Dragskott utser veckans lag i SHL
Dragskott utser veckans lag i SHL

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott utser veckans lag i SHL

Målvakt

Niklas Rubin, Frölunda
Räddningsprocent: 100.

Frölunda-målvakten hade en fin utveckling i fjol. Mycket talar för att Niklas Rubin tar ytterligare ett steg den här säsongen. SHL-premiären - där han höll nollan mot HV71 och räddade 21 skott - lovar onekligen gott på den fronten.

***

Backar

Victor Berglund, Luleå
Mål: 1. Assist: 1.

En av några jätteintressanta Luleå-värvningar inför den här säsongen. Victor Berglund blev målskytt i SHL-debuten redan några minuter in i den första perioden och visade upp en stark offensiv i allmänhet mot Färjestad. Inte minst i form av det vassa skottet.

Eric Gelinas, Rögle
Mål: 1. Assist: 3.

I storstjärnan Kodie Currans frånvaro gäller det att andra Rögle-backar kliver fram rent offensivt. Där bevisade rutinerade Eric Gelinas att han är en kandidat i sammanhanget. En eminent offensiv prestation mot Linköping, där han var inblandad i tre (!) mål.

***

Forwards

Adam Tambellini, Rögle
Mål: 1. Assist: 3.

På tal om grymt formstarka Rögle-spelare. Adam Tambellini - som dominerade i HockeyAllsvenskan i fjol - gjorde på samma sätt även i SHL-premiären. En gigant när RBK visade offensiv klass mot LHC. Fyra (!) poäng inger respekt.

Dennis Everberg, Rögle
Mål: 2. Assist: 0.

Beträffande Adam Tambellini. Kedjan med Dennis Everberg och Olli Palola i övrigt var dominant. Två baljor av Everberg. Däribland det matchvinnande målet.

Peter Cehlarik, Leksand
Mål: 2. Assist: 1.

Leksand har en högintressant forwardsbesättning. NHL-meriterade Peter Cehlarik sticker ut mest som läget är nu. Slovaken visade klassen redan i premiären genom att vara en sylvass offensiv kraft när LIF svarade för en imponerande upphämtning och räddade en poäng mot Skellefteå i SHL-premiären.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget