Dragskott » En av Sveriges största hockeybloggar
Dragskott

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Amerikanen förstärker

Lindlöven har gjort klart med en spännande forward: Joey Strada ansluter till Hockeyettan-laget.

Den 21-årige amerikanen har varit en poängstark pjäs i NAHL och USHL de senaste säsongerna.

Det blev 38 poäng på 47 USHL-bataljer i fjol.

Sportchefen Tomas Östlund om värvningen.

- Kul att det löste sig så att Joey kunde ansluta till oss! Joey är en kvick forward som firat stora framgångar i de amerikanska juniorligorna. Vi har även fått bra recensioner på honom så det kommer bli spännande att se. Tanken är att han kommer hit för att vara en producerande spelare. Det ska bli riktigt roligt att följa honom i vinter! säger Lindlövens sportchef till klubbens hemsida.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Södertälje-forwarden intresserar Hockeyettan-klubben

LT-sporten har som bekant avslöjat att Carl Becker är en spelare som är på väg bort från Södertälje.

Den 24-årige forwarden har ett omfattande förflutet i Piteå på Hockeyettan-nivå och lirade där så sent som säsongen 2018/2019.

Sportchefen Jonathan Glader berättar för Piteå-Tidningen att Becker är en spelare som är välkommen tillbaka till PHC.

Noterbart är att Piteå-sonen svarade för 51 (!) poäng - varav 25 mål - på 39 matcher under sin senaste sejour i Piteå.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Den rutinerade forwarden återvänder till Hockeyettan-laget

Hockeyettan-klubben Grums får en fin förstärkning: Robert Tellberg återvänder till Värmlandslaget.

Den 29-årige forwarden - som närmast kommer från spel i Forshaga - har svarat för finfina 196 poäng på 294 matcher i Hockeyettan.

"Robert är en mycket duktig och erkänd poänggörare, men jobbar kopiöst mycket även i defensiven och vinner tillbaka många puckar. Därför användbar i både offensiva och defensiva situationer. Han är även en Right-skytt. Med hans rutin fyller han även en viktig funktion för våra yngre förmågor", skriver Grums på Facebook.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 14

14. Väsby (7/15)

Målvakter: +++

Henrik Lundberg och Linus Ryttar.
Målvaktsbesättningen är utan tvivel intressant. Nykomlingarnas största hopp i jakten på att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan. Henrik Lundberg är kvalitet rakt igenom. En målvakt med erfarenhet från SHL-spel som håller hög allsvensk klass. Linus Ryttar - som har varit magnifik i Hockeyettan de senaste åren - är ett spännande komplement.

***

Backar: ++

Jacob Spångberg, Gustav Bouramman, Fredrik Falk, Robin Karlsson, Mikael Lengmo, Martin Liljekvist, Fredrik Stridlund, Rasmus Sörgardt, Viktor Åström och Gabriel Österberg.
Backsidan är tveksam - med allsvenska mått mätt - på förhand. Här får pjäser i stil med Jacob Spångberg och Gustav Bouramman dra ett extremt tungt lass. Väsby har många frågetecken på backfronten, som måste bli utropstecken för att Väsby ska kunna få ett starkt försvar sett till helheten. Nykomlingarna har en backbesättning som, på förhand, känns anpassad för att tillhöra ett topplag i Hockeyettan.

***

Forwards: ++

Elliot Lorraine, Johan Lorraine, Henrik Rommel, Jesper Kemi, Christoffer Gozzi, Lubomir Fetkovic, Christian Holmblad, Pontus Karlsson, Johannes Nilsson, André Nordstrand, Linus Pellfolk, Jonathan Rodensjö, Manfred Ehlers, Felix Dahlgren, Sebastian Bengtsson, Oskar Andrén och Joakim Axman.
Ytterligare en lagdel med många frågetecken i allsvenska sammanhang. Spelare som till exempel Sebastian Bengtsson, Joakim Axman och Henrik Rommel lär visserligen bli värdefulla, men Väsby saknar genuin spetskompetens och bredd. Forwardssidan känns sammanfattningsvis tunn, grymt skadekänslig och bräcklig. Väsby har oerhört många oprövade kort som är svårbedömda. Nykomlingarna får till viss del förlita sig på att lagkollektivet blir starkt där alla jobbar hårt för varandra och laget blir jobbiga att möta.

Dela inlägg
Dragskott

Bild från Bildbyrån

Lördagens Powerplay-kupong

Lördag 2020-09-19
Spelstopp: 15.14

216 rader/216 kronor

Ta del av motiveringarna till tipsen på Bettingstugan.se

Dragskotts tips:

1. Leksand - Skellefteå: 1X2

2. Frölunda - HV71: 1X2

3. Rögle - Linköping: 1X2

4. Luleå - Färjestad: 12

5. Modo - Timrå: 12

6. CSKA Moskva - Magnitogorsk: 12

7. Dinamo Moskva - Jaroslavl: 2

8. Tampa Bay - Dallas: 1

***

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Officiellt med Joel Kellman

Nu är det officiellt att NHL-meriterade Joel Kellman hamnar i HockeyAllsvenskan.

Det offentliggjorde nyligen Kristianstad via Facebook.

Den Tre Kronor-meriterade centern ansluter på lån till Skåne-laget från San Jose Sharks organisation.

Karlskrona-produkten spelade senast i Sverige säsongen 2018/2019. Den gången i Brynäs - en säsong där han var en av SHL:s främsta centrar.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Ett tungt avbräck för SHL-laget

Det är känt sedan tidigare att Brynäs-centern Greg Scott är skadad.

Nu står det klart att Scott kommer missa SHL-inledningen på grund av en underkroppsskada, meddelar BIF via hemsidan.

Gävle-klubben har dock ingen panik och det kommer inte värvas någon ersättare, berättar sportchefen Michael Sundlöv för klubbens hemsida.

Den 32-årige kuggen är inne på sin andra raka säsong i Brynäs och lirade även i BIF 2013-2016.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Tony Pappila förstärker

Ytterligare en Division 2-klubb värvar mycket namnkunnigt. Det handlar om Vänersborg, som har gjort klart med Tony Pappila.

Den 23-årige forwarden kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan med Kristianstad.

Pappila har dessutom allsvenska meriter från tiden i Pantern och Västervik.

Lägg därtill att han har varit framträdande på Hockeyettan-nivå.

"I Pappila får vi en spelare som är oerhört irrationell. Avig, som den högerskytt han är, besitter han också en väldigt explosiv skridskoåkning. Dock måste nog sägas att skottet är en av hans främsta egenskaper tillsammans med spelsinnet. En matchvinnartyp helt enkelt!", skriver sportchefen Patrik Duretic på Vänersborgs hemsida.

Dela inlägg
Dragskott

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Frölunda - HV71

Matchtips: 1.

Prestigemöte i Göteborg. En väldigt svårtippad match. Frölunda och HV71 är två lag med guldpotential. Göteborgarna har ett snäppet vassare lag och hemmaplansfördelen betyder - trots att betydelsen minskat under nuvarande omständigheter - en del. Känslan är att Frölunda drar det längsta strået den här gången. Delvis tack vare lagets starka forwardsbesättning.

***

Leksand - Skellefteå

Matchtips: X.

Leksand tar nya tag efter förra säsongens halvdana insats. Förutsättningarna är tämligen goda. LIF har numera ett lagbygge med en betydligt högre kapacitet. Framför allt på forwardsfronten. Skellefteå - som är en kandidat för tabellens övre halva även den här säsongen - blir ett kraftprov. Inte minst med tanke på lagets fantastiska spetskompetens. Tipset är att LIF krigar till sig minst en poäng i premiären.

***

Luleå - Färjestad

Matchtips: 1.

Två topptippade lag möts. Snacka om en oviss sammandrabbning. Både lagen är starka över hela banan och små marginaler lär avgöra. Tipset utgörs av att Luleå styr upp det här till slut. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Rögle - Linköping

Matchtips: X.

Ytterligare en mycket svårtippad match. Rögle var bra i fjol och lär bli vassa även den här säsongen. Linköping har några tunga år bakom sig, men lagbygget är starkare än på länge och LHC besitter en väldigt hög grundkapacitet den här säsongen. RBK ska betraktas som favoriter med god marginal, men känslan är att östgötarna kämpar till sig poäng i Ängelholm den här gången. Till viss del tack vare lagets fina forwardssida.

Dela inlägg
Dragskott

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Dragskott rankar lagen i SHL - plats 1

1. Färjestad (12/15)

Målvakter: ++++

Arvid Holm, Henrik Haukeland och Jesper Eliasson.
Färjestads svagaste lagdel på förhand. Det råder dock inga som helst tvivel om att även målvaktsbesättningen håller hög klass. Arvid Holm - som är långtidsutlånad från Winnipeg Jets organisation - gjorde det väldigt bra förra säsongen och växte in i SHL-kostymen på ett utmärkt sätt. Henrik Haukeland, tillika en av hjältarna när Timrå tog sig till SHL för ett par år sedan, är också en stark pjäs. En underskattad målvakt som har presterat bra på en hög nivå tidigare. Talangfulle Jesper Eliasson - som troligen blir utlånad den här säsongen - finns också att tillgå som läget är nu.

***

Backar: ++++

Jesse Virtanen, Sebastian Erixon, Jonathon Blum, Adam Ginning, Albert Johansson, Vojtech Mozik, Jens Westin och Linus Arnesson.
Värmlänningarnas näst starkaste lagdel. Jesse Virtanen - som utgör en av de främsta värvningarna inför SHL 2020/2021 - kryddar Färjestads backsida rejält med sin offensiva briljans. Här finns det mycket klass i övrigt. Inte minst i form av Jonathon Blum och Sebastian Erixon. FBK har sammanfattningsvis en välbalanserad backsida med mycket bredd och en del unga namn som kan bli stora utropstecken. Inte minst jättelöftet Adam Ginning.

***

Forwards: ++++

Michael Lindqvist, Jacob Nilsson, Albin Eriksson, Victor Ejdsell, Oskar Bäck, Carl Jakobsson, Noah Andersson, Oscar Lawner, Olle Lycksell, Joakim Nygård, Jacob Peterson, Martin Johansson, Linus Johnsson, Gustav Rydahl, Daniel Viksten, Pontus Widerström och Per Åslund.
SHL:s - om än med ytterst liten marginal - bästa forwardsbesättning. Det finns visserligen enstaka SHL-konkurrenter som har spetsigare spetsar, men Färjestad kan ståta med en grym bredd och har - rent helhetsmässigt - ligans bästa forwardssida. FBK har material till fyra kedjor med potential att producera i rätt så stor omfattning. Karlstadsgängets defensiva kompetens är dessutom ypperlig och det finns även mycket karaktär.

Läs även:

Plats 2
Plats 3

Plats 4

Plats 5

Plats 6

Plats 7
Plats 8
Plats 9

Plats 10
Plats 11

Plats 12

Plats 13

Plats 14

Dela inlägg