Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Niklas Rubin, Frölunda
Räddningsprocent: 100.

Jättesuccén fortsätter för Niklas Rubin, som har tagit nästa steg i utvecklingen den här säsongen. Frölunda-målvakten noterades för ytterligare en nolla när göteborgarna hemmabetvingade Brynäs. Tre (!) nollor på fyra SHL-matcher inger respekt.

***

Backar

Jesse Virtanen, Färjestad
Mål: 1. Assist: 1.

Värmlänningarna har kommit igång på allvar efter en tung seriestart. Det har spetsbacken Jesse Virtanen del i. En av kuggarna när Färjestad - efter många om och men - lyckades håva in tre poäng hemma mot Linköping.

Nolan Zajac, Oskarshamn
Mål: 1. Assist: 0.
Kanadensaren fick inte följa med laget till SHL efter avancemanget 2019, varpå han hamnade i Norge. Beslutet att plocka tillbaka Nolan Zajac inför den här säsongen har onekligen visat sig vara klockrent hittills. En av ligans bästa backar så här långt med sitt fina tvåvägsspel, med fokus på offensiven.

***

Forwards

Fredrik Olofsson, Oskarshamn
Mål: 0. Assist: 3.

Oskarshamn har något bra på gång. Delvis tack vare nyförvärvet Fredrik Olofsson, som har varit ett överraskande stort utropstecken inledningsvis. Involverad i tre av IKO:s mål den senaste veckan.

Jesper Frödén, Skellefteå
Mål: 1. Assist: 2.

Den 26-årige forwarden klarade av omställningen från HockeyAllsvenskan till SHL på ett bra sätt förra säsongen. Nu har Skellefteå-liraren tagit ytterligare ett steg och överglänst samtliga mer namnkunniga spelare i SKE-lägret. Det blev tre nya poäng den senaste veckan och i hemmasegern mot HV71 var Frödén en av förgrundsfigurerna.

Leon Bristedt, Rögle
Mål: 1. Assist: 2.

Rögle går som tåget och har imponerande många spelare som kan göra skillnad. Det gäller inte minst Leon Bristedt. Visade upp ett stort spel när Örebro hemmabetvingades nu senast.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget