Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakter

Matt Tomkins, Frölunda
Räddningsprocent: 98,18.
Erik Källgrens ersättare betraktades av många som ett ordentligt frågetecken inför säsongen. Matt Tomkins har - än så länge - varit ett rejält utropstecken i SHL. Två raka segrar och endast ett insläppt mål på dessa matcher säger en hel del. Det insläppta målet hemma mot Luleå var dessutom frukten av en styrning. Ett mål som kanadensaren på intet sätt ska lastas för.

***

Backar

Tom Nilsson, Djurgården
Mål: 0. Assist: 1.

Den Tre Kronor-meriterade 28-åringen är i första hand en defensivt stark back med ett bra närkampsspel. Förra veckan visade Tom Nilsson även prov på offensiva kvaliteter när han avgjorde hemmamatchen mot Brynäs.

Christian Folin, Frölunda
Mål: 0. Assist: 0.

En av de främsta prestigevärvningarna inför SHL 2021/2022. Den rutinerade backen har - precis som väntat - levererat i Frölunda. En solid defensiv pjäs. Lysande med sin placeringssäkerhet och förmåga att utnyttja räckvidden på ett ypperligt sätt.

***

Forwards

Robert Rosén, Växjö
Mål: 2. Assist: 4.

Växjö har kommit igång efter förlusten i seriepremiären. Det blev sex poäng på två matcher (Örebro hemma och Timrå borta) den senaste veckan. Pålitligt Robert Rosén var en av härförarna genom att vara involverad i sex (!) mål. Fyra av poängen mäktades med i bataljen mot SHL-nykomlingarna.

Richard Gynge, Växjö
Mål: 2. Assist: 4.
På tal om Robert Rosén. Kedjekollegan Richard Gynge har också en mäktig vecka bakom sig. Snacka om att hålla hov och ta ett stort offensiv ansvar.

Linus Videll, Djurgården
Mål: 2. Assist: 2.

Den kreative forwarden - som är tillbaka i svensk hockey efter flera år utomlands - har fått en finfin start på SHL-återkomsten. Inblandad i hela fyra mål på två sammandrabbningar den aktuella veckan. En av kuggarna bakom segern mot Brynäs.