtalet.

33-åringen kom till Brynäs efter att ha spelat med Linköping, och efter tre säsonger uppe i Gävle står det nu klart att han lämnar.

Under säsongen blev det 26 matcher i SHL och 90,6 i räddningsprocent.

Dela inlägg:
  • Hockeysilly

SHL-klubben uppges intresserad av Mikael Frycklund

Flera spelare i succélaget Västerås har ryktas ha intresse på sig från SHL. Nu kommer uppgifter från SportExpressen som säger att Mora IK är intresserad av Mikael Frycklund. Forwarden bidrog med 43 poäng på 50 matcher i HockeyAllsvenskan under denna säsong.

– Det stämmer, men vi vill avvakta, så ingenting är klart, säger Frycklunds agent, Patrik Aronsson, till tidningen.

25-åringen har gjort 321 matcher i Allsvenskan, men aldrig testat på spel i SHL.

Dela inlägg: