Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher
Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Djurgården - Frölunda

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i toppstriden. En oerhört svårtippad batalj. Djurgården - med sex vinster på de sju senaste matcherna - har gjort det imponerande bra de senaste veckorna. Frölunda, som har tre raka segrar, har också medvind. Göteborgarna har dessutom vunnit båda mötena i SHL lagen emellan tidigare under säsongen. Västkustgänget är dock inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang och Dif är väldigt tunga att möta på Hovet. Känslan är att hemmaplansfördelen avgör för stockholmarna.

***

Färjestad - Leksand

Matchtips: 1.

Leksand på hemmaplan är en match som Färjestad ska vinna under normala omständigheter. Formen är emellertid tämligen usel; fem raka nederlag talar sitt tydliga språk. Leksand - med tre förluster på de fyra senaste matcherna - är också inne i en tuff period. LIF är ett av SHL:s sämsta brotalag och FBK är bra i hemmaplanssammanhang. Lägg därtill att värmlänningarna kan ståta med 2-0 i inbördes möten. Tipset är att Färjestad vinner redan under ordinarie speltid.

***

Luleå - Växjö

Matchtips: 1.

En lurig match att tippa. Luleå kan stoltsera med fyra vinster på de fem senaste matcherna och det skiljer hela 23 poäng mellan lagen. Växjö - som har tre vinster i följd - är också formstarka. Lakers vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och var spelförande i den bataljen. LHF har dock betvingat Växjö tidigare under säsongen och är grymt hemmastarka. Lägg därtill att smålänningarna är mediokra i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att Luleå styr upp det här. Mycket till följd av målvaktsspelet.

***

Malmö - Skellefteå

Matchtips: 1.

Ovisst värre. Malmö - som har håvat in sex poäng på de tre senaste matcherna - är på gång. Skellefteå har mycket att jobba på efter tre raka torskar. SKE har å andra sidan 2-0 i inbördes möten och i grunden ett bättre lag. Västerbottningarna är dessutom ett helt okej bortalag. Känslan är dock att skåningarnas medvind håller i sig och att lagkollektivet Malmö styr upp det här. Delvis tack vare det vassa målvaktsspelet.

***

Oskarshamn - HV71

Matchtips: 2.

Dags för Smålandsderby. En väldigt oviss match. Oskarshamn har blandat och gett den senaste tiden, men är på rätt väg i och med bortavinsten mot Skellefteå nu senast. HV71 blir ett kraftprov. Jönköpingsgänget kan ståta med två raka trepoängare och har dessutom 2-0 i inbördes möten. HV71 är dessutom ett bra bortalag. IKO är emellertid tuffa att möta i Be-Ge Hockey Center och det är upplagt för en rysare. Tipset är att HV71 - som har ett bättre lag - styr upp det här till slut.

***

Örebro - Brynäs

Matchtips: 1.

Örebro har mycket att jobba på efter två förluster på de tre senaste matcherna. Mycket talar dock för en vändning på torsdagskvällen. Brynäs har åkt på två raka förluster och är ett bedrövligt bortalag, samtidigt som ÖHK är hemmastarka. Därmed inte sagt att BIF ska räknas bort totalt. Gävle-gänget har vunnit ett av två möten lagen emellan den här säsongen och grundkapaciteten är rätt så hög. Tipset utgörs dock av att Örebro blir för svåra den här gången. Mycket till följd av Närke-gängets offensiva övertag.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget