Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Tim Juel, Oskarshamn
Räddningsprocent: 97,37.

Jämtlänningen har klarat av omställningen från HockeyAllsvenskan till SHL på ett utmärkt sätt så här långt. Det bevisade inte minst Tim Juel nu senast hemma mot Malmö - en match där han räddade 37 av 38 skott.

***

Backar

Andreas Borgman, Frölunda
Mål: 1. Assist: 0.

Frölundas prestigevärvning har fått en utmärkt start i västkustgänget. Andreas Borgman var en av härförarna - med sitt fina tvåvägsspel - när göteborgarna hemmabetvingade självaste Rögle i lördags.

Jonas Junland, Linköping
Mål: 1. Assist: 0.

Östgötarna svarade för en heroisk insats borta mot Växjö genom att vinna redan under ordinarie speltid. En batalj där rutinerade Jonas Junland satte det matchvinnande målet. En spelare som betyder oerhört mycket för Linköping - inte minst med tanke på ledaregenskaperna och de offensiva kvaliteterna.

***

Forwards

Noel Gunler, Brynäs
Mål: 2. Assist: 2.

Stortalangen har - precis som Brynäs i allmänhet - något bra på gång. Noel Gunler var suverän när Gävle-gänget hemmabesegrade Timrå och noterades för totalt fyra poäng på tre matcher den senaste veckan.

Dmytro Timashov, Brynäs
Mål: 1. Assist: 2.

På tal om exempel på formstarka Brynäs-spelare. Dmytro Timashov har varit ett tämligen lyckat nyförvärv för BIF hittills. En väldigt stark offensiv kraft. Den NHL-meriterade forwarden var involverad i tre mål på lika många matcher förra veckan.

Jack Connolly, Luleå
Mål: 2. Assist: 0.

Amerikanen med den imponerande höga lägstanivån. Jack Connolly var en jätte när Luleå vann prestigematchen hemma mot Skellefteå under lördagen.