Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

SHL-matchen flyttas fram - spelare och ledare Covid-19-drabbade

Linköping skulle ha mött Oskarshamn på hemmaplan under torsdagen.

Nu står det dock klart att den matchen flyttas fram.

Detta med anledning av att ett antal spelare och ledare i LHC har drabbats av Covid-19, meddelar östgötarna via hemsidan.

Det är oklart när matchen kommer spelas.

Det är dessutom oklart om Linköpings hemmamatch (HV71 står för motståndet) på lördag kommer flyttas fram.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Var en stark poängplockare i Hockeyettan förra säsongen - nu blir det spel i Division 3

Johan Mohlin mäktade med hela 37 poäng på 40 Hockeyettan-matcher med Arlanda så sent som i fjol

Nu står det klart att liraren - som har hunnit med fyra matcher med Arlanda den här säsongen - lämnar.

Det blir spel på Division 3-nivå med SK Iron framöver.

"Assisterande kapten #91. Johan Mohlin har fått svårt att förena träningar och matcher med nytt arbete och kan inte längre leverera på den nivå som både han och laget förväntar sig. Wings har därför kommit överens med Johan att avsluta kontraktet med Wings i förtid", skriver Arlanda på hemsidan.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Ett bra besked för Södertälje

Christopher Bengtsson - som har haft stora skadebesvär i allmänhet det senaste året - har missat de senaste matcherna på grund av skadeproblem.

Den här gången rör det sig dock "bara" om en sträckning i ljumsken, uppger LT-sporten.

- Det var skönt, det var i alla fall lite positivt, säger Christopher Bengtsson till tidningen.

Mycket talar för att Södertälje-kuggen kommer vara tillbaka i träning inom 1-2 veckor.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Sportchefen tveksam till att släppa spelare till Karjala Tournament "Det är olämpligt"

Ett flertal Örebro-spelare är aktuella för att bli uttagna till Karjala Tournament, som spelas den 5-8 november.

Många anser att landslagsturneringarna bör stoppas med tanke på pandemin och alla risker det medför för spelarna.

ÖHK-sportchefen Niklas Johansson är också tveksam.

- Det har inte varit några diskussioner, landslaget går alltid först. Men min personliga åsikt är att det är olämpligt, säger Örebros sportchef till Sportbladet och fortsätter:
- Jag tror inte dörren är stängd i den här frågan. Vi avvaktar och ser hur läget ser ut framåt. Men vi äger inte frågan.

Noterbart är att förbundskaptenen Johan Garpenlöv kommer presentera Tre Kronors trupp till Karjala Tournament i början av nästa vecka.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Väsby - Vita Hästen

Matchtips: 2.

En svårtippad sammandrabbning. Väsby - med två segrar på de tre senaste matcherna - har kommit igång ordentligt. Vita Hästen blir en rejäl utmaning. Östgötarna har i grunden ett väldigt bra lag. Formen är dock tveksam (tre förluster på de fyra senaste bataljerna). Norrköpingsgänget är å andra sidan bortastarka och Väsby har inte direkt övertygat i hemmaplanssammanhang. Tipset är att Vita Hästen studsar tillbaka. Mycket till följd av Väsbys offensiva besvär.

***

AIK - Tingsryd

Matchtips: 1.

Ytterligare en väldigt oviss tillställning. AIK - som har håvat in två vinster på de tre senaste matcherna - är på rätt väg efter den halvdana seriestarten. Tingsryd blir ett kraftprov. Taif föll visserligen nu senast borta mot Södertälje, men har trots allt inkasserat sex poäng på de tre senaste bataljerna och gjort en riktigt bra säsong rent helhetsmässigt. Det faktum att Tingsryd har besegrat ett lag som Timrå säger en hel del. Stockholmarna vann dock det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Känslan är att Gnaget drar det längsta strået även den här gången.

***

Södertälje - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.

Det råder inga tvivel om att även den här bataljen är mycket oviss. Södertälje gjorde det riktigt bra som hemmabesegrade svårspelade Tingsryd nu senast. SSK har emellertid varit ojämna i serieinledningen och haft svårt att hitta den rätta stabiliteten. Bik Karlskoga blir en synnerligen svår uppgift. Fyra raka trepoängare och tre (!) nollor i följd inger respekt. Lägg därtill att värmlänningarna vann det senaste mötet lagen emellan. Hemmaplansfördelen betyder dock en del även i dessa tider och tipset är att Södertälje - som har gjort bra ifrån sig i hemmaplanssammanhang - tar revansch.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar Vännäs-Boden i Hockeyettan Norra

Vännäs - Boden

Matchtips: 2.

Sexpoängsmatch i toppstriden på onsdagskvällen. Vännäs - som kan ståta med tre trepoängare på fyra matcher - har inlett serien på ett starkt sätt. Boden blir ett enormt kraftprov. BHF har håvat in 14 poäng på sex matcher och gjorde det riktigt bra som tog revansch mot Teg nu senast. Vännäs ska absolut inte räknas bort, men tipset är att Boden blir för svåra till slut. Delvis till följd av norrbottningarnas fantastiska offensiv.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar Visby/Roma-Huddinge i Hockeyettan Östra

Visby/Roma - Huddinge

Matchtips: 1.

Prestigematch i Hockeyettan Östra på onsdagskvällen. Visby/Roma har inlett serien med fyra segrar på de sex senaste matcherna, vilket är ett bra facit. Gotlänningarna har å andra sidan förlorat två av de tre senaste bataljerna och har en tveksam form. Huddinge blir en extrem utmaning. HIK kan ståta med fem raka trepoängare och mäktiga 34-12 (!) i målskillnad. Visby besitter dock en hög kapacitet och hemmaplansfördelen betyder en hel del även i dessa tider. Känslan är att hemmalaget får med sig minst en poäng från den här högintressanta sammandrabbningen.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Riskerar konkurs om klubben blir återbetalningsskyldiga för säsongskort

Nybro är en av många svenska hockeyklubbar som lider av publikbegränsningen på 50 åskådare per match. Klubben prioriterar säsongskortsinnehavarna när det handlar om att få vara på plats, men alla kan inte se alla hemmamatcher till följd av publikbegränsningen.

Nu vill vissa säsongskortsinnehavare ha säsongskortet återbetalt, vilket har försatt Hockeyettan-klubben i en prekär situation.

Ordföranden Kim Ahlqvist om hur pass illa det är:

"Den senaste tiden har vi fått telefonsamtal och mail där man önskar att få sitt säsongskort återbetalt. Jag vädjar återigen om tålamod. För att tala klarspråk skulle föreningen troligtvis inte överleva att bli återbetalningsskyldiga för säsongskort samtidigt som vi försöker täcka de andra intäktsbortfallen om cirka 2 miljoner kronor som uppkommit med anledning av pandemin. Men ett löfte ska jag ge - det är som sagt att våra säsongskortsinnehavare alltid kommer att prioriteras på läktaren den här säsongen. Oavsett om det är 50, 150 eller 400 personer som får släppas in enligt myndigheterna", skriver Nybros ordförande på hemsidan.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Bik Karlskoga-backen utlånad

Karl Jonsson lånas ut från Bik Karlskoga. Det handlar om spel i Hockeyettan-laget Borås.

Lånet gäller tills vidare, meddelar klubben via hemsidan.

Den 20-årige backen Forshaga-produkten - som har bokförts för två matcher i HockeyAllsvenskan den här säsongen - stod för 13 poäng och +9 på 45 bataljer i den svenska andraligan i fjol.

Jonsson om vad han kan tillföra laget.

- Jag skulle beskriva mig som en skridskostark och följsam back, som gärna följer med upp i anfallen. Jag vill bidra med det jag kan och göra det bästa för laget här nere, säger Karl Jonsson till Borås hemsida.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Mikael Lidhammar tillbaka i svensk hockey

Boden har gjort klart med en väldigt namnkunnig värvning i ett Hockeyettan-perspektiv: Mikael Lidhammar förstärker norrbottningarna.

Den 32-årige forwarden har 154 matcher i den svenska högstaligan på meritlistan från tiden i Luleå.

Lidhammar har även en hel del allsvensk erfarenhet - bland annat från tiden i Oskarshamn.

Den kvicke forwarden kommer närmast från spel i EIHL, där han noterades för 23 poäng på 45 matcher förra säsongen.

Dela inlägg