Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher
Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Brynäs - Linköping

Matchtips: X.

Sexpoängsmatch i slutspelsjakten. Brynäs föll förvisso nu senast, men en bortaförlust mot hemmastarka Färjestad är inget att haka upp sig på och två vinster på de tre senaste matcherna är ett bra facit. Linköping blir en rejäl utmaning. LHC föll också nu senast (HV71 hemma), men har varit starka rent helhetsmässigt de senaste veckorna. Östgötarna är å andra sidan bortasvaga och Brynäs har 2-1 i inbördes möten. Brynäs offensiva spetskompetens bör grundlägga minst en pinne på tisdagskvällen.

***

Frölunda - Oskarshamn

Matchtips: 1.

Oskarshamn på hemmaplan är en match som Frölunda ska vinna alla dagar i veckan under normala omständigheter. Göteborgarna har varit ojämna den senaste tiden. Oskarshamn har fem förluster i följd. IKO vann dock det senaste mötet lagen emellan och det är fel att räkna bort smålänningarna totalt. Den matchen spelades emellertid i Be-Ge Hockey Center och Frölunda är ett av SHL:s främsta hemmalag. Västkustgänget har i grunden ett mycket bättre lag och tipset är att Frölunda inkasserar full pott mot bortasvaga IKO.

***

Luleå - Malmö

Matchtips: 1.

En väldigt oviss match. Luleå vann visserligen nu senast borta mot Leksand, men spelet var mediokert och LHF har förlorat två av de tre senaste matcherna. Malmö blir ett kraftprov. Skåningarnas fem vinster på de sex senaste matcherna inger respekt. Redhawks har dessutom besegrat Luleå tidigare under säsongen och är ett helt okej bortalag. Luleå kan å andra sidan ståta med 2-1 i inbördes möten och är grymt hemmastarka. Tipset utgörs av att norrbottningarna styr upp det här.

***

Örebro - Färjestad

Matchtips: X.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Örebro har mycket att jobba på efter fem nederlag på de sex senaste matcherna. Färjestad har torskat två av de tre senaste matcherna, men är på rätt väg i och med hemmavinsten mot Brynäs nu senast. FBK har dessutom i grunden ett bättre lag. Närke-gänget kan dock stoltsera med 2-1 i inbördes möten och är hemmastarka. Rasmus Rissanens comeback betyder också en hel del. Känslan är att ÖHK får med sig minst en pinne på tisdagskvällen.

***

Skellefteå - Djurgården

Matchtips: X.

En match som betyder oerhört mycket för lagen - inte minst när det handlar om striden att ta en direktplats till kvartsfinalspelet. Skellefteå är formstarka; fyra raka trepoängare inger respekt. Djurgården föll visserligen nu senast borta mot Malmö, men hade åtta (!) raka vinster dessförinnan. SKE har emellertid 2-1 i inbördes möten och är ett rätt så bra hemmalag, samtidigt som Dif inte har övertygat i bortaplanssammanhang den här säsongen sett till helheten. Tipset utgörs av att västerbottningarna krigar till sig minst en poäng inför hemmafansen.

***

Leksand - Rögle

Matchtips: 1.

Situationen är tämligen prekär för Leksand efter sju (!) nederlag i följd. Rögle blir en ordentlig utmaning. RBK har fyra raka trepoängare och är ett lag som har goda möjligheter att göra ett bra slutspel. Det skiljer dessutom hela 38 poäng mellan lagen. Faktum är å andra sidan att LIF har plusstatistik på skåningarna den här säsongen. Högstanivån är dessutom mycket hög. Känslan är att Leksand bryter förlustsviten och kämpar till sig en minst sagt välbehövlig seger i jakten på att undvika SHL-kvalet.

***

Växjö - HV71

Matchtips: 1.

Smålandsderby i Vida Arena. Växjö kämpar för att behålla slutspelsplatsen och HV71 krigar för att kliva upp över topp sex-strecket. Lakers har fyra förluster på de fem senaste matcherna, men är på gång till följd av bortavinsten mot Oskarshamn nu senast. HV71 - med 16 poäng på de sju senaste matcherna - har varit bra de senaste veckorna och är bortastarka. Lägg därtill att HV71 har 3-0 i inbördes möten. Växjö besitter dock en mycket hög grundkapacitet och är i ett större poängbehov än gästerna. Tipset är att Lakers drar det längsta strået den här gången. Mycket till följd av den höga kapaciteten på forwardsfronten.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget