Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Jhonas Enroth, Örebro
Räddningsprocent: 100.

Örebro har fått en tung SHL-inledning som lag, men för Jhonas Enroth har det gått väldigt bra. Den NHL-meriterade målvakten vaktade kassen hemma mot Brynäs den senaste veckan och räddade samtliga 25 skott.

  ***

  Backar

  Matt Caito, Leksand
  Mål: 0. Assist: 5.

  Leksand har en suverän vecka bakom sig. Delvis tack vare Matt Caitos offensiv. Den spelskicklige amerikanen var involverad i fem mål på två matcher. Bortamatchen mot Timrå - där 28-åringen stod för fyra (!) poäng - var en riktig höjdare.

  Julius Honka, Luleå
  Mål: 2. Assist: 0.

  Luleå inkasserade två raka trepoängare den senaste veckan, en tunn backbesättning till trots. Julius Honka har varit något av en härförare. Framför allt med tanke på det kyliga avgörandet hemma mot Växjö. Den välmeriterade finländaren har varit bra rent spelmässigt hela säsongen - nu har det även lossnat rent målmässigt.

  ***

  Forwards

  Max Veronneau, Leksand
  Mål: 3. Assist: 2.

  Den målfarlige kanadensaren gjorde succé i Oskarshamn i fjol, varpå han har tagit ytterligare ett steg framåt under tiden i Leksand hittills. En offensiv jätte. Max Veronneau gjorde det riktigt bra i hemmabataljen mot IKO och följde upp den insatsen med att dominera totalt nu senast borta mot Timrå. Kedjan med Veronneau, Patrik Zackrisson och Carter Camper är superhet.

  Juhani Tyrväinen, Luleå
  Mål: 1. Assist: 1.
  Allroundcentern har varit en gigant den senaste tiden. Matchvinnare borta mot Malmö och stod för det eminenta förarbetet till segermålet mot Växjö. Juhani Tyrväinen har dessutom tagit ett stort defensivt ansvar och visat mycket karaktär i allmänhet.

  Elmer Söderblom, Frölunda
  Mål: 2. Assist: 1.
  Frölunda har ett antal högintressanta talanger i laget. Det gäller inte minst Elmer Söderblom. Den 20-årige liraren spelade en huvudroll nu senast genom att bli matchhjälte när göteborgarna lyckades bortabetvinga Djurgården.