Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Dennis Hildeby, Färjestad
Räddningsprocent: 96,88.
Ungtuppen har onekligen fått en bra start på SHL-karriären. Dennis Hildeby fick göra sitt tredje SHL-framträdande hemma mot Malmö och räddade 25 av 26 skott när Färjestad inkasserade tre viktiga poäng. Den storvuxne burväktaren hann även med att rädda samtliga skott i inhoppet borta mot Frölunda.

***

Backar

Andreas Borgman, Frölunda
Mål: 1. Assist: 3.

Frölunda är på uppgång. Mycket tack vare Andreas Borgman, som varit en offensiv gigant i SHL-återkomsten så här långt. Involverad i fem (!) mål på tre bataljer den senaste veckan.

Hardy Häman Aktell, Växjö
Mål: 2. Assist: 2.

Västerbottningen - som nyligen förlängde kontraktet med Växjö - har fått en boost på sistone. Hardy Häman Aktell var inte minst vass när Lakers lyckades med bedriften att bortabesegra Rögle redan under ordinarie speltid.

***

Forwards

Max Veronneau, Leksand
Mål: 3. Assist: 1.
Ryan Laschs främste utmanare i kampen om poängligatiteln som läget är nu. Den målfarlige Leksandsartisten bara kör. Matchvinnare hemma mot Malmö med en läcker balja och en stark vecka i allmänhet.

Ryan Lasch, Frölunda
Mål: 2. Assist: 4.

Redan nämnde Ryan Lasch är given i veckans lag. Offensiv motor i ett Frölunda som håvade in nio poäng av nio möjliga den aktuella veckan.

Sebastian Hartmann, Timrå
Mål: 2. Assist: 2.

Timrå har ryckt upp sig. Det har Sebastian Hartmann stor del i. Inblandad i fyra (!) mål när Tik skrällde borta mot Leksand och tog full pott.