Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher
Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Brynäs - Skellefteå

Matchtips: 1.

Brynäs slutspelsjakt går vidare. Formen är halvdan; tre nederlag på de fyra senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Skellefteå blir en tuff utmaning. SKE kan stoltsera med åtta (!) vinster i följd. BIF har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är ett rätt så bra hemmalag. Känslan är att Gävle-gänget krigar till sig en seger. Mycket tack vare den höga kapaciteten på forwardssidan.

***

Färjestad - Rögle

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Ovisst värre. Färjestads form är god - fyra vinster på de fem senaste bataljerna är ett starkt facit. Rögle blir ett kraftprov. RBK:s form är eminent (sju segrar på åtta matcher) och skåningarna är dessutom ett av SHL:s främsta bortalag. Lägg därtill att skåningarna vann det senaste mötet lagen emellan. FBK har å andra sidan plusstatistik mot Rögle den här säsongen. Värmlänningarna har även ett snäppet bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att Färjestad drar det längsta strået.

***

HV71 - Djurgården

Matchtips: X.

En väldigt viktig sammandrabbning i jakten på en direktplats till kvartsfinalspelet. HV71 föll förvisso nu senast i Skellefteå, men har två vinster på de tre senaste matcherna. Djurgården - med sex poäng på de tre senaste matcherna - blir en rejäl utmaning. Dif har dessutom 2-1 i inbördes möten och är obesegrade under ordinarie speltid mot Jönköpingsgänget den här säsongen. Bortaspelet har dock inte imponerat sett över hela säsongen och HV71 är ett lag med en väldigt hög kapacitet. Känslan är att smålänningarna håvar in minst en poäng inför hemmafansen.

***

Linköping - Frölunda

Matchtips: 1.

Svårtippat var ordet. Linköpings poängbehov är enormt i slutspelsjakten. Formen är bra - tre vinster på de fyra senaste matcherna är ett fint facit. Frölunda är ett lag med en högre kapacitet än LHC, men formen är usel (tre nederlag i följd). Rhett Rakhshani är dessutom ett tungt avstängningsavbräck. Göteborgarna har visserligen 2-1 i inbördes möten, men Linköping vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att LHC vinner igen. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Luleå - Oskarshamn

Matchtips: 1.

Luleå har prickat in formen. Hela 13 poäng på de fem senaste matcherna säger en del, även fast det spelmässiga inte direkt alltid har varit klockrent. Oskarshamn är en lurig motståndare. IKO har krigat till sig poäng i två av de tre senaste matcherna mot riktigt bra lag (Färjestad och Skellefteå). Lägg därtill att IKO vann det senaste mötet lagen emellan. LHF är emellertid imponerande hemmastarka och har i grunden ett mycket bättre lag. Tipset utgörs av att norrbottningarna styr upp det här. Mycket tack vare lagets defensiva övertag.

***

Örebro - Malmö

Matchtips: 1.

Två lag i stort poängbehov i topp sex-jakten drabbar samman. Örebro har mycket att jobba på efter fem nederlag på de sex senaste matcherna. Malmö - med tre raka förluster - är också inne i en tuff period. ÖHK har 2-1 i inbördes möten och är hemmastarka. Närke-gänget har dessutom i grunden ett bättre lag. Känslan är att Örebro vänder den negativa trenden. Delvis till följd av den vassa forwardsbesättningen.

***

Leksand - Växjö

Matchtips: 2.

Leksand är inte avsågade ännu, men läget är mycket prekärt. Torsdagens match har en måste-karaktär. Möjligheterna är relativt goda. LIF har visat gott gry den senaste tiden i form av två raka trepoängare. Växjö blir en tuff uppgift. Lakers har visserligen blandat och gett på sistone, men grundkapaciteten är tämligen hög. Smålänningarna har dessutom 2-1 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Känslan är att Lakers drar det längsta strået mot hemmasvaga LIF.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget