• Dragskott

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Luleå - Rögle

Matchtips: 1.

En match där Luleå är favoriter. LHF föll förvisso nu senast hemma mot Frölunda, men gjorde det bra rent spelmässigt och har två vinster på de tre senaste matcherna. Rögle har inlett uselt sett till helheten, men är på gång i och med hemmasegern mot Örebro. Det är upplagt för en jämn match i Coop Norrbotten Arena. Tipset är att Luleå drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets försvarsmässiga övertag.

***

Djurgården - Timrå

Matchtips: 1.

Djurgården har blandat och gett på sistone, men är ändå favoriter i dag. Timrå blir en ordentlig utmaning. Tik föll visserligen nu senast i Linköping, men tre vinster på fyra matcher och en suverän serieinledning sett till helheten imponerar. Bortaspelet har emellertid inte direkt varit klockrent och Dif är hemmastarka. Tipset utgörs av att stockholmarna styr upp det här.

***

Färjestad - Frölunda

Matchtips: 2.

Färjestad har mycket att jobba på efter fem nederlag på de sex senaste matcherna. Frölunda - som kan ståta med fyra vinster på fem bortamatcher - blir en rejäl utmaning. Känslan är att västkustlaget blir för svåra. Delvis med tanke på gästerna starka målvaktsspel.

***

Malmö - Växjö

Matchtips: 2.

En svårtippad sammandrabbning. Malmö förlorade det senaste mötet lagen emellan, men har gjort det bättre än Växjö rent helhetsmässigt i serieinledningen. Lakers har dessutom haft problem i bortaplanssammanhang. Känslan är dock att smålänningarna styr upp det här. Mycket tack vare den höga kapaciteten på forwardsfronten.

***

Mora - Skellefteå

Matchtips: 2.

En lurig match att tippa. Mora är på gång i och med hemmavinsten mot Färjestad och har varit bättre än väntat i serieinledningen. Skellefteå har haft det tungt (två nederlag på tre matcher) den senaste tiden. SKE har dock i grunden ett betydligt bättre lag och är bra på bortaplan. Tipset utgörs av att västerbottningarna håvar in full pott. Mycket till följd av lagets offensiva spetskompetens.

***

HV71 - Örebro

Matchtips: 1.

HV71 - som kan ståta med två vinster på de tre senaste matcherna - har ett bra läge i dag. Örebro har förlorat två matcher i följd. ÖHK är dock bortastarka och lär stå emot bra i dag. Känslan är dock att Jönköpingslaget blir för svåra i slutändan. Delvis med tanke på lagets defensiva övertag.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar Mariestad-Borlänge i Hockeyettan Västra

Mariestad - Borlänge

Matchtips: X.

Sexpoängsmatch i toppstriden. En väldigt svårtippad sammandrabbning. Mariestad har tagit 16 poäng på sju matcher. Borlänge är serietvåa med tre pinnar fler. Bois har sopat rent på hemmaplan, men BHF har inte tappat en enda poäng i bortaplanssammanhang. Det är upplagt för en rysare och känslan är att matchen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Örebro-kuggen på skadelistan

Örebro-kuggen Aaron Palushaj - som utgick nu senast mot Rögle - är fortfarande på skadelistan.

Tränaren Niklas Sundblad om läget inför matchen mot HV71.

- Aaron är borta. Han fick en hjärnskakning. Jag såg på benen, han fick ett knä rakt i huvudet och var ganska skakig efter det. Vi får se hur det går med hjärnskakningsprotokoll och allt vad det innebär, säger ÖHK:s tränare till Hockeypuls.

***

På tal om Örebros skadeläge. Rodrigo Abols är mycket nära en comeback. En comeback i morgon ska inte uteslutas, berättar Niklas Sundblad för Hockeypuls.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Luleås general manager: "Vi ska vara kloka och försöka landa rätt i den spelare vi söker"

I dag blev det officiellt att Patrick Cehlin inte kommer spela mer hockey innan årsskiftet.

Luleå - som är i stort behov av offensiv spetskompetens - har därmed hamnat i en tuff situation.

Inte minst med tanke på oklarheterna gällande Isac Lundeström.

General managern Stefan "Skuggan" Nilsson om det aktuella läget.

- Vi har under en ganska lång tid scannat av marknaden och det kommer vi att intensifiera nu. Det är helt klart att med Cehlin borta nu under en längre period så måste vi ut och panga och söka. Sen kommer vi inte rusa in i något, vi ska vara kloka och försöka landa rätt i den spelare vi söker, säger "Skuggan" till NSD/Kuriren.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Fjärde segern på fem bortamatcher för Frölunda - Johan Gustafsson och "Westerholmarnas" kedja grundlade segern

Frölunda har onekligen inlett SHL på ett bra sätt i bortaplanssammanhang. Kvällens seger mot Luleå innebär att västkustlaget har håvat in fyra vinster på fem bortamatcher.

Faktum är dock att LHF hade ett spelövertag i kväll. Mittenperioden ägde visserligen Frölunda, men i övrigt gjorde det Luleå riktigt bra rent spelmässigt - bortsett från den bristande effektiviteten.

Norrbottningarna straffades hårt för de defensiva misstagen och föll - precis som ett antal gånger tidigare under säsongen - delvis till följd av för lite spetskompetens framåt.

***

Johan Gustafsson klev fram rejält i Frölunda-kassen och var bortalagets bäste spelare.

***

Talangfulle Gustav Lindström var hetast på backsidan i form av en bra tvåvägsinsats.

***

Pathrik och Ponthus Westerholm, med Samuel Fagemo som tredjelänk, bildade matchens bästa kedja. En trio som fick bra snurr i anfallszon och var inblandad i två av tre baljor.

***

Austin Farley var bäst i Luleå-lägret med sitt hårda jobb och det faktum att han var inblandad i många målchanser.

Kreative Niklas Olausson är för övrigt ett exempel på en annan LHF-spelare som ska berömmas för offensiven. 

Matchfakta

Luleå - Frölunda 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

Första perioden:
1-0 Niklas Olausson (Pontus Själin, Emil Larsson).

Andra perioden:
1-1 Pathrik Westerholm (Anders Grönlund, Samuel Fagemo), 1-2 Gustav Lindström (Ryan Lasch).

Tredje perioden:
2-2 Austin Farley (Emil Larsson, Niklas Olausson), spel fem mot fyra, 2-3 Pathrik Westerholm (Samuel Fagemo, Ponthus Westerholm).

Skott: 38-21 (13-6, 5-9, 20-6).
Utvisningar: Luleå 8 minuter. Frölunda 10 minuter.
Domare: Linus Öhlund och Tobias Björk.
Publik: 4.502.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott avslöjar: Hockeyettan-laget lånar duon

Hockeyettan-klubben Segeltorp har gjort klart med två spelarlån den kommande tiden.

Det handlar om backduon Filip Hedberg och Jesper Svennberg, enligt Dragskotts källa.

Hedberg - som kan ståta med 35 bataljer i HockeyAllsvenskan på meritlistan - är bokförd för två poäng på fyra Hockeyettan-matcher och har +4 på plus/minus-fronten den här säsongen.

Svennberg har inte lirat någon seriematch den här säsongen.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Hockeyettan-klubben jagar Per Ledin

Det är känt sedan tidigare att Hockeyettan-klubben Boden har visat ett stort intresse för Per Ledin.

Nu har även seriekonkurrenten Piteå gett sig in i jakten på den rutinerade forwarden.

Sportchefen Jonathan Glader om Ledin.

- Han är en kille med väldigt stor rutin som alltid gått i bräschen i alla lag han spelat i. Jag tycker att vi har en trupp som har en väldigt hög ambitionsnivå och jag tror att han hade funnit sig till rätta i vår förening. Jag tror det skulle kunna bli riktigt roligt för Per och våra spelare, säger PHC:s sportchef till NSD/Kuriren.

Dela inlägg:
  • Dragskott

AIK-backen missar minst två matcher till

Simon Fernholm - som skadade sig i söndags - hade förhoppningar om att kunna göra comeback i morgon.

Så blir dock inte fallet.

- Jag vilar över helgen, säger AIK-backen till Hockeypuls.

Det innebär att 24-åringen missar minst två matcher (Björklöven och och Almtuna).

Dela inlägg:
  • Dragskott

Mattias Ritola kan vara tillbaka innan jul

Mattias Ritola har missat hela säsongen på grund av en underkroppsskada. 

Den NHL-meriterade forwarden har alltjämt inte gått på is, men det väntas ske nästa månad.

Ritola om det aktuella läget.

- Nu ska jag köra på som vanligt. Jag fick grönt ljus att börja träna för fullt. Nästa månad, under landslagsuppehållet, då ska jag gå på is. Det är tanken, säger han till Hockeypuls.

Matchcomebacken kan ske innan jul.

- Vi ligger rätt i tid, nästan lite före. Sedan är det upp till mig själv också, hur bra min rehab blir. För mig känns det positivt. Jag har förhoppningar att vara tillbaka innan jul, säger Mattias Ritola.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar kvällens SHL-matcher

Växjö - Malmö

Matchtips: 1.

Växjö jagar andra raka segern. Malmö blir ett kraftprov. Redhawks har överraskat inledningsvis och varit bättre än väntat. Det är framför allt bortaspelet som har varit starkt. Lakers har dock i grunden ett bättre lag och tipset är att smålänningarna styr upp det här redan under ordinarie speltid.

***

Luleå - Frölunda

Matchtips: 1.

Luleå har prickat in formen. Två vinster i följd talar sitt tydliga språk. Frölunda blir en rejäl utmaning. Göteborgarna har inlett serien på ett hyfsat sätt och grundkapaciteten är högre än LHF:s. Hemmaplansfördelen väger dock tungt för Luleå och känslan är att norrbottningarna drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets solida defensiva form.

***

Mora - Färjestad

Matchtips: X.

En väldigt lurig match att tippa. Mora har åkt på två raka förluster. Färjestad har förvisso inlett serien på ett uselt sätt rent helhetsmässigt, men är på gång i och med hemmasegern mot topplaget Linköping nu senast. FBK har å andra sidan inte tagit en enda poäng på bortais och MIK svarade för en väldigt bra insats rent spelmässigt nu senast borta mot Timrå. Känslan är att masarna får med sig minst en pinne i kväll. Delvis tack vare lagets höga kapacitet på målvaktsfronten.

***

Rögle - Örebro

Matchtips: X.

Rögle jagar lagets första seger. Örebro blir en tuff utmaning. ÖHK är visserligen på nedgång, men serieinledningen har varit bra sett till förväntningarna på laget. Örebro är dessutom ett riktigt bra bortalag. RBK har dock en rätt så hög grundkapacitet - en minst lika hög kapacitet som ÖHK:s - och tipset är att skåningarna får med sig minst en poäng i kväll.

***

Linköping - Timrå

Matchtips: 1.

En match där Linköping är favoriter. LHC föll förvisso nu senast borta mot Färjestad, men har håvat in hela nio poäng på de fyra senaste matcherna och varit suveräna sett till helheten i serieinledningen. Timrå blir ett kraftprov. Tik har överraskat positivt inledningsvis och besitter ett enormt lagkollektiv. Linköping har emellertid inte tappat en enda poäng i hemmaplanssammanhang och har ett mycket bättre lag i allmänhet. Tipset utgörs av att östgötarna studsar tillbaka direkt genom att inkassera en trepoängare.

Dela inlägg: