Dragskott

Foto: Martin Meienberger/Bildbyrån

Luleå spetsar centerbesättningen - välmeriterad amerikan förstärker

Luleå fortsätter att värva minst sagt högintressanta spelare. Rutinerade Brian O'Neill är det senaste tillskottet.

Kontraktet är tvåårigt.

Spetscentern har många kanonsäsonger på en väldigt hög nivå på meritlistan och har dessutom fått prova på NHL-spel tidigare i karriären. Lägg därtill erfarenhet från lir i OS.

O'Neill har det lilla extra framåt.

- Brian O’Neill är en väldigt skicklig center som är offensivt begåvad och som gjort mycket poäng genom sin karriär. Detta samtidigt som han är intensiv i sitt spel och nyttig över hela banan. Vi ser honom som en viktig pusselbit för att framför allt hjälpa oss i det offensiva spelet och det skall bli spännande att se honom i våra färger framöver, säger Ulf Engman (vice general manager) till LHF:s hemsida.

Dragskott

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Ett enormt stort glädjebesked för Luleå

Landslagsmeriterade Jesper Sellgren - som var en av Luleås bästa spelare den gångna säsongen - har beslutat sig för att köra vidare i LHF, berättar han för P4 Norrbotten.

Ett enormt stort glädjebesked för Luleå.

Den 25-årige backen kommer med andra ord inte utnyttja klausulen för spel i Schweiz, där det har funnits klubbar som visat intresse inför den kommande säsongen.

Sellgren kommer därmed vara en del av laget som ser ut att bli superintressant och kommer ha goda möjligheter att utmana de bästa i SHL säsongen 2024/2025.

Dragskott

Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Värvar två spelare från SHL-konkurrenterna

Rögle har gjort klart med två intressanta spelare från SHL-konkurrenter. Dels landslagsmeriterade Jesper Pettersson, som närmast kommer från en framgångsrik sejour i Linköping.

Den 29-årige backen har skrivit på ett tvåårskontrakt med skåningarna.

Sportchefen Hampus Sjöström om vad Pettersson kan tillföra.

- Ett granitblock som har en grym karaktär. Han är bra i båda ändar av isen, har bra blick för spelet och sätter laget i första hand. Han är bra på att bidra med mycket energi, både på och utanför isen. Vi ser fram emot att få in honom i vårt lagbygge, säger RBK:s sportchef till hemsidan.

Det rör sig i övrigt om forwarden Oliver Eklind, som har spelat i Örebro de senaste åren.

En pjäs med en gedigen inställning.

- Det är en powerforward som jag tycker tagit steg i spelet med puck. Han bidrar med energi och kommer driva på bra både på och utanför isen. Han ska vara en katalysator i spelet och i gymmet. Han har en bra karaktär, gillar att träna och att utvecklas. Han ska bidra i spelet runt mål och gärna peta in några puckar, säger Hampus Sjöström till Rögles hemsida.

Dragskott

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Center med 293 AHL-matcher på meritlistan till HockeyAllsvenskan

Södertälje kryddar centerbesättningen med AHL-meriterade Nolan Stevens.

Avtalet är ettårigt.

Den 27-årige pjäsen har svarat för 138 pinnar på 293 bataljer i NHL:s farmarliga genom åren.

Sportchefen Emil Georgsson om det högintressanta tillskottet.

- Nolan är en center som är bra på att bära och fördela puck. Han har gjort en hel del poäng på bra nivå men vi tror att det finns ytterligare en nivå till i produktionen. Det känns bra att vi hittat ett avtal med Nolan, han bockar av egenskaperna vi söker i våra centrar, säger SSK:s sportchef till klubbens Facebbok-sida.

Dragskott

Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Tingsryd värvar poängmaskinen från Hockeyettan

Markus Ruuskanen mäktade med hela 56 (!) poäng - varav 35 pytsar - på 45 tävlingsmatcher i Tranås-tröjan den gångna säsongen.

Nu belönas den 23-årige forwarden med ett allsvenskt kontrakt.

Tingsryd blir nämligen nästa anhalt för Skellefteå-bekantingen.

Ruuskanen har varit het på spelarmarknaden den senaste tiden.

- Vi får in en målskytt som varit hett eftertraktad på spelarmarknaden. Markus har ett vasst skott och är ganska allround i sitt spel. Han är i en bra ålder och vi tror att han har bra möjligheter att växa ut till en ledande spelare, säger Tingsrydssportchefen Patric Larsson till klubbens hemsida.

Dragskott

Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån

Östersunds lagbygge allt mer intressant

Östersund - som bland annat har värvat självaste Linus Videll - har onekligen något bra på gång inför den kommande säsongen.

SHL-meriterade Albin Eriksson utgör den senaste värvningen.

Den 23-årige forwarden stod för 35 poäng på 47 allsvenska matcher så sent som säsongen 2022/2023 och kan ståta med juniorlandslagsmeriter.

Eriksson har bland annat bra skottegenskaper.

- Jag var väldigt imponerad av Albin under vårat första år i HockeyAllsvenskan och det är en spelare som vi såklart har haft koll på. Han hade precis som vi ett lite tyngre år ifjol men vi vet vilken potential som finns, så när möjligheten att få hit honom kom upp var det inte mycket att tveka på. Han har bra storlek, jobbar hårt och är en målskytt med grymt skott. Nu ska vi jobba tillsammans för att få en rolig säsong! säger sportchefen Per Tagesson till ÖIK:s hemsida.

Dragskott

Foto: David Wreland/Bildbyrån

Den poängstarke backen blir kvar i SHL

Det blir SHL-spel för David Quenneville även de kommande säsongerna.

Örebro blir närmare bestämt nästa anhalt och kontraktet är tvåårigt.

Den 26-årige backen kommer närmast från en tre säsonger lång sejour i Oskarshamn, där han var en poängstark back.

Det blev 34 pinnar på 58 bataljer (inklusive kvalmatcherna) den gångna säsongen.

ÖHK är därmed en skicklig powerplayspelare rikare.

- Först och främst gillar vi det vi har sett från David. Vi ser det som ett stort plus att han kan ligan och vi tror att han kommer kunna ta steg i vår miljö. David är en back med offensiva egenskaper, han ska vara med och göra skillnad framåt samt utnyttja sina spetsegenskaper i powerplay, säger sportchefen Henrik Löwdahl till Örebros hemsida.

Dragskott

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Centern blir kvar i SHL-nykomlingarna

Linus Ölund och Brynäs har beslutat sig för att aktivera optionsåret i kontraktet. Centern - med fem raka säsonger i BIF - blir därmed kvar i Gävle-gänget i minst ytterligare en säsong.

Den 26-årige allroundspelaren svarade för 27 poäng och +12 på 47 matcher (inklusive slutspelet) den senaste säsongen.

AHL-meriterade Ölund besitter bland annat ledaregenskaper.

- Vi vet alltid vad man får av Linus på isen, det är en spelare som jag håller väldigt högt och som har vuxit fram till en av naturliga ledarna i gruppen. Han är otroligt viktig både på och utanför isen. Linus är även i en bra ålder där han kan fortsätta att ta steg i sin utveckling, det är otroligt positivt att Linus blir kvar i Brynäs IF, säger sportchefen Johan Alcén till Brynäs hemsida.

Dragskott

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Målfarlig amerikan till det allsvenska laget

Scott Pooley byter Björklöven mot seriekonkurrenten AIK.

Den 30-årige forwarden har två raka poängstarka säsonger i HockeyAllsvenskan bakom sig.

Amerikanen får en nyckelroll i Gnaget.

- Scott har visat upp under två säsonger i Sverige att han är en toppspelare i den här ligan och har levererat såväl i grundserien som i slutspelet. Han kommer vara viktig för oss under säsongen och ska vara en av spelarna som ska leda vårt offensiva spel, säger sportchefen Niklas Persson till klubbens hemsida.

Dragskott

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Backen har skrivit på ett treårsavtal med Skellefteå

Skellefteå har gjort klart med backen Pontus Johansson. Avtalet är treårigt.

Den 22-årige Djurgårdsbekantingen - som var utlånad till Dif i 18 matcher den gångna säsongen - kommer närmast från en sejour i Frölundas organisation.

Skridskoskickligheten utgör en av Johanssons starka sidor.

- Pontus är en väldigt intressant spelare som vi tror har en ljus framtid. Han har skaffat sig mycket erfarenhet under den senaste säsongen där han haft speltid i både Djurgården och Frölunda. Han är väldigt skridskoskicklig och vi tror att vår träningsmiljö och vårt spelsätt kommer ge honom goda möjligheter att fortsätta utvecklas, säger general managern Erik Forssell till Skellefteås hemsida.