Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Janne Juvonen, Leksand
Räddningsprocent: 94,12.
Leksand har en bra vecka bakom sig med två vinster på tre matcher. Janne Juvonen vaktade kassen i båda segermatcherna från start och hoppade in i den andra perioden mot Luleå - en match där han höll nollan. Den 26-årige finländaren har något bra på gång efter förra säsongen, där han var ojämn och underpresterade.

***

Backar

Stefan Elliott, Frölunda
Mål: 2. Assist: 2.

Den före detta HV71-stjärnan har varit en kugge i Frölunda-lägret i serieinledningen. En tämligen gedigen tvåvägsback. Insatsen nu senast i segermatchen mot Luleå - där han var inblandad i tre mål - får betraktas som eminent.

Eric Gelinas, Rögle
Mål: 1. Assist: 2.

Rutinerade Eric Gelinas fortsätter att övertyga och ta ett stort ansvar över hela rinken. Utan tvivel en av SHL:s främsta allroundbackar den här säsongen så här långt.

***

Forwards

Carter Camper, Leksand
Mål: 1. Assist: 4.
En del av Leksands fruktade superkedja. Amerikanen fortsätter att ånga på och vara en offensiv attraktion. Totalt fem poäng på tre matcher den senaste veckan. En riktig härförare när LIF hemmabetvingade Djurgården.

Dennis Everberg, Rögle
Mål: 3. Assist: 0.

Rögle har bjudit på en målfest den senaste tiden; tio (!) baljor på två matcher inger respekt. Dennis Everberg har varit en av härförarna i sammanhanget. En del av den vassa enheten med Mattias Sjögren och Daniel Zaar i övrigt.

Tyler Kelleher, Oskarshamn
Mål: 1. Assist: 2.

IKO är ett succélag i paritet till de låga förväntningarna på laget. Det blev tre viktiga poäng den aktuella veckan när smålänningarna hemmabesegrade Malmö. Tyler Kelleher höll hov genom att vara inblandad i tre av målen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget