Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Christoffer Rifalk, Rögle
Räddningsprocent: 96,23.

Norrbottningen har tagit nästa steg i utvecklingen den här säsongen och utgör en av SHL:s mest intressanta måltakter. En av härförarna när serieledande Rögle bortabetvingade Leksand redan under ordinarie speltid.

***

Backar

Robin Salo, Örebro
Mål: 1. Assist: 2.

Succén fortsätter för finländaren, som har goda möjligheter att bli etablerad i en ännu bättre liga på sikt. Robin Salo var magnifik när Örebro hemmabesegrade Växjö nu senast. En match där han var involverad i tre (!) mål.

Filip Johansson, Frölunda
Mål: 2. Assist: 0.

Stortalangen - som lirade i Leksand i fjol - har blommat ut på SHL-nivå den här säsongen. Matchvinnare hemma mot Linköping i en batalj där han stod för två baljor.

***

Forwards

Robin Kovacs, Örebro
Mål: 1. Assist: 2.

Örebro bjöd på en målfest mot Växjö. Kedjan med Robin Kovacs, Robert Leino och Emil Larsson höll hov. En trio som kompletterade varandra på ett utmärkt sätt. Kovacs stack ut mest.

Jacob Peterson, Färjestad
Mål: 2. Assist: 2.
Allroundforwarden har fått ett stort lyft i sin nya klubb. Den NHL-draftade forwarden har varit en imponerande stark kraft i offensiven och mäktade med fyra (!) poäng i lördagens hemmavinst mot Djurgården. En del i den vassa kedjan med Daniel Viksten och Victor Ejdsell i övrigt.

Victor Ejdsell, Färjestad
Mål: 1. Assist: 2.
På tal om FBK:s redan nämnda sylvassa kedja. Victor Ejdsell förtjänar också utan tvivel en plats i veckans lag.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget