Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher
Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Skellefteå - Linköping

Matchtips: 1.

Skellefteå har prickat in formen - sex vinster i rad inger respekt. Linköping är en lurig motståndare. LHC har gjort en svag säsong rent helhetsmässigt, men är på stark uppgång (nio poäng på de fyra senaste matcherna) och är ett lag med mycket potential i allmänhet. Östgötarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. SKE har å andra sidan betvingat Linköping tidigare under säsongen och är ett bra hemmalag. Tipset utgörs av att västerbottningarna drar det längsta strået.

***

Örebro - Luleå

Matchtips: 1.

En svårtippad match. Örebro har mycket att jobba på efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Luleå har tre raka nederlag, men har tagit poäng i två av dessa bataljer och gjort det bra rent spelmässigt. Lägg därtill att LHF kan ståta med 2-0 i inbördes möten och är ett bra bortalag. Närke-gänget är emellertid starka i Behrn Arena och har en enorm kapacitet. Känslan är att Örebro styr upp det här. Mycket till följd av den vassa forwardssidan.

***

Brynäs - Rögle

Matchtips: X.

Brynäs jagar revansch efter två raka förluster. Rögle blir en extrem utmaning. Topplaget är SHL:s främsta i bortaplanssammanhang. RBK har dessutom håvat in två raka vinster. Lägg därtill att Ängelholmslaget vann det senaste mötet lagen emellan. Faktum är dock att BIF har betvingat Rögle tidigare under säsongen och Gävle-gänget besitter en tämligen hög högstanivå. Tipset utgörs av att Brynäs krigar till sig minst en poäng, trots att laget har en del tunga avbräck.

***

Djurgården - Färjestad

Matchtips: X.

Mycket ovisst. Djurgården har åkt på tre raka förluster. Färjestad har förvisso torskat fyra av de fem senaste matcherna, men är på gång i och med bortasegern mot Leksand nu senast. FBK har dessutom 2-0 i inbördes möten och stockholmarna har förlorat de fem senaste hemmamatcherna. Värmlänningarna har dessutom i grunden ett bättre lag. Tipset är att Färjestad får med sig minst en pinne från Hovet.

***

HV71 - Växjö

Matchtips: 2.

Smålandsmöte i Husqvarna Garden. HV71 - med två raka vinster - är på rätt väg. Växjö blir en extrem utmaning. Lakers har inkasserat fem vinstear i följd och har i grunden ett bättre lag. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Tipset är att gästerna vinner den här gången. Delvis med tanke på målvaktsspelet.

***

Oskarshamn - Leksand

Matchtips: 2.

Oskarsham jagar revansch efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Leksand - med två förluster på de tre senaste matcherna - är också inne i en tung period. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn tillställning. Masarna är bortastarka och det stora defensiva övertaget väger tungt. Känslan är att LIF vinner redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget