Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Skellefteå - Frölunda

Matchtips: 1.

En svårtippad match. Skellefteå gjorde det imponerande bra som bortabesegrade Djurgården redan under ordinarie speltid i premiären. Frölunda - som, oväntat nog, föll hemma mot Brynäs - har mycket att jobba på. Göteborgarna besitter dock en grymt hög grundkapacitet och kan mycket väl rubba SKE. Känslan är dock att västerbottningarna blir för svåra den här gången. Delvis med tanke på målvaktsspelet.

***

Leksand - Rögle

Matchtips: X.

Ytterligare en oviss tillställning. Leksand jagar revansch efter det snöpliga hemmanederlaget mot Malmö. Möjligheterna är goda. Inte minst med tanke på den starka forwardssidan. Rögle blir en tuff utmaning. Skåningarna krigade till sig tre poäng borta mot Örebro och har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att RBK får med sig minst en poäng från Dalarna. Mycket till följd av lagets höga defensiva kapacitet.

***

Brynäs - Timrå

Matchtips: 1.

Brynäs jagar andra raka trepoängaren. Den här gången är Gävle-gänget favoriter. Timrå är ett lag som BIF ska kunna ha bakom sig i tabellen även efter 52 omgångar. Tik föll borta mot Oskarshamn i premiären och har en tunn trupp. Tipset är att Brynäs vinner igen. Mycket tack vare lagets höga kapacitet på forwardssidan.

***

Växjö - Örebro

Matchtips: X.

Svårtippat värre. Växjö jagar revansch efter hemmaförlusten mot Färjestad. Det var trots allt starkt att få med sig en pinne mot hårdsatsande värmlänningarna i ett läge där Lakers låg under sent i den tredje perioden. Örebro är också på revanschjakt efter att ha förlorat mot en guldkandidat (Rögle). Två lag med mycket potential och olika styrkor samt svagheter drabbar samman. Känslan är att tillställningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Linköping - Djurgården

Matchtips: 1.

Linköping tar nya tag efter att ha pressat namnkunniga Luleå på bortaplan i SHL-premiären. LHC har ett bra läge. Djurgården svarade för en halvdan insats hemma mot Skellefteå och det skiljer inte så mycket mellan dessa lag. Hemmaplansfördelen väger tungt och tipset utgörs av att Linköping - som inte minst besitter en hög kapacitet på målvaktssidan - styr upp det här.

***

Oskarshamn - Malmö

Matchtips: 2.

Två lag som inkasserade tre poäng i premiären möts. Oskarshamn krigade till sig en hemmatrea mot Timrå efter en stark prestation - inte minst i powerplaysammanhang. Malmö blir ett kraftprov. Redhawks tog tre poäng borta mot Leksand och har ett intressant lagbygge. IKO lär stå emot bra, men känslan är att Redhawks drar det längsta strået igen. Till viss del tack vare målvaktsspelet.