• Hockeynation utser veckans kanon och kalkon v.1 (extra allt)
Hockeynation utser veckans kanon och kalkon v.1 (extra allt)

2018 är kommet och vi inledde året på bästa möjliga sätt med en fullspäckad hockeyvecka. Hela 18 matcher stod på menyn och det nya året startades med en hel del gobitar. Här kommer 2018 års första kanon och kalkon (extra allt)

Veckans kanon:

Det var under tisdagens omgång som Malmö tog emot Skellefteå hemma i Malmö arena. Något som till en börja såg ut att inte bli en speciellt rolig kväll. Efter 2 perioder stod nämligen resultattavlan på 0-4 i bortalagets favör. Vilket visade sig skulle svänga helt. För med endast 6 minuter kvar av tillställningen börjar det hagla in mål för skånepågarna och efter en tveksam utvisning stod tavlan på 4-4. Malmö gick till och med in och vann i förlängningen och snuvade Skellefteå på konfekten.

Veckans kanon är: Malmös vändning hemma mot Skellefteå.

Veckans Kalkon:

Frölunda tog emot serieledarna Växjö hemma i Scandinavium under torsdagskvällen och det startade trevligt för hemmalaget när man efter två powerplaymål ledde med 2-0. Bortalaget skulle dock komma tillbaka och lyckades kvittera innan den tredje perioden. Det var när Växjös Brendan Shinnimin tar upp pucken i offensiv zon som matchen kom att vända på ett dråpligt sätt. Kanadensaren lägger bara in pucken på chans framför mål när Frölundas Styrman dråpligt slår in pucken i eget mål.

Veckans kalkon: Styrmans avgörande självmål hemma mot Växjö

EXTRAMATERIAL:

Veckans mål: Det var i en målrik historia mellan Hv71 och Färjestad som veckans mål kom att göras. Efter en sargstuds bakom mål kommer Johan Ryno helt fri och slår in pucken på volley. Ett riktigt klassmål av Ryno.

Veckans räddning: Veckans mål gjordes på volley och veckans räddning skulle faktiskt göras på ett volleyskott. Det är i matchen mellan Skellefteå och Linköping som Skellefteås Wingerli ska slå in pucken på volley när Linköpings målvakt Jonas Gustafsson slänger sig över målgården och lyckas precis freda sitt mål med plocken.

Veckans comeback: Kan ju de flesta tro ska vigas till Jimmie Ericsson som är tillbaka i Skellefteå-dräkten. Men för mig är veckans comeback Hv71s Pierre Engvall som efter ett nyckelbensbrott i början av säsongen är tillbaka. Inte nog med det så passar han på att näta i sin comeback.

Veckans stolpskott: Går till Moras Matt Bailey som under veckan hade hela 3 skott i stolpen.

Veckans revansch: Är Rögles Juhamatti Aaltonen som efter att ha varit petad i två matcher kommer tillbaka och piskar in ett hattrick efter bara 6 minuter i mötet med serieledarna Växjö.