Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Brynäs lånar back från seriekonkurrenten

Brynäs har några tunga avbräck på backfronten. Exempelvis i form av Chad Billins och Simon Bertilsson.

Nu agerar Gävle-klubben i form av att ta in en back på lån.

Det handlar om Örebros Lukas Pilö.

Lånet gäller januari månad ut, meddelar BIF på hemsidan.

Den juniorlandslagsmeriterade 21-åringen har svarat för sex poäng på 30 SHL-matcher den här säsongen.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Brynäs - Linköping

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i bottenstriden. Brynäs har goda möjligheter. Gävle-gänget föll förvisso nu senast, men en bortaförlust mot topplaget Växjö är inget att haka upp sig på. BIF har dessutom tagit sex poäng på de tre senaste matcherna. Linköping förlorade hemma mot HV71, men har också håvat in sex pinnar på de tre senaste bataljerna. LHC har visserligen besegrat Brynäs den här säsongen, men BIF vann det senaste mötet lagen emellan. Brynäs är dessutom ett bra hemmalag. Lägg därtill att östgötarna är halvdana i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Gävle-laget drar det längsta strået.

***

Djurgården - HV71

Matchtips: 1.

Svårtippat värre. Djurgården har mycket att jobba på efter två raka förluster. HV71 reste sig nu senast genom att bortabesegra Linköping efter två raka nederlag. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Stockholmarna är ganska bra i hemmaplanssammanhang och HV71 har haft det tungt i bortaplanssammanhang. Känslan är att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

***

Växjö - Örebro

Matchtips: 1.

Växjö har prickat in kanonformen; sex vinster på de sju senaste matcherna inger respekt. Örebro har två nederlag på de tre senaste matcherna, men är på stark uppgång i och med bortavinsten mot namnkunniga Frölunda nu senast. ÖHK har dessutom 2-1 i inbördes möten och är ett lag med en grymt hög kapacitet. Lakers är dock väldigt hemmastarka och har i grunden ett bättre lag. Tipset är att smålänningarna styr upp det här. Mycket tack vare lagets höga offensiva kapacitet.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Stortalangen förlänger kontraktet med SHL-klubben

Helge Grans draftades redan i andrarundan förra året och har goda möjligheter att bli en etablerad NHL-back på sikt.

Nu står det klart att 18-åringen har förlängt kontraktet med Malmö.

Avtalet med backlöftet sträcker sig till och med säsongen 2021/2022, meddelar skåningarna på hemsidan.

Smålänningen - som är son till Troja/Ljungby-legendaren Morgan Grans - har svarat för finfina tio poäng på 24 SHL-matcher den här säsongen.

Sportchefen Patrik Sylvegård om nyheten.

- Först och främst är vi glada och stolta över att få ha kvar Helge hos oss. Han har potential att bli hur bra som helst och vi ser honom som en toppback hos oss över den kommande säsongen. Vår målsättning är att hjälpa honom att bli så bra som vi vet att han kan bli, så att han utvecklas till en spelare i världens bästa hockeyliga om någon säsong, säger Malmös sportchef till klubbens hemsida.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Tim Juel, Bik Karlskoga
Räddningsprocent: 97,26.

Bik Karlskoga är tämligen formstarka. Mycket tack vare Tim Juels eminenta målvaktsspel. Jämtlänningen släppte bara in två baljor på tre matcher den senaste veckan. Allt mer talar för att Juel kommer få chansen i en ännu bättre serie än HockeyAllsvenskan i framtiden.

***

Backar

Andreas Hjelm, Södertälje
Mål: 1. Assist: 2.

Den rutinerade liraren har varit en av HockeyAllsvenskans främsta backar rent offensivt sedan återkomsten till Södertälje förra säsongen. Lysande i bortaförlusten mot Väsby, en match där Andreas Hjelm var involverad i tre mål.

Alexander Lindelöf, Timrå

Mål: 1. Assist: 3.
Brynäs-bekantingen har gjort bra ifrån sig i sin nya allsvenska klubb hittills. Den senaste veckan var en riktig höjdare. Hela fyra poäng på tre bataljer och ett starkt försvarsspel talar sitt tydliga språk.

***

Forwards

Patrik Karlkvist, Modo
Mål: 2. Assist: 4.

Lirarens Modo-återkomst har varit lyckad. Patrik Karlkvist levererar i match efter match och tillför Öviksgänget en ny offensiv dimension. Det faktum att han är Modos överlägset bästa poängplockare säger mycket om betydelsen för laget. Karlkvist snittade två pinnar per match den senaste veckan.

Johan Harju, Modo
Mål: 3. Assist: 1.

Ytterligare en Modo-forward som är en imponerande stark offensiv kraft. Välmeriterade Johan Harju fortsätter att övertyga. En gigant när Modo bortabetvingade Väsby, tillika sammandrabbningen där Luleå-bekantingen gjorde hattrick.

Jonathan Dahlén, Timrå
Mål: 4. Assist: 4.

Timrås viktigaste kugge i jakten på SHL-avancemanget och HockeyAllsvenskans främsta profil. Artisten bara kör. Jonathan Dahlén stack ut lite extra borta mot Kristianstad - en match där stjärnan mäktade med en mäktig 3+2-meny.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Anders Bjurö/Bildbyrån

Alexandre Lavoie förstärker

Alexandre Lavoie har varit vass på allsvensk nivå under tiden i Bik Karlskoga och Timrå. Nu återvänder den offensivt skicklige forwarden till HockeyAllsvenskan.

Kanadensaren är närmare bestämt i slutförhandllingar med Vita Hästen, avslöjar SportExpressen.

Östgötarna behöver mer offensiv spets i jakten på att i första hand undvika kval och med Lavoie får laget en pjäs som har levererat på den här nivån tidigare.

Den 28-årige artisten kommer närmast från spel i ECHL.

Liraren har svarat för 72 poäng på 81 matcher i HockeyAllsvenskan.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Flera viktiga kontraktsförlängningar för Luleå

Luleå presenterade nyligen fem (!) kontraktsförlängningar med högintressanta spelare i samband med dagens #lhflive.

Det handlar dels om Juhani Tyrväinen och Einar Emanuelsson, som är väletablerade på den här nivån och tillhör två av forwardskuggarna. Duon har förlängt till och med säsongen 2022/2023.

Talangfulle Fabian Lysell - som har gjort succé under sin korta tid i LHF - är en annan forward som har förlängt avtalet till och med våren 2023.

Backklippan Daniel Sondell har dessutom förlängt avtalet, som numera gäller till och med nästa säsong.

Lägg därtill att forwardstalangen Radek Muzik är klar för resten av säsongen.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Luleå-talangen högaktuell för Boden

Boden har förstärkt med toppmålvakten Kevin Lindskoug och spetsbacken Sakari Turtiainen den senaste tiden.

Det verkar inte stanna där för den hårdsatsande Hockeyettan-klubben, som siktar på ett avancemang till HockeyAllsvenskan.

Luleå-forwarden Oscar Tellström är nämligen högaktuell för BHF i form av ett lån, avslöjar Norr Media.

Den 18-årige forwarden har varit bra i J20-sammanhang den här säsongen och i övrigt bokförts för ett fåtal SHL-matcher.

Tellström har dessutom hunnit med en kortare utlåningssejour till Hockeyettan-laget Kalix, där han snittat en poäng per match.

Lycksele-produkten anslöt till LHF:s organisation i fjol efter att ha varit lysande på Hockeyettan-nivå med Vännäs.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jonas Gunnarsson, HV71
Räddningsprocent: 100.

Ett antal målvakter stack ut den senaste SHL-veckan. Jonas Gunnarsson var den främsta. Det faktum att han höll nollan i den grymt viktiga bortamatchen mot Linköping säger en hel del.

***

Backar

Juuso Vainio, Växjö
Mål: 1. Assist: 0.
Växjö går som tåget. Det är delvis Juuso Vainios förtjänst. Den landslagsmeriterade finländaren har tagit ett stort ansvar över hela rinken. Framför allt i defensiven.

Oskar Nilsson, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 3.

Skellefteå har prickat in formen. Det gäller inte minst Oskar Nilsson, som har tagit nästa steg i utvecklingen under tiden i Skellefteå och är lite av en "late bloomer" i SHL-sammanhang. Bra i såväl offensiven som defensiven.

***

Forwards

Joakim Lindström, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 4.

På tal om Skellefteå. En av många formstarka SKE-spelare. Joakim Lindström var inte minst vass i prestigematchen borta mot Luleå - en batalj som Skellefteå vann. Lysande med sin fina blick för spelet.

Jonatan Berggren, Skellefteå
Mål: 2. Assist: 0.

Stortalangen - som har fått det riktigt stora genombrottet på SHL-nivå den här säsongen - fortsätter att övertyga. En spelare som har goda möjligheter att bli etablerad i NHL på sikt. Jonatan Berggren satte 2-2-målet borta mot Luleå och avgjorde bortamatchen mot Djurgården den senaste veckan.

Andrew Calof, Växjö
Mål: 2. Assist: 0.

En av många vassa forwards i Växjö-lägret. Andrew Calof fortsätter att övertyga i Lakers-återkomsten. Matchvinnare nu senast hemma mot Brynäs. En del av den suveräna kedjan med Emil Pettersson och Pontus Holmberg i övrigt.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar måndagens matcher i HockeyAllsvenskan

Vita Hästen - Tingsryd

Matchtips: 1.

En oviss match. Vita Hästen jagar revansch efter fem raka förluster. Tingsryd - med två raka förluster i bagaget - har inte heller rosat marknaden den senaste tiden. Vita Hästen är ett mediokert hemmalag, men Taif är inte direkt något suveränt bortalag. Det faktum att smålänningarna kan ståta med 3-0 i inbördes möten lagen emellan den här säsongen talar för smålänningarna. Vita Hästen besitter dock en hög grundkapacitet och känslan är att östgötarna studsar tillbaka under måndagen. Delvis med tanke på lagets höga offensiva kapacitet.

***

Björklöven - Södertälje

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Björklöven har blandat och gett den senaste tiden. Södertälje blir en tuff utmaning. SSK har tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna och är ett ganska bra bortalag. Lägg därtill att Södertälje har 2-1 i inbördes möten. Båda förlusterna har dock kommit på bortaplan för västerbottningarna och Björklöven har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att hemmalaget drar det längsta strået den här gången. Mycket till följd av det defensiva övertaget.

Dela inlägg
Dragskott

Bild från Bildbyrån

Boden förstärker laget ytterligare - poängstark back ansluter

Hårdsatsande Boden presenterade som bekant värvningen av toppmålvakten Kevin Lindskoug så sent som i går.

I dag presenterades ytterligare en - i ett Hockeyettan-perspektiv - namnkunnig värvning.

Det rör sig om poängstarke Sakari Turtiainen.

Kontraktet gäller säsongen ut.

Den 26-årige backen har öst in poäng i den finska andraligan de senaste åren.

Tränaren Robert Nordberg om det vassa nyförvärvet.

- Spelskicklig back som kan lösa problem på liten yta i hög fart. Han har både offensiva och defensiva kvalitéer, säger BHF:s tränare till klubbens hemsida.

Dela inlägg