Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Luleå gick med 4,1 miljoner kronor i vinst - det egna kapitalet är större än någonsin

Luleå drabbades - precis som alla SHL-konkurrenter - av ett extremt intäktsbortfall den gångna säsongen, men lyckades kompensera det mycket väl.

Bland annat tack vare att sponsorerna och supportrarna har bidragit ordentligt.

Överskottet landade på 4,1 miljoner kronor, vilket LHF rapporterade via ett medlemsutskick under gårdagen.

Det egna kapitalet är därmed 28,3 miljoner kronor.

Luleå har i och med detta ett större eget kapital än klubben någonsin har haft tidigare.

Det är känt sedan tidigare att Norrbottensklubben kommer lägga in en extra växel och öka spelarbudgeten till följd av större ekonomiska resurser. Det är tämligen tydligt med tanke på att det har radats upp flera tunga värvningar - bland annat Konstantin Komarek och Julius Honka, samtidigt som det ska in ytterligare ett par spetsspelare innan truppen är spikad för stunden.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Tom Szczerbowski/Bildbyrån

Amerikanen med NHL-meriterna väntas hamna i SHL

Djurgården har sannerligen något bra på gång på forwardsfronten. Dif har flera spännande namn där sedan tidigare och nu står det även klart att Paul Carey väntas förstärke, avslöjar SportExpressen.

Amerikanen med NHL-meriterna är nämligen muntligt överens med Stockholmsklubben.

Den 32-årige forwarden har i första hand spelat i AHL genom åren, men har även tresiffrigt antal matcher i världens bästa liga på meritlistan.

Carey är bokförd för 295 pinnar på 428 AHL-bataljer och kommer närmast från spel i AHL-gänget Providence Bruins.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Dragskott rankar de 15 bästa nyförvärven inför HockeyAllsvenskan 2021/2022 hittills

1. Johan Gustafsson, Västerås

Västerås har varit en riktig "snackis" under Silly Season. Det är fullt befogat. VIK har radat upp spetsvärvningar. Johan Gustafssons återkomst imponerar mest på förhand. En klassmålvakt på den här nivån som har haft en enastående förmåga att vara som bäst när det gäller tidigare i karriären.

2. Daniel Gunnarsson, Västerås

På tal om västmanlänningarnas storsatsning. Daniel Gunnarssons - tillika ytterligare en Västerås-värvning med rötterna i Köping - sticker också ut lite extra. Den kreative backen har många fina SHL-säsonger på meritlistan och gjorde det riktigt bra nu senast i Leksand. En spelare som LIF ville behålla.

3. Taylor Matson, HV71

Den här rankingen består bara av värvningar som är officiella med allt vad det innebär. Taylor Matson är emellertid - även om man räknar med nyförvärven som inte är presenterade - en topp tio-värvning med god marginal. Amerikanen har varit en mycket uppskattad spelare i Rögle i flera år med sitt hårda jobb och de fina kvaliteterna över hela rinken.

4. Colin Smith, Södertälje

Södertäljes prestigevärvning. Den kreative forwarden var lysande i HockeyAllsvenskan den gångna säsongen med sitt breda register framåt. En lirare som har potential att kriga i toppskiktet av poängligan.

5. Alexandre Lavoie, Västerås

Det är mycket Västerås nu. Ytterligare en tungviktsvärvning av hårdsatsande VIK, som har levererat i stor omfattning på den här nivån tidigare.

6. Anton Svensson, Västerås

Konkurrensen om spelstilen kommer bli oerhört tuff i Västerås-lägret. Det bidrar inte minst Anton Svensson till. Artisten dominerade stundtals i Tingsrydsdressen i fjol och kan mycket väl få chansen i en ännu bättre liga än HockeyAllsvenskan på sikt.

7. Alexander Ytterell, HV71

Den rutinerade backen är tillbaka i HV71. En grymt slagkraftig värvning på allsvensk nivå. Alexander Ytterell kommer inte minst bli viktig i powerplaysammanhang.

8. Nichlas Torp, HV71

Ytterligare en tung backvärvning - som har ett förflutet i klubben sedan tidigare - av HV71. Nichlas Torp är utan tvivel att betrakta som en av HockeyAllsvenskans främsta backprofiler som läget är nu. Framför allt med tanke på de defensiva egenskaperna och det starka närkampsspelet.

9. Jonatan Harju, Södertälje

En av några riktigt vassa Södertälje-värvningar. Norrbottningen blommade ut ordentligt i fjol och var en fruktad offensiv pjäs i HockeyAllsvenskan med sitt eminenta målsinne.

10. Pontus Netterberg, HV71

Ännu ett HV71-nyförvärv som har ett förflutet i Smålandsklubben sedan tidigare och får en nyckelroll i jakten på ett snabbt SHL-avancemang. Pontus Netterberg har stundtals varit bra på SHL-nivå och är en spelare med stjärnstatus i allsvenska sammanhang.

11. Christopher Bengtsson, Björklöven

Björklöven fortsätter att utmana om en SHL-plats och kommer få ihop ett vasst lag även den kommande säsongen. Det har Christopher Bengtsson del i. En spelare med ett brett register som tillför spetskompetens.

12. Tyler Vesel, HV71

Amerikanen - med två fina säsonger i HockeyAllsvenskan bakom sig - utgör en av några tämligen imponerande HV71-värvningar. Centern är en klippa i såväl offensiven som defensiven och besitter kvaliteterna för att vara en spelare i en topp två-kedja i ett lag med SHL-ambitioner.

13. Sebastian Collberg, Bik Karlskoga

Bik Karlskoga har något intressant på gång även inför den kommande säsongen. Sebastian Collberg utgör värvningen som är mest spännande på förhand. En genuin lirare som har en hel del erfarenhet från spel på en högre nivå och kan göra det lilla extra.

14. Mikael Frycklund, Västerås

Västerås-produkten fick det inte att lossna i SHL med Linköping, men i HockeyAllsvenskan är han i allra högsta grad en profilvärvning. En spelare som bidrar till att VIK kommer ha en grymt spetsig forwardsbesättning.

15. Markus Modigs, Modo

Modo tar nya tag efter en halvdan säsong. Det ser försiktigt optimistiskt ut hittills. Markus Modigs är en av värvningarna som ger Öviksgänget goda förutsättningar att lyfta rejält. En tvåvägspjäs av toppklass.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Karlskronas supervinst

Nybro presenterade som bekant nyligen ett riktigt fint bokslut med Hockeyettan-mått mätt.

Karlskrona är dock flera klasser vassare.

KHK gjorde närmare bestämt en vinst på hela 7,5 miljoner kronor.

Ett superresultat även för klubbar ännu högre upp i seriesystemet än Hockeyettan.

Blekinge-klubben har därmed 4,2 miljoner kronor i eget kapital.

"Men man ska inte heller glömma bort att detta är 4:e verksamhetsåret i rad som vi har ett ekonomiskt överskott i klubben. Efter degraderingen från SHL har vi gjort enorma besparingsåtgärder på alla plan. Vi har kontroll på ekonomin och har haft ett överskott i driften varje år. Det är en enormt stark kostnadsmedvetenhet rakt igenom alla led i KHK. Från de allra yngsta ungdomslagen upp till elitjuniorer och representationslag", skriver klubbchefen Per Rosenqvist på Karlskronas hemsida.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Plus i kassan för den allsvenska klubben för första gången sedan 2016

Södertälje tillhör skaran av klubbar i HockeyAllsvenskan som lyckades gå med vinst den gångna säsongen.

Vinsten blev 299.000 kronor.

Det ska sättas i ett perspektiv av att SSK hade visat minussiffror i bokslutet sedan säsongen 2016/2017 inför den senaste säsongen.

Klubbdirektören Robert Andersson om den ekonomiska vändningen.

- Det är ju en otroligt skön känsla - att vi har en ekonomi i balans. Det skapar arbetsro för många i klubben. Också för våra partners och intressenter, som får en signal om att vi inte ska lägga pengar i något hål utan att det nu handlar om en återstart och satsning, säger SSK-bossen till LT-sporten.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Suvad Mrkonjic

Ekonomisk dundersuccé för Hockeyettan-klubben

Nybro har en stark säsong bakom sig i form av avancemanget till Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Inte nog med det:

Det ekonomiska utfallet blev också eminent.

Vikings gick närmare bestämt med 1.126.892 kronor i vinst, uppger Barometern.

Det är ett fantastiskt starkt resultat med Hockeyettan-mått mätt - även om det inte hade handlat om en pandemisäsong.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Stefan Persson/Bildbyrån

Gustaf Wesslau har tagit ett beslut

Nu är det klart: Gustaf Wesslau slutar spela hockey.

Djurgårdsbekantingen blir dock kvar inom hockeyn och är ny målvaktstränare i norska Frisk Asker, meddelar klubben på hemsidan.

Väsby-produkten avslutade spelarkarriären med fem raka säsonger i den tyska högstaligan.

Den Tre Kronor-meriterade målvakten är mest känd för sina år i SHL, där han var en vass målvakt under tiden i redan nämnda Djurgården och HV71.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

Marcus Fagerudd nära ny klubb

SHL-meriterade Marcus Fagerudd - som stod för 22 poäng på 44 allsvenska matcher den gångna säsongen - har en relativt poängstark säsong bakom sig.

Nu väntas det bli en flytt till Norge.

Det är Nitten.no som uppger att 28-åringen är högaktuell för Sparta Sarpsborg.

Fagerudd har flera framgångsrika säsonger i HockeyAllsvenskan på meritlistan och bland annat provat på SHL-spel under tiden i Djurgårdens organisation.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Gick med 4,7 miljoner kronor i förlust: "Underskottet blev inte så stort som vi befarade tidigt på säsongen"

HV71 befarade i ett tidigt skede av säsongen att det ekonomiska underskottet kunde bli så stort som ungefär 20 miljoner kronor till följd av pandemin.

Jönköpingsklubben klarade sig betydligt bättre i slutändan.

Underskottet landade på 4,7 miljoner kronor, uppger HV71 på hemsidan.

Klubbdirektören Agne Bengtsson om resultatet.

- Det ekonomiska underskottet blev inte så stort som vi befarade tidigt på säsongen. För att parera för de kraftigt reducerade intäkterna har betydande åtgärder vidtagits under året. Förutom kompensationsstöd och bidrag som erhållits från staten har personalen i HV71 har gjort löneavstående. Vidare har organisationen anpassat sig till omständigheterna genom omfattande kostnadsbesparingar, säger HV71-bossen till klubbens hemsida.

Noterbart är att HV71 alltjämt är starka rent ekonomiskt. Det egna kapitalet är uppe i hela 51,7 miljoner kronor.

Omsättningen landade för övrigt på 124 miljoner kronor den gångna säsongen.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Skellefteå-stjärnan aktuell för KHL-klubben

Skellefteå har redan åkt på en del tunga avbräck, däribland exempelvis Pär Lindholm som hamnat i KHL-klubben Ak Bars Kazan.

Nu kan ytterligare en SKE-spelare hamna i den klubben.

Jesper Frödén är aktuell för Ak Bars Kazan, enligt uppgifter till Sport-Express.

Den 26-årige forwarden har fått ett kontraktsförslag.

Stockholmaren har två raka kanonsäsonger i SHL bakom sig. Han har dessutom fått chansen i Tre Kronor och var uttagen i VM-laget nu senast.

Dela inlägg