Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher
Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar torsdagens SHL-matcher

Spela på SHL-matcher hos Yobetit.

***

Rögle - Färjestad
1: 1.8
X2: 1.9

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Rögle har visserligen tre torskar på de fyra senaste matcherna, men är på uppgång i och med hemmavinsten mot Frölunda nu senast. Färjestad, som har sju poäng på de tre senaste SHL-matcherna, blir en tuff utmaning och RBK har tunga avbräck. Värmlänningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Den matchen spelades dock i Karlstad och FBK är inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör på torsdagskvällen.

***

Frölunda - Leksand
1: 1.2
X2: 4.05

Matchtips: 1.

Leksand på hemmaplan är en match som Frölunda ska vinna under normala omständigheter. Formen i SHL-sammanhang är dock tveksam. Endast en vinst på de fyra senaste matcherna säger en hel del. Leksand - med två raka förluster och 1-8 i målskillnad på dessa bataljer - är å andra sidan på stark nedgång. Västkustgänget vann det senaste mötet lagen emellan, är hemmastarka och LIF är ett mediokert bortalag. Tipset är att Frölunda drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets spetsiga forwardsbesättning.

***

HV71 - Djurgården
1: 1.52
X2: 2.35

Matchtips: X.

Svårtippat värre. HV71 har kommit igång på allvar. Tre trepoängare i följd imponerar. Djurgården - som har fem raka förluster i SHL-sammanhang - har sannerligen mycket att jobba på. Grundkapaciteten är emellertid tämligen hög. Lägg därtill att Dif vann det senaste mötet lagen emellan. Stockholmarna är dock ett halvdant bortalag och HV71 är hemmastarka. Tipset är att Jönköpingslaget får med sig minst en poäng.

***

Luleå - Brynäs
1: 1.3
X2: 3.2

Matchtips: 1.

En match där Luleå är stora favoriter. Formen är mycket god; sju (!) trepoängare på de åtta senaste SHL-matcherna inger respekt. Brynäs - med sex poäng på de tre senaste matcherna - ska dock på intet sätt räknas bort. LHF är emellertid oerhört hemmastarka och BIF ett ytterst mediokert bortalag. Lägg därtill att Luleå vann när lagen möttes senast. Tipset utgörs av att norrbottningarna styr upp det här. Delvis till följd av lagets stabila defensiv.

***

Malmö - Växjö
1: 1.89
X2: 1.81

Matchtips: 2.

En svårtippad batalj. Malmö - som har två nederlag på de tre senaste matcherna - har mycket att jobba på. Växjö blir en tuff utmaning. Lakers har förvisso inte gjort någon bra säsong rent helhetsmässigt, men är på stark uppgång (tre vinster i följd). Faktum är emellertid att Redhawks vann det senaste mötet lagen emellan och är ett helt okej hemmalag. Smålänningarna har dock i grunden ett bättre lag och känslan är att Växjös fina trend utökas.

***

Oskarshamn - Skellefteå
1: 2.35
X2: 1.52

Matchtips: X.

Oskarshamn jagar revansch efter tre raka förluster. Möjligheterna är goda. IKO har spelat oerhört många bortamatcher och är ett hyfsat lag i hemmaplanssammanhang, där laget har ett helt okej poängsnitt. Lägg därtill att Skellefteå är ruskigt formsvaga (sex förluster på de sju senaste SHL-matcherna). Det faktum att IKO fick med sig en pinne från bortamötet lagen emellan ska också påpekas. Känslan är att nykomlingarna krigar till sig minst en poäng inför den fanatiska hemmapubliken.

***

Örebro - Linköping
1: 1.49
X2: 2.44

Matchtips: 1.

Örebro jagar en befäst serieledning. Möjligheterna är goda. ÖHK har vunnit fem av de sex senaste matcherna och är ett av SHL:s främsta hemmalag. Linköping blir en enorm utmaning. Det skiljer visserligen enormt många poäng mellan lagen, men LHC är på stark uppgång (fyra vinster i följd) och ett lag med mycket potential i allmänhet. Närke-gänget vann dock det senaste mötet lagen emellan och tipset är att Örebro vinner igen mot bortasvaga Linköping. Delvis till följd av lagets offensiva övertag.

***

Samtliga odds är tagna från Yobetit. Alla nya spelare hos Yobetit får en bonus på 150% upp till 1500 kr.

Detta är ett samarbete med Yobetit.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget