• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott

Dragskott tippar söndagens match i HockeyAllsvenskan

Leksand - Oskarshamn

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.82
X: 4.45
2: 3.45

En väldigt oviss sammandrabbning. Leksand har visserligen sex förluster på de åtta senaste matcherna, men faktum är att LIF har vunnit de två senaste. Topplaget Oskarshamn blir något av ett kraftprov. IKO har två raka trepoängare och är obesegrade under ordinarie speltid i fyra bataljer i följd. Lägg därtill att smålänningarna är oerhört bortastarka. Leksand har dock i grunden ett bättre lag och tipset är att masarna utökar segersviten. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar söndagens Hockeyettan Södra-matcher

Helsingborg - Tyringe

Matchtips: X.

Odds från Nordicbet:
1: 1.84
X: 4.45
2: 3.00

Skåne-derby i Olympiarinken. En svårtippad match. Helsingborg har sex raka förluster. Tyringe är på stark uppgång i och med bortasegern mot HA74. Tyringe är ett hyfsat bortalag och tipset är att gästerna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Nybro - Grästorp

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.22
X: 6.45
2: 7.95

En match där Nybro är gigantiska favoriter. Vikings är hemmastarka och har ett mycket bättre lag än Grästorp. Vikings har förvisso varit ojämna på sistone, men det ska mycket till för att Nybro ska tappa poäng hemma mot GIK i ett läge där laget har mycket att spela för.

***

HA74 - Halmstad

Matchtips: X.

Odds från Nordicbet:
1: 2.50
X: 4.30
2: 2.10

En väldigt oviss match. Sexpoängsmatch i bottenstriden. HA74 har sju raka nederlag. Halmstad har tre visnter på de fyra senaste matcherna. Hammers är dock ett mediokert hemmalag och tipset är att HA74 får med sig minst en pinne från den här bataljen.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar Grums-Västerås i Hockeyettan Västra

Grums - Västerås

Matchtips: 2.

Odds från Nordicbet:
1: 3.20
X: 4.40
2: 1.78

Västerås är i gungning efter fyra raka matcher utan trepoängare. VIK är förvisso favoriter i dag, men det här är på intet sätt någon lätt match. Grums är ett lag med en vass spetskompetens och mycket hög kapacitet i allmänhet. Tipset är trots allt att Västerås blir för svåra i dag. Till viss del till följd av lagets höga offensiva kapacitet.

Dela inlägg:

Den NHL-meriterade backen förstärker SHL-laget

HV71:s stora skadeproblem har resulterat i att klubben gett sig ut på spelarmarknaden. Nu står det klart att backklippan Stefan Elliott, med 84 NHL-matcher på meritlistan, förstärker Jönköpingslaget.

Den 26-årige kanadensaren - som närmast kommer från spel i KHL - är klar för resten av säsongen.

Sportchefen Johan Hult om nyförvärvet.

- Stefan är en back som är väldigt skicklig i spelet med puck. Han har ett bra förstapass och följer gärna med i det offensiva spelet. Han har samlat på sig erfarenhet både från NHL och KHL och kommer bli en värdefull tillgång för oss, säger HV71:s sportchef till klubbens hemsida.

Dela inlägg:

Hårdsatsande Kristianstad är i gungning - tre förluster på de fyra senaste matcherna

Kristianstad är onekligen en besvikelse sett till de skyhöga förväntningarna på laget så här långt. Kvällens hemmaförlust (3-4 efter straffar) innebär att KIK har åkt på tre förluster på de fyra senaste matcherna.

Skåningarna har därmed bara en poängs marginal ner till AllEttan-strecket efter tio spelade matcher.

Det är å andra sidan ingen panik för Kristianstad. Det är inte nu som KIK ska vara som bäst och det har varit en mycket tuff säsongsinledning i allmänhet - inte minst med tanke på skadeproblemen.

Noterbart från dagens match är att Daniel Håkansson (2+1) blev matchvinnare i straffläggningen inför 884 åskådare i Kristianstads Ishall.

Fredrik Hansson och Johan Skinnars - som noterades för 1+1 var - blev poängbäst i hemmalaget.

En annan intressant notering är att Anton Svensson räddade 41 av 44 skott i HC Dalen-kassen.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Andra trepoängaren på tre matcher för Luleå - Lassinantti och Engsund grundlade segern

Luleå - som inte tog en enda trepoängare på de nio första matcherna - har onekligen fått islossning rent poängmässigt. Två trepoängare på de senaste matcherna efter dagens hemmatrea mot Växjö talar sitt tydliga språk.

Den spelmässiga insatsen var dock halvdan i kväll. Inledningsperioden var visserligen bra, men därefter pressade Lakers på rejält och det faktum att LHF vann den här matchen med två måls marginal är ett tämligen missvisande resultat sett till det spelmässiga.

Tomas "Bulan" Berglunds gäng blev - som så många gånger förr den här säsongen - sanslöst ängsliga i samband med att ledningen skulle försvaras, vilket dels är en mental fråga. Dels - för att lyfta fram ett annat exempel - att det finns för få pålitliga backar i laget.

***

Joel Lassinantti, som har varit ruskigt ojämn i serieinledningen, var matchens vassaste spelare med sitt fenomenala målvaktsspel. 

Målvaktsspelet har varit imponerande stabilt i allmänhet i de tre senaste matcherna, vilket lovar mycket gott för Luleå. Konkurrenssituationen är, för tillfället, riktigt bra på målvaktssidan.

***

Oscar Engsund var bäst bland utespelarna med sitt placeringssäkra och tuffa spel. Luleå-backen har tagit ytterligare ett steg i utvecklingen den här säsongen och varit lagets bäste back hittills.

***

Kreative Isac Lundeström var förvisso ojämn, men förtjänar ändå beröm - inte minst med tanke på det snygga målet. Luleås bäste spelare på forwardssidan, där många spelare underpresterade sett över tre perioder.

***

Passningsskicklige Elias Pettersson var bäst i Växjö-lägret. Hela kedjan med Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen i övrigt var framträdande. En trio som tryckte tillbaka Luleå gång på gång.

Martin Lundberg, som gjorde mycket bra över hela banan, förtjänar också lite extra kredd på forwardssidan.

***

Tuffe Daniel Rahimi var för övrigt mest tongivande på backsidan i bortalaget i form av en solid allroundprestation.

Matchfakta

Luleå - Växjö 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

Första perioden:
1-0 Isac Lundeström (Johan Harju, Ryan Johnston), 2-0 Patrick Cehlin (Johan Harju, Niklas Olausson), spel fem mot fyra.

Skott: 16-23 (11-10, 5-8, 0-5).
Utvisningar: Luleå 18 minuter. Växjö 12 minuter.
Domare: Daniel Winge och Patrik Sjöberg.
Publik: 5.022.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Oskarshamns succéback: "Det är en sorts modern hockey vi spelar, där vi håller ett högt tempo och försöker sätta press över hela banan"

Oskarshamn är tvåa i HockeyAllsvenskan och har varit bättre än vad många vågat hoppats på hittills.

Karl Johansson - som hade fyra år i följd på Hockeyettan-nivå bakom sig innan han hamnade i IKO den här säsongen - är en av spelarna som klivit fram rejält.

Den 24-årige backen trivs som fisken i vattnet med Björn Hellkvists spelsystem.

- Ja, det är en sorts modern hockey vi spelar, där vi håller ett högt tempo och försöker sätta press över hela banan, säger Karl Johansson till Östersunds-Posten.

Jämtlänningen har svarat för åtta poäng på elva matcher - en poängskörd som ingen annan back i HockeyAllsvenskan har överträffat den här säsongen så här långt.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Bodens sportchef: "Kan vi få ordning, en bra verksamhet, kan vi om fem år vara med och kriga om en allsvensk plats"

Boden har gjort det riktigt bra som Hockeyettan-nykomlingar hittills och är en het kandidat i jakten på en AllEttan-plats.

De långsiktiga ambitionerna är mycket höga för BHF och samarbetet med Luleå är en av nyckelfrågorna - både på herr- och damsidan.

Ambitionen är att starta ett damlag på sikt och samarbeta med LHF.

- Så är det, men det händer inte i morgon. Kan vi få ordning, en bra verksamhet, kan vi om fem år vara med och kriga om en allsvensk plats. Det vore optimalt för hockeyn i Norrbotten, säger sportchefen Rolf Nilsson till NSD/Kuriren.

Norrbotten saknar för närvarande ett allsvenskt lag och Rolf Nilsson anser att Boden vore det bästa alternativet i sammanhanget.

- Frågar du mig så tycker jag naturligtvis det. Ett ökat hockeyintresse gynnar Luleå, förr i tiden gick det ju skytteltrafik längs 97:an till matcherna där, nu får vi nya bodensare som blir hockeyintresserade. Geografiskt ligger vi optimalt - och det finns en stark hockeytradition här, säger BHF:s sportchef till tidningen.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Luleå - Växjö

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 2.55
X: 4.35
2: 2.38

Luleå jagar revansch efter bortaförlusten mot Färjestad. Möjligheterna är goda. LHF har visat prov på en betydligt bättre spelmässig insats än vad tabellen visar hittills. Växjö blir ett kraftprov. Lakers föll förvisso nu senast hemma mot Malmö, man har gjort en väldigt bra säsong rent helhetsmässigt. Känslan är dock att Luleå styr upp det här till slut inför hemmapubliken.

***

Frölunda - Skellefteå

Matchtips: X.

Odds från Nordicbet:
1: 2.24
X: 4.55
2: 2.65

Två av SHL:s bästa lag drabbar samman. En mycket oviss batalj. Frölunda har håvat in tre vinster i följd. Skellefteå kan ståta med fyra segrar på de fem senaste matcherna. Göteborgarna är hemmastarka och har i grunden ett bättre lag, men SKE är bra i bortaplanssammanhang och känslan är att västerbottningarna får med sig minst en poäng från den här tillställningen.

***

HV71 - Rögle

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.50
X: 5.95
2: 4.95

HV71 är i gungning. Skadeproblemen har slagit hårt mot laget den senaste tiden. Fyra förluster på de fem senaste matcherna är ett bedrövligt facit. Rögle - som kan ståta med tre segrar i följd - blir en tuff utmaning. HV71 har dock ett bättre lag och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset är att smålänningarna studsar tillbaka inför hemmapubliken.

***

Brynäs - Mora

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.50
X: 5.90
2: 4.90

En måste-vinna-match för Brynäs. Gävle-laget har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och varit en stor besvikelse i allmänhet den här säsongen. Mora har visserligen tre nederlag i följd, men gjorde det oerhört bra som tog en poäng hemma mot namnkunniga Frölunda nu senast. MIK har dock bara tagit en enda poäng på bortaplan och hemmaplansfördelen betyder onekligen mycket för Brynäs. Tipset är att BIF inkasserar tre poäng.

***

Örebro - Färjestad

Matchtips: X.

Odds från Nordicbet:
1: 2.55
X: 4.35
2: 2.38

Prestigematch i Behrn Arena. En tämligen oviss sammandrabbning. Örebro har vunnit fem av de sex senaste matcherna. Färjestad kan ståta med fyra vinster på fem bataljer och har gjort en ännu bättre säsong än succélaget ÖHK hittills. FBK har i grunden ett bättre lag, men Örebros hemmaplansfördel betyder mycket och ÖHK har ett defensivt övertag. Tipset är att Närke-gänget får med sig minst en poäng från den här matchen.

Dela inlägg:
  • Dragskott

Dragskott tippar lördagens Hockeyettan Södra-matcher

Kristianstad - HC Dalen

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.24
X: 6.35
2: 7.30

En match där Kristianstad är favoriter, trots att HC Dalen är före i tabellen. KIK har varit ojämna på sistone, men har i grunden ett bättre lag än de formstarka smålänningarna. Hemmaplansfördelen betyder mycket för hemmastarka Kristianstad och tipset är att skåningarna får med sig tre poäng. Mycket tack vare lagets vassa offensiv.

***

Hanhals - Kallinge/Ronneby

Matchtips: 2.

Odds från Nordicbet:
1: 4.75
X: 5.10
2: 1.44

Det här är en match som Kallinge/Ronneby ska vinna under normala omständigheter. Serieledarna kan ståta med åtta (!) vinster på nio matcher och har ett bättre lag än Hanhals sett till samtliga lagdelar. Hanhals är visserligen på uppgång och besitter en hög högstanivå, men lär inte få med sig någon poäng från den här sammandrabbningen.

***

Vimmerby - Tranås

Matchtips: 1.

Odds från Nordicbet:
1: 1.85
X: 4.40
2: 2.95

En oerhört viktig match i AllEttan-striden. Vimmerby har mycket att jobba på efter hemmaförlusten mot HC Dalen. Tranås - som har vunnit fyra matcher i följd - blir ett kraftprov. Vimmerby är hemmastarka och känslan är att hemmaplansfördelen blir tungan på vågen till VH:s fördel.

Dela inlägg: