Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Alexander Salak, Djurgården
Räddningsprocent: 95,83.

Den välmeriterade målvakten - som vaktade kassen i två av tre matcher den aktuella veckan - har varit ett vasst tillskott för Djurgården så här långt. Alexander Salak var suverän när stockholmarna bortabetvingade Brynäs i en batalj där rutinerade tjecken höll nollan.

***

Backar

Sami Lepistö, Luleå
Mål: 1. Assist: 4.
Luleå avslutade veckan med två raka vinster där laget visade mycket karaktär. Sami Lepistö fortsätter att visa prov på ett imponerande tvåvägsspel och en gedigen pondus. LHF:s viktigaste back som läget är nu.

Andreas Borgman, Frölunda
Mål: 1. Assist: 4.
Frölunda har varit ojämna på sistone, men succévärvningen Andreas Borgman fortsätter att visa prov på en hög lägstanivå. En offensiv bjässe.

***

Forwards

Pontus Andreasson, Luleå
Mål: 4. Assist: 2.
Luleå-forwarden har klarat av den tuffa omställningen från HockeyAllsvenskan till SHL på ett utmärkt sätt. En av LHF:s ledande spelare den här veckan. Andreasson var en gigant nu senast i bortasegern mot Leksand - en batalj där han mäktade med tre (!) baljor.

Linus Omark, Luleå
Mål: 2. Assist: 4.
Beträffande Pontus Andreasson. Kedjekollegen Linus Omark är också minst sagt formstark. Artisten har visat prov på en eminent kemi med Andreasson den senaste tiden och bevisat att han är en av SHL:s främsta spelare.

Anton Bengtsson, Rögle
Mål: 4. Assist: 1.
En spelare som har tagit stora kliv framåt den här säsongen. Allroundcentern har fått en ny offensiv dimension i sitt spel. En av härförarna i ett Rögle som är en av de allra hetaste guldkandidaterna.