Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher
Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Djurgården - Rögle

Matchtips: 1.

En väldigt oviss match. Djurgården - som har två raka vinster - är på stark uppgång. Rögle blir ett kraftprov. Det skånska topplaget har gjort en mycket bättre säsong än stockholmarna hittills. Lägg därtill att RBK är bortastarka och har besegrat Dif den här säsongen. Djurgården vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan och är ett bra hemmalag. Känslan är att Dif drar det längsta strået igen. Mycket tack vare lagets höga kapacitet på målvaktssidan.

***

Luleå - Växjö

Matchtips: 1.

Luleå jagar revansch efter tisdagens hemmaförlust mot Skellefteå. Möjligheterna är goda. LHF är obesegrade under ordinarie speltid i hemmaplanssammanhang i åtta matcher i följd. Växjö blir en tuff utmaning. Smålänningarna har håvat in fyra vinster på fem matcher. Lägg därtill att Lakers är obesegrade under ordinarie speltid i åtta bataljer i följd. Växjö är dock inte direkt något superlag i bortaplanssammanhang och båda mötena lagen emellan den här säsongen har slutat med hemmavinst. Tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör.

***

Skellefteå - HV71

Matchtips: 1.

Skellefteå har kommit igång på allvar; fyra raka vinster talar sitt tydliga språk. HV71 har visat prov på en hög högstanivå den senaste tiden, men blandat och gett. SKE kan ståta med 2-0 i inbördes möten och är ett ganska bra bortalag, samtidigt som Jönköpingsgänget är SHL:s sämsta i bortaplanssammanhang. Tipset är att västerbottningarna vinner redan under ordinarie speltid. Mycket med tanke på lagets defensiva övertag.

***

Brynäs - Oskarshamn

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i bottenstriden. Brynäs har förvisso förlorat två av de tre senaste matcherna, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot namnkunniga Örebro nu senast. Oskarshamn har varit ojämna den senaste tiden och är rätt så mediokra i bortaplanssammanhang. Lägg därtill att BIF är ett bra hemmalag och i grunden har ett bättre spelarmaterial. Känslan är att Gävle-gänget inkasserar tre viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

***

Frölunda - Leksand

Matchtips: 1.

En lurig match att tippa. Frölunda jagar revansch efter två förluster på de tre senaste matcherna. Leksand blir en tuff uppgift. LIF föll visserligen hemma mot Växjö nu senast, men har tagit nio poäng på de fyra senaste matcherna och är bortastarka. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn tillställning. Frölunda har ett bättre lag och tipset utgörs av att västkustgänget styr upp det här. Mycket med tanke på den starka backsidan.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget