Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Dominik Furch, Färjestad
Räddningsprocent: 97,56.
Färjestad har växlat upp. Delvis tack vare nyförvärvet Dominik Furchs fina målvaktsspel. Den KHL-meriterade målvakten släppte bara in två mål på lika många matcher den senaste veckan när FBK inkasserade idel trepoängare.

***

Backar

Nick Ebert, Örebro
Mål: 1. Assist: 2.

Örebro har en rätt så bra vecka bakom sig med två vinster på tre matcher. Nick Ebert är en av spelarna som har klivit fram. Den skicklige amerikanen har visat prov på ett bra spel framåt.

Filip Johansson, Frölunda
Mål: 0. Assist: 2.

Stortalangen fick det inte att lossna i Leksand, men i Frölunda har det gått bra de senaste åren. En spelare som är viktig i såväl offensiven som defensiven i Göteborgslaget.

***

Forwards

Ryan Lasch, Frölunda
Mål: 1. Assist: 5.
Given i veckans lag. Ryan Lasch har fått en mäktig inledning på säsongen. Hela 21 (!) poäng på 14 SHL-matcher är ett makalöst facit. Den senaste veckan, där artisten avslutade med två kanonmatcher, var något utöver det vanliga.

Robin Hanzl, Timrå
Mål: 2. Assist: 3.

Den rutinerade tjecken värvades som en tilltänkt nyckelspelare och har infriat förväntningarna hittills med sin starka offensiv. Det blev tre raka förluster för Timrå förra veckan, men gick desto bättre för Robin Hanzl rent individuellt. En spelare som har visat prov på bra kemi med Ty Rattie, tillika en annan spelare med det lilla extra i Tik-lägret.

Daniel Viksten, Färjestad
Mål: 3. Assist: 1.

Liraren är på väg mot ytterligare en suverän säsong. En av spelarna som har inlett bäst i Färjestadslägret. Involverad i fyra mål den aktuella veckan.