Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Axel Brage, Leksand
Räddningsprocent: 100.

En av två oerhört formstarka Leksandsmålvakter. Axel Brage fick chansen i kassen hemma mot Timrå och räddade samtliga 25 skott.

***

Backar

Calle Själin, Leksand
Mål: 0. Assist: 4.
Succén fortsätter för den NHL-draftade backen. Calle Själin har visat prov på ett starkt spel i såväl offensiven som defensiven den här säsongen. Leksands poängbäste back, vilket är en överraskning sett till förväntningarna inför säsongen.

Jonathan Pudas, Skellefteå
Mål: 2. Assist: 3.

SHL:s poängbäste back den här säsongen hittills. En gigant när Skellefteå inkasserade en komfortabel bortavinst mot Malmö. Jonathan Pudas var dessutom framträdande offensivt nu senast i hemmaförlusten mot Brynäs.

***

Forwards

Jan Mursak, Frölunda
Mål: 2. Assist: 3.
Den rutinerade slovaken har kommit igång ordentligt på sistone. Jan Mursak gjorde två riktigt bra matcher den aktuella veckan och var involverad i fem mål i ett Frölunda som toppar serien.

Carl Söderberg, Malmö
Mål: 3. Assist: 1.

Artistens SHL-återkomst har onekligen varit lyckad så här långt. Inte minst målmässigt. Carl Söderberg har en suverän vecka bakom sig och var fullständigt lysande när Malmö vände den negativa trenden genom att ta en säker hemmavinst mot Linköping.

Mikael Ruohomaa, Leksand
Mål: 0. Assist: 4.

Leksands värvning av den KHL-meriterade centern har sannerligen blivit en fullträff. Mikael Ruohomaa är en riktig spelmotor. Fyra poäng på två matcher den senaste veckan och SHL:s näst bästa passningsplockare i serieinledningen.