Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar onsdagens matcher i HockeyAllsvenskan

Björklöven - Troja/Ljungby

Matchtips: 1.

Toppen mot botten. Björklöven har inkasserat tolv poäng på fem matcher. Nykomlingarna Troja/Ljungby har åkt på fem raka nederlag och är näst sist i HockeyAllsvenskan. Västerbottningarna har förvisso blandat och gett i hemmaplanssammanhang, men ska inte tappa poäng hemma mot Troja under normala omständigheter. Tipset utgörs av att Björklöven håvar in full pott. Mycket till följd av det offensiva övertaget.

***

Modo - HV71

Matchtips: 2.

Modo har en tuff utmaning framför sig. HV71 är det enda laget i säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan som alltjämt inte har tappat poäng. Öviksgänget har emellertid goda möjligheter. Laget spelar utan press och nio pinnar på de fyra senaste bataljerna är att starkt facit. Modo har dessutom sopat rent på hemmais. Det är upplagt för en jämn match, men känslan är att HV71 drar det längsta strået till slut. Delvis med tanke på lagets övertag sett till spetskompetensen.

***

Västerås - Kristianstad

Matchtips: 1.

En match där namnkunniga Västerås har pressen på sig. VIK har varit ojämna inledningsvis och är utan tvivel ett lag som har underpresterat. Kristianstad är det enda laget i serien som fortfarande inte har tagit poäng. Känslan är att den trenden inte vänder under onsdagen. Västmanlänningarna har i grunden ett mycket bättre lag och hemmaplansfördelen väger tungt.

***

Almtuna - Södertälje

Matchtips: X.

Tämligen svårtippat. Almtuna inledde serien med tre raka vinster, men har därefter dippat och åkt på två nederlag i rad. Södertälje blir en ordentlig utmaning. SSK har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Lägg därtill att Sportklubben är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Det är inte alltför mycket som skiljer lagen åt. Känslan är att sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Vita Hästen - Bik Karlskoga

Matchtips: 2.

Vita Hästen har visserligen tre förluster på de fyra senaste matcherna, men är på gång i och med bortasegern mot Troja/Ljungby nu senast. Bik Karlskoga blir ett rejält kraftprov. Värmlänningarna har vunnit fyra av fem matcher och förlusten kom dessutom mot suveräna HV71. Östgötarna är dock ett lag med mycket potential och kan mycket väl rubba Karlskoga-gänget. Tipset är dock att Bik blir för svåra i slutändan.

***

Västervik - AIK

Matchtips: 2.

Västervik jagar revansch efter förlusten i fredagens möte lagen emellan. Möjligheterna är ganska goda. VIK har två raka trepoängare i Plivit Arena och en hög kapacitet i allmänhet. AIK - med nio poäng på fem matcher - har inlett serien på ett bra sätt och har inte minst övertygat på målvaktssidan. Känslan är att målvaktsspelet och defensiven blir avgörande under onsdagen.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Luleå-centern borta från spel i några veckor

Juhani Tyrväinen - som spelade fram till segermålet nu senast hemma mot Växjö och avgjorde bortamatchen mot Malmö - har varit en av Luleås viktigaste spelare den senaste tiden.

Nu står det klart att centerkuggen, tillika en av spelarna i veckans lag i SHL här på Sportbloggare.com, blir borta från spel ett bra tag.

Finländaren ådrog sig en armskada i samband med gårdagens träning och väntas bli borta i 3-4 veckor, uppger Norr Media.

Tvåvägscentern är inne på sin tredje raka säsong i LHF har noterats för 68 poäng på 106 SHL-matcher under tiden i Norrbottenslaget.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar kvällens SHL-matcher

Örebro - Linköping

Matchtips: 1.

Örebro har mycket att jobba på efter fem nederlag på sju matcher. ÖHK har å andra sidan haft mycket oflyt och är i grunden ett riktigt bra lag. Linköping - som endast har håvat in sex poäng på åtta bataljer - är ett annat lag med mycket att jobba på. LHC har dock en hög kapacitet. Inte minst på målvaktssidan. Det är upplagt för en jämn sammandrabbning i Behrn Arena. Tipset utgörs av att Närke-gänget drar det längsta strået. Delvis med tanke på Linköpings defensiva besvär.

***

Färjestad - Djurgården

Matchtips: 1.

En match som Färjestad ska vinna under normala omständigheter. FBK har visserligen två förluster på de tre senaste matcherna, men vann nu senast och är obesegrade under ordinarie speltid i samtliga dessa tillställningar. Värmlänningarna har dessutom gjort en mycket bättre säsong än Djurgården - med fyra raka förluster - rent helhetsmässigt. Färjestad har inte minst ett stort offensivt övertag och tipset är att hemmalaget vinner redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i HockeyAllsvenskan

Målvakt

Pavel Khomchenko, AIK
Räddningsprocent: 93,18.

AIK har en suverän vecka bakom sig i form av idel trepoängare. Pavel Khomchenko vaktade kassen både mot Almtuna borta och Västervik hemma. Den 26-årige ryssen ingav stabilitet och släppte bara in tre mål på dessa bataljer.

***

Backar

Emil Andrae, HV71
Mål: 0. Assist: 5.

HV71 går som tåget och fortsätter att vinna. Stortalangen Emil Andrae - som draftades redan i andrarundan förra året - utgör en av många formstarka spelare. Västervikssonen var involverad i fem mål den aktuella veckan och vass över hela rinken.

Chad Billins, HV71
Mål: 0. Assist: 3.

Ytterligare en het HV71-back. En av HockeyAllsvenskans mest meriterade backar har visat framfötterna i serieinledningen och betyder mycket för smålänningarna med sin skicklighet samt rutin.

***

Forwards

Fredrik Forsberg, HV71
Mål: 3. Assist: 3.
Många höjde på ögonbrynen när Fredrik Forsberg - degraderingen till trots - valde att köra vidare i HV71 efter att ha varit så pass bra i SHL. Ett beslut som kan bli guld värt för Jönköpings hockeystolthet i SHL-kampen. Forsberg har levererat som förväntat inledningsvis och mäktade med hela sex poäng på två sammandrabbningar den senaste veckan. En gigant när HV71 bortabetvingade Vita Hästen.

Tyler Vesel, HV71
Mål: 3. Assist: 2.
På tal om Fredrik Forsberg. Kedjekollegan Tyler Vesel - tillika prestigevärvningen från Björklöven - är också inne i ett stim. Spetscentern har varit en offensiv attraktion på sistone.

Henrik Björklund, Bik Karlskoga
Mål: 3. Assist: 1.

Bik Karlskoga blandade och gav som lag den senaste veckan, men Henrik Björklund levererade stadigt och fortsätter att övertyga.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Linköping värvar

Robert Lantosi lämnar Rögle efter en ytterst kort sejour i Skåne-klubben - men blir kvar i SHL.

Det handlar om Linköping.

Den 26-årige slovaken med VM-meriterna är klar för resten av säsongen, uppger LHC på hemsidan.

Lantosi har bokförts för en poäng på sex SHL-matcher den här säsongen.

Forwarden har i övrigt bland annat ett förflutet i AHL.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Oskarshamnsspelaren utlånad

Konkurrenssituationen på backsidan är supertuff i Oskarshamn och Oliver Larsen har haft en tung serieinledning.

Nu står det klart att den VM-meriterade dansken lånas ut.

Det rör sig om spel i Jukurit i den finska högstaligan, uppger IKO på hemsidan.

Lånet sträcker sig till den 17 december.

Den 21-årige pjäsen värvades från Björklövens organisation inför förra säsongen och är bokförd för 50 SHL-bataljer under tiden i Smålandslaget.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jhonas Enroth, Örebro
Räddningsprocent: 100.

Örebro har fått en tung SHL-inledning som lag, men för Jhonas Enroth har det gått väldigt bra. Den NHL-meriterade målvakten vaktade kassen hemma mot Brynäs den senaste veckan och räddade samtliga 25 skott.

  ***

  Backar

  Matt Caito, Leksand
  Mål: 0. Assist: 5.

  Leksand har en suverän vecka bakom sig. Delvis tack vare Matt Caitos offensiv. Den spelskicklige amerikanen var involverad i fem mål på två matcher. Bortamatchen mot Timrå - där 28-åringen stod för fyra (!) poäng - var en riktig höjdare.

  Julius Honka, Luleå
  Mål: 2. Assist: 0.

  Luleå inkasserade två raka trepoängare den senaste veckan, en tunn backbesättning till trots. Julius Honka har varit något av en härförare. Framför allt med tanke på det kyliga avgörandet hemma mot Växjö. Den välmeriterade finländaren har varit bra rent spelmässigt hela säsongen - nu har det även lossnat rent målmässigt.

  ***

  Forwards

  Max Veronneau, Leksand
  Mål: 3. Assist: 2.

  Den målfarlige kanadensaren gjorde succé i Oskarshamn i fjol, varpå han har tagit ytterligare ett steg framåt under tiden i Leksand hittills. En offensiv jätte. Max Veronneau gjorde det riktigt bra i hemmabataljen mot IKO och följde upp den insatsen med att dominera totalt nu senast borta mot Timrå. Kedjan med Veronneau, Patrik Zackrisson och Carter Camper är superhet.

  Juhani Tyrväinen, Luleå
  Mål: 1. Assist: 1.
  Allroundcentern har varit en gigant den senaste tiden. Matchvinnare borta mot Malmö och stod för det eminenta förarbetet till segermålet mot Växjö. Juhani Tyrväinen har dessutom tagit ett stort defensivt ansvar och visat mycket karaktär i allmänhet.

  Elmer Söderblom, Frölunda
  Mål: 2. Assist: 1.
  Frölunda har ett antal högintressanta talanger i laget. Det gäller inte minst Elmer Söderblom. Den 20-årige liraren spelade en huvudroll nu senast genom att bli matchhjälte när göteborgarna lyckades bortabetvinga Djurgården.

  Dela inlägg
  Dragskott

  Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

  Västervik lånar ut forwarden

  Allsvenska Västervik lånar ut NHL-draftade Lucas Feuk för spel i Hockeyettan med Nybro.

  Klubbchefen Rasmus Aro om lånetillskottet.

  - Det känns bra att Lucas förstärker oss de närmsta veckorna då vi har mycket matcher. Vi jobbar både kortsiktigt och långsiktigt just nu med vår forwardssida. Det känns som en bra lösning med Lucas de närmsta veckorna så får vi se vad som händer mer framöver, säger Nybros klubbchef till hemsidan.

  Feuk är bokförd för två matcher i HockeyAllsvenskan den här säsongen och har även representerat Södertälje och AIK i allsvenska sammanhang tidigare i karriären.

  Noterbart är att 20-åringen har provat på Hockeyettan-spel tidigare (Kalix förra säsongen) och varit framträdande på den nivån.

  Dela inlägg
  Dragskott

  Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

  Växjö-talangen lånas ut

  Talangfulle Hugo Pettersson värvades av Växjö från Södertäljes organisation inför den här säsongen.

  Nu står det klart att den 19-årige forwarden blir utlånad.

  Det rör sig om allsvenska Bik Karlskoga.

  Gnesta-produkten har framför allt lirat i J20 med Lakers - där han öst in poäng - den här säsongen.

  Klubbchefen Torsten Yngveson om lånet, som ansluter redan till kvällens match mot HV71.

  - En mycket skicklig ung forward med ett fantastiskt handledsskott, säger Bik Karlskogas klubbchef till hemsidan.

  Dela inlägg
  Dragskott

  Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

  Publiksuccé för den allsvenska klubben

  HV71 - som har inkasserat fyra raka trepoängare - går som tåget rent sportsligt i HockeyAllsvenskan.

  Publikintresset är dessutom imponerande stort.

  Det hade, för ett par timmar sedan, sålts hela 6.350 biljetter till kvällens toppmatch mot Bik Karlskoga i Husqvarna Garden.

  "Det kommer att koka i Husqvarna Garden ikväll! Ståplats är redan slutsåld, men det finns fortfarande lite sittplatser kvar till matchen", skriver HV71 på Twitter.

  Dela inlägg