Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher
Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Luleå - Skellefteå

Matchtips: X.

Prestigematch i norr. Luleå har prickat in formen; sju raka hemmavinster och nio segrar på de elva (tio av dessa har varit poänggivande) senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Skellefteå blir en tuff utmaning. SKE har tre vinster i följd och är ett lag med mycket potential. Hemmalaget har dessutom en del tunga avbräck. LHF är emellertid grymt hemmastarka och vann dessutom det senaste mötet lagen emellan komfortabelt. Lägg därtill att norrbottningarna i grunden har ett bättre lag. Känslan är att Luleå får med sig minst en poäng från den här bataljen.

***

Frölunda - Linköping

Matchtips: 1.

En match där Frölunda är tämligen stora favoriter. Göteborgarna har håvat in sex poäng på de tre senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Linköping hittills. LHC ska dock inte räknas bort. Östgötarna vände den negativa trenden nu senast genom att hemmabetvinga Oskarshamn och är ett lag med en hög grundkapacitet. Linköping är dock usla i bortaplanssammanhang och Frölunda vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset utgörs av att västkustgänget vinner igen. Mycket till följd av det försvarsmässiga övertaget.

***

Brynäs - Örebro

Matchtips: X.

Svårtippat värre. Brynäs - med två raka nederlag i bagaget - har dippat den senaste tiden. Skadesituationen är dessutom tuff. Örebro har blandat och gett på sistone. Närke-gänget har i grunden ett bättre lag och vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att ÖHK får med sig minst en poäng från Gävle.

***

Rögle - Djurgården

Matchtips: 1.

Rögle är ett topplag, men har inte direkt övertygat den senaste tiden (tre förluster på de fem senaste matcherna). Djurgården har visserligen fem nederlag på de sex senaste matcherna, men är på stark uppgång i och med bortavinsten mot namnkunniga Örebro nu senast. RBK vann dock det senaste mötet lagen emellan och har ett bättre spelarmaterial. Lägg därtill att skåningarna är hemmastarka, samtidigt som stockholmarna inte har övertygat i bortaplanssammanhang. Känslan är att Rögle vinner redan under ordinarie speltid.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget