Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Växjö - Färjestad

Matchtips: X.

Svenska mästarna Växjö tar sig an stjärnspäckade Färjestad. Snacka om ett riktigt kraftprov från start. En tämligen svårtippad match, trots att värmlänningarna för närvarande har ett övertag på forwardssidan. Känslan är att matchen inte avgörs under ordinarie speltid.

***

Oskarshamn - Timrå

Matchtips: X.

Två lag som många tror kommer kriga i bottenträsket den här säsongen drabbar samman. Ytterst ovisst. Det skiljer ytterst lite mellan dessa lag på förhand. Här ligger ett oavgjort resultat under ordinarie speltid närmast till hands.

***

Frölunda - Brynäs

Matchtips: 1.

Frölunda har sannerligen ett kanonläge. Inte minst med tanke på Brynäs tveksamma backbesättning. Hemmaplansfördelen betyder mycket och göteborgarna har i grunden ett betydligt bättre lag. Allt annat än tre hemmapoäng vore tämligen oväntat.

***

Luleå - Linköping

Matchtips: 1.

En match där hårdsatsande Luleå är stora favoriter. LHF har i grunden ett bättre lag än Linköping och hemmaplansfördelen väger tungt. LHC ska dock på intet sätt räknas bort. Inte minst med tanke på den höga kapaciteten på målvaktsfronten. Tipset utgörs emellertid av att norrbottningarna blir för svåra den här gången.

***

Leksand - Malmö

Matchtips: 1.

Två lag med mycket potential möts i premiären. Malmö känns strået vassare i grunden, men Leksand är ett lag med en hög kapacitet och hemmaplansfördelen ska lyftas fram. Skåningarna lär visserligen göra en bättre säsong än LIF i slutändan, men känslan är att masarna drar det längsta strået den här gången. Delvis med tanke på den vassa forwardssidan.

***

Örebro - Rögle

Matchtips: 1.

Sammandrabbning mellan två guldkandidater. En av många väldigt ovissa bataljer i SHL-premiäromgången. Rögle har visserligen ett riktigt bra lag, men känns försvagade i jämförelse med i fjol. Tipset utgörs av att Örebro styr upp det här. Till viss del tack vare lagets vassa målvaktsspel.

***

Djurgården - Skellefteå

Matchtips: X.

Ytterligare en mycket oviss tillställning. Djurgården har något lovande på gång, medan Skellefteå visserligen har åkt på många tunga tapp, men värvat väldigt spännande. Två lag som inte minst har mycket offensiv potential möts och tipset är att matchen inte avgörs under ordinarie speltid.