Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Oscar Alsenfelt, Malmö
Räddningsprocent: 97,62.

Given i veckans lag. Malmö ångar på och kan stoltsera med åtta (!) segrar i rad. Oscar Alsenfelt gjorde en mäktig match nu senast i derbyt mot Skåne, där han stundtals stod på huvudet och grundlade vinsten.

***

Backar

Arvid Lundberg, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 1.
På tal om spelare i ett annat lag som ångar på ordentligt. Skellefteå-pjäsen Arvid Lundberg är inte direkt någon "flashig" spelare sett till spelstilen, men en genuin backklippa. Inte minst med tanke på placeringssäkerheten och förmågan att läsa av spelet i egen zon.

Stefan Elliott, Frölunda
Mål: 0. Assist: 1.

Frölunda har skaffat sig ett bra utgångsläge i topp sex-striden efter hemmavinsten mot Oskarshamn. Det är inte minst Stefan Elliotts förtjänst. Den kreative kanadensaren var involverad i segermålet mot IKO och gjorde en bra match i allmänhet.

***

Forwards

Emil Heineman, Leksand
Mål: 1. Assist: 1.
Leksand har ett antal etablerade toppforwards med det lilla extra i offensiven. Talangfulle Emil Heineman tillhör den yngre skaran som är på väg uppåt. Den 19-årige liraren överlänste flera att LIF:s mer etablerade spelare den senaste veckan. Suverän i hemmavinsten mot Luleå - en match där han var inblandad i två baljor.

Oscar Möller, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 1.

En av flera glödheta spelare i SKE-lägret. Artisten hade stor del i hemmasegern mot Oskarshamn nu senast. En eminent tredjelänk i kedjan med Jesper Frödén och Jonathan Johnsson i övrigt.

Rhett Rakhshani, Djurgården
Mål: 2. Assist: 0.

Amerikanen har - precis som väntat - levererat även under sin nionde (!) raka säsong i den svenska högstaligan. En härförare när Djurgården vann hemma mot Brynäs och inkasserade tre superviktiga poäng i slutspelsjakten.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget