Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher
Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar tisdagens SHL-matcher

Skellefteå - Luleå

Matchtips: X.

Prestigematch i norr. Skellefteå - med två vinster på de tre senaste matcherna - är på gång. Luleå föll förvisso nu senast borta mot HV71, men var kraftigt spelförande och har dessutom tre vinster på de fyra senaste bataljerna. SKE är ett rätt så bra hemmalag, medan LHF är bortastarka. Det skiljer inte alltför mycket mellan dessa lag och är upplagt för en rysare. Tipset utgörs av att sammandrabbningen inte avgörs redan under ordinarie speltid.

***

Djurgården - Leksand

Matchtips: 1.

Ytterligare en tämligen svårtippad match. Djurgården har onekligen prickat in formen. Tre raka vinster talar sitt tydliga språk. Segern nu senast borta mot självaste Frölunda inger sannerligen respekt. Leksand blir en tuff utmaning. LIF kan ståta med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Masarna är dessutom obesegrade under ordinarie speltid i samtliga dessa bataljer. Lägg därtill att Leksand vann det senaste mötet lagen emellan. Dif är dock väldigt hemmastarka och LIF har inte direkt varit något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Känslan är att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

***

Rögle - HV71

Matchtips: 1.

En lurig match att tippa. Rögle har håvat in hela 16 poäng på de sex senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än HV71 så här långt. RBK har å andra sidan inte spelat sedan den 14 november och det är svårt att veta var laget står för tillfället. HV71 har mycket att jobba på efter fyra nederlag på de fem senaste matcherna. Skåningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Lägg därtill att Rögle inte har tappat en enda poäng i hemmaplanssammanhang, samtidigt som smålänningarna är bortasvaga. Tipset är att RBK drar det längsta strået. Delvis med tanke på lagets defensiva övertag.

***

Växjö - Frölunda

Matchtips: 2.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Växjö kan ståta med nio poäng på de fyra senaste matcherna. Frölunda har visserligen gjort en bra säsong rent helhetsmässigt, men formkurvan (tre nederlag på de fyra senaste matcherna) är minst sagt tveksam. Göteborgarna vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan. Växjö är förvisso hemmastarka, men västkustgänget har i grunden ett bättre lag. Känslan är att bortalaget styr upp det här. Mycket till följd av lagets höga försvarsmässiga kapacitet.

***

Malmö - Linköping

Matchtips: 1.

Malmö jagar revansch efter två raka förluster. Möjligheterna är goda. Redhawks gjorde en bra match rent spelmässigt nu senast borta mot Leksand och grundkapaciteten är hög. Linköping blir hur som helst en ordentlig utmaning. LHC kan stoltsera med tre vinster på de fyra senaste matcherna och har en hög kapacitet i allmänhet. Malmö är dessutom hemmasvaga. Känslan är emellertid trots allt att skåningarna studsar tillbaka. Mycket med tanke på den höga kapaciteten på forwardssidan.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget