Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Johan Gustafsson, Rögle
Räddningsprocent: 97,62.
En av två vassa Rögle-målvakter. Rutinerade Johan Gustafsson har en stark vecka bakom sig med endast ett insläppt mål på två matcher. RBK, med stabile Christoffer Rifalk i övrigt, har en fantastisk konkurrenssituation på målvaktssidan.

***

Backar

Jonas Ahnelöv, Leksand
Mål: 1. Assist: 3.
En av härförarna i ett Leksand, som vann två av tre matcher den berörda veckan. Den storvuxne allroundpjäsen betyder mycket för LIF över hela rinken.

Jesper Sellgren, Frölunda
Mål: 2. Assist: 1.

Frölunda ångar på. Delvis tack vare Jesper Sellgrens solida tvåvägsspel. En spelare som med allra största sannolikhet kommer etablera sig i en bättre liga än SHL på sikt.

***

Forwards

Chris DeSousa, Luleå
Mål: 4. Assist: 2.
Kanadensaren är inne i ett fantastiskt stim. Mål i sex (!) matcher i följd. Chris DeSousa får betraktas som SHL:s hetaste spelare och har visat prov på en mäktig kemi med Linus Klasen den senaste tiden.

Jack Drury, Växjö
Mål: 3. Assist: 1.
Växjö är en av de hetaste guldkandidaterna. Det har Jack Drury del i. Stortalangen är en eminent offensiv kraft i Lakers-lägret. Det blev fyra poäng - varav tre baljor - på tre matcher den senaste veckan.

Emil Pettersson, Växjö
Mål: 1. Assist: 5.

Beträffande Jack Drury. Kedjekollegan Emil Pettersson fortsätter att övertyga. Snacka om att ha tagit revansch för förra säsongens misslyckande (i paritet till de höga förväntningarna).

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget