Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Veini Vehviläinen, Brynäs
Räddningsprocent: 97,44.

Brynäs går som tåget. Delvis till följd av Veini Vehviläinen vassa målvaktsspel. Finländaren höll nollan hemma mot Leksand och släppte bara in ett mål borta mot Malmö den senaste veckan.

***

Backar

Julius Honka, Luleå
Mål: 2. Assist: 2.

Den NHL-meriterade backen värvades i syfte att försöka ersätta självaste Nils Lundkvist. Det har Julius Honka onekligen gjort hittills. En klippa - framför allt offensivt - med sin kyla och bland annat det fina skottet.

Christian Folin, Frölunda
Mål: 2. Assist: 0.

Frölundas prestigevärvning fortsätter att leverera över hela rinken. Christian Folin har utan tvivel varit en av SHL:s främsta backar den här säsongen så här långt. Delaktig i göteborgarnas mäktiga vändning hemma mot Växjö.

***

Forwards

Henrik Törnqvist, Linköping
Mål: 4. Assist: 0.

Linköping har växlat upp ordentligt. Det beror inte minst på Henrik Törnqvists målform. Motala-sonen svarade för fyra (!) pytsar på två matcher den aktuella veckan. Den 25-årige forwarden stod därmed för hälften av LHC:s mål.

Patrick Russell, Linköping
Mål: 1. Assist: 3.

Den rutinerade dansken har varit en lyckad värvning för Linköping hittills. Förra veckans prestation stack ut lite extra. Patrick Russell gjorde ett suveränt jobb i kedjan med Ben Maxwell och Vilmos Galli i övrigt. Involverad i fyra fullträffar på två bataljer.

Linus Karlsson, Skellefteå
Mål: 3. Assist: 0.

Bik Karlskoga-bekantingen har klarat av omställningen från HockeyAllsvenskan till SHL på ett utmärkt sätt. Linus Karlsson fortsätter att vara en stark offensiv kraft i Skellefteå-lägret. Det blev tre baljor förra veckan. Två av målen gjordes i hemmavinsten mot Växjö.