Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Joel Lassinantti, Luleå
Räddningsprocent: 94,29.
Luleå tog tre raka vinster mot Örebro i kvartsfinalspelet förra veckan. Joel Lassinantti vaktade kassen i samtliga matcher och släppte bara in fyra mål, samtidigt som han var vass även rent spelmässigt.

***

Backar

Sami Lepistö, Luleå
Mål: 1. Assist: 2.
Den rutinerade backen fortsätter att övertyga med sin pondus i såväl offensiven som defensiven. En av härförarna när LHF tog sig till semifinal.

Andreas Borgman, Frölunda
Mål: 1. Assist: 2.
Den NHL-meriterade 26-åringen var en gigant i grundserien och har även varit det i slutspelet hittills. Tämligen solid över hela rinken.

***

Forwards

Pontus Andreasson, Luleå
Mål: 3. Assist: 1.
Klasscentern Juhani Tyrväinen har saknats i de senaste matcherna, men Pontus Andreasson har ändå varit fortsatt vass. En genuin matchvinnare som klivit fram och visat prov på offensiv spetskompetens. Matchvinnare i två (!) av veckans tre bataljer mot Örebro.

Richard Gynge, Växjö
Mål: 4. Assist: 1.
Årets slutspel blev ett stort misslyckande för Växjö som lag, men för Richard Gynge gick det minst sagt bra rent individuellt. Fem pinnar - varav fyra (!) baljor - på två matcher den aktuella veckan imponerar.

Daniel Zaar, Rögle
Mål: 2. Assist: 3.

Kvartsfinalserien mot Oskarshamn har varit upp och ner för Rögle. Daniel Zaar är en av spelarna som har levererat. Ytterst delaktig i det faktum att RBK vann nu senast och höll liv i semifinaldrömmen.