Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SM-slutspelet

Målvakt

Dominik Furch, Färjestad
Räddningsprocent: 93,94.
Färjestad ångar på i slutspelet och leder kvartsfinalserien mot Skellefteå med 2-0 i matcher, vilket har överraskat många. Dominik Furch har varit en viktig pjäs i båda matcherna och klivit fram precis när det behövts som mest.

***

Backar

Joel Persson, Växjö
Mål: 2. Assist: 2.
Växjö har förvisso inlett slutspelet trevande som lag, för det har gått riktigt bra för Joel Persson rent individuellt. En offensiv gigant i kvartsfinalserien mot Frölunda.

Hardy Häman Aktell, Växjö
Mål: 0. Assist: 4.
Västerbottningen har varit glödhet efter att han förlängde kontraktet med Växjö i mitten av februari. Hardy Häman Aktell - som missade den första kvartsfinalbataljen - var tillbaka i spel i match två och involverad i fyra (!) mål.

***

Forwards

Pontus Andreasson, Luleå
Mål: 4. Assist: 1.
Luleås succéforward är inne i ett makalöst stim. Fullständigt dominant när LHF vann den första kvartsfinalmatchen mot Örebro och vass även i det andra mötet.

Linus Omark, Luleå
Mål: 1. Assist: 4.
Pontus Andreassons kedjekollega måste förstås också lyftas fram här. Linus Omark fortsätter att visa prov på magi med sitt minst sagt breda offensiva register.

Patrik Carlsson, Frölunda
Mål: 3. Assist: 1.

Tvåvägsforwarden har fått en eminent slutspelsstart. Fyra poäng - varav tre (!) fullträffar - på två matcher imponerar. En stark offensiv kraft och hårt jobbande spelare i samma paket.