Luleå visade klassen mot svenska mästarna - Filip Hållander, Nils…
  • Hem
  • Dragskott
  • Luleå visade klassen mot svenska mästarna - Filip Hållander, Nils Lundkvist och Petter Emanuelsson några av härförarna
Luleå visade klassen mot svenska mästarna - Filip Hållander, Nils Lundkvist och Petter Emanuelsson några av härförarna

Bild från Bildbyrån

Luleå visade klassen mot svenska mästarna - Filip Hållander, Nils Lundkvist och Petter Emanuelsson några av härförarna

Luleå fortsätter att vinna på hemmaplan. Kvällens seger mot svenska mästarna Frölunda innebär att LHF kan stoltsera med tio (!) vinster i följd på hemmais. Hemmastyrkan imponerar något enormt.

Norrbottningarna svarade sammanfattningsvis för en riktigt, riktigt bra insats även rent spelmässigt. Det handlade definitivt om en av säsongens bästa matcher hittills.

Luleå visade prov på en solid defensiv, en stark offensiv, ett periodvis vasst powerplayspel och närkampsspelet höll hög klass i en batalj där LHF visade upp en fantastisk inställning mot ett odisciplinerat Frölunda.

Västkustgänget har därmed hamnat i en prekär situation och det blir tufft att ta en direktplats till kvartsfinalspelet. Frölunda kan med andra ord mycket väl tvingas ta sig an en åttondelsfinal, där utgången är tämligen oviss i en kort bäst-av-tre-matchserie.

Å andra sidan:

Frölunda har haft en mäktig förmåga att vara bäst när det gäller under Roger Rönnbergs ledning och tysta tvivlarna efter mindre bra prestationer. Laget besitter en extremt hög högstanivå och det är utan tvivel fel att räknas bort göteborgarna i guldjakten.

***

Joel Lassinantti fick som sagt ett gediget understöd av utespelarna, men en hållen nolla viftar man såklart inte bort. Det insläppta målet var ett självmål och LHF-målvakten var säkerheten själv när Frölunda skapade något vettigt.

***

Nils Lundkvist var bäst på backfronten med sitt kreativa spel.

Backkollegan Erik Gustafsson ska också berömmas lite extra för en stark tvåvägsinsats.

Oscar Engsund - som stod för en fantastisk defensiv - är ett exempel på en annan back i hemmalaget som ska uppmärksammas lite extra.

***

Filip Hållander gjorde det väldigt bra på forwardssidan och stod för en helgjuten prestation över hela banan. En spelare som har varit väldigt viktig för laget de senaste månaderna efter långtidsskadan.

Petter Emanuelsson fortsätter att visa prov på sitt fina målsinne. Ytterligare en mycket vass pjäs i kväll och en av matchens största profiler.

Juhani Tyrväinen är ett annat exempel på en forward i Luleå-lägret som ska kreddas. Inte minst för närkampsspelet.

***

Få Frölunda-spelare kommer för övrigt undan med ett någorlunda bra betyg. Johan Mattsson tillhör ett av undantagen. Frölunda-målvakten krigade på bra mellan stolparna och höll nere LHF:s vinstsiffror.

Matchfakta

Luleå - Frölunda 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

Första perioden:
1-0 Petter Emanuelsson (Daniel Sondell, Niklas Olausson), spel fem mot fyra, 2-0 Nils Lundkvist (Erik Gustafsson),

Andra perioden:
3-0 Isac Brännström (Einar Emanuelsson, Juhani Tyrväinen).

Tredje perioden:
3-1 Nicklas Lasu, 4-1 Erik Gustafsson (Nils Lundkvist), mål i tom målbur.

Skott: 26-22 (11-4, 8-10, 7-8).
Utvisningar:
Luleå 6 minuter. Frölunda 6 minuter.
Domare:
Andreas Harnebring och Mikael Nord.
Publik:
5.915.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget