Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher
Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Skellefteå - Oskarshamn

Matchtips: 1.

En oviss match. Skellefteå jagar revansch efter två raka förluster. Oskarshamn - med fyra trepoängare på de fem senaste matcherna - är inne i ett stim. Lägg därtill att IKO är bortastarka. SKE är å andra sidan ett bra hemmalag och har dessutom i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att västerbottningarna vinner redan under ordinarie speltid. Mycket till följd av lagets höga offensiva kapacitet.

***

Rögle - Luleå

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Rögle har inkasserat tre raka trepoängare och kan ståta med idel vinster redan under ordinarie speltid i hemmaplanssammanhang. Luleå förlorade nu senast i Göteborg och åkte på lagets första förlust under ordinarie speltid den här säsongen. LHF är dock ett bra bortalag och har ett försvarsmässigt övertag. Tipset utgörs emellertid av att RBK vinner den här gången. Delvis tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

HV71 - Växjö

Matchtips: X.

Smålandsderby i Husqvarna Garden. HV71 har kommit igång på allvar; tre trepoängare på de fyra senaste matcherna imponerar. Växjö har blandat och gett den senaste tiden, men har gjort en bättre säsong än Jönköpingslaget hittills. HV71 är dock hemmastarka och besitter en minst lika hög grundkapacitet som Lakers. Tipset är att hemmalaget krigar till sig minst en poäng.

***

Frölunda - Örebro

Matchtips: 1.

Två guldkandidater drabbar samman. Frölunda förlorade tisdagens bortamatch mot Oskarshamn och har varit ojämna den senaste tiden. Örebro blir en rejäl utmaning. ÖHK har håvat in tre vinster på de fyra senaste matcherna och är ett rätt så bra bortalag. Göteborgarna kan emellertid ståta med sex raka hemmavinster och har i grunden ett bättre lag. Tipset är att västkustgänget drar det längsta strået.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget