Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Leksand - Färjestad

Matchtips: 1.

Leksand är tämligen formstarka; tolv poäng på de fem senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Färjestad jagar revansch efter fyra raka torskar. FBK är emellertid ett lag med mycket potential. Det står 1-1 i inbördes möten lagen emellan och är upplagt för en jämn match. Känslan är att LIF - som är ett ganska bra hemmalag - drar det längsta strået. Mycket med tanke på lagets eminenta offensiva spetskompetens.

***

Rögle - Luleå

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Rögles form är bra. Det har blivit två vinster på de tre senaste matcherna och RBK är dessutom obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Luleå blir en tuff utmaning. LHF har i och för sig två raka nederlag, men den spelmässiga insatsen var bra nu senast hemma mot Växjö. Norrbottningarna är dessutom bortastarka. Rögle är å andra sidan ett bra hemmalag och kan ståta med 2-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att skåningarna styr upp det här igen.

***

Malmö - Oskarshamn

Matchtips: 1.

Viktig match i jakten på att undvika bottenträsket. Malmö har inte spelat sedan den 9 januari och det är svårt att veta var laget står. Skåne-gänget har håvat in nio poäng på de fyra senaste matcherna och har i grunden ett bättre lag än Oskarshamn. IKO har dessutom förlorat tre av de fyra senaste matcherna och är ett halvdant bortalag. Redhawks är förvisso ett mediokert hemmalag, men känslan är ändå att Malmö - som vann det senaste mötet lagen emellan - styr upp det här. Delvis med tanke på målvaktsspelet.

***

Frölunda - Örebro

Matchtips: X.

Svårtippat värre. Frölunda är formsvaga (tre förluster på de fyra senaste matcherna). Örebro - som har två raka förluster i bagaget - är också på nedgång. ÖHK besitter dock en grymt hög högstanivå. Göteborgarna är hemmastarka och kan dessutom stoltsera med 3-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att västkustgänget vinner igen. Delvis till följd av lagets defensiva övertag.

***

Djurgården - Skellefteå

Matchtips: 1.

Djurgården är ute efter revansch efter hemmaförlusten mot Rögle. Möjligheterna är goda. Stockholmarna har vunnit två av de tre senaste matcherna och är ett bra bortalag. Skellefteå blir en rejäl utmaning. SKE ståta med fem vinster i följd och är ett rätt så bra bortalag. Västerbottningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Dif har dock betvingat Skellefteå tidigare under säsongen. Känslan är att Djurgården styr upp det här.

***

Växjö - Brynäs

Matchtips: 1.

Växjö ångar på. Fem segrar på de sex senaste matcherna imponerar. Det faktum att Lakers dessutom är obesegrade under ordinarie speltid i nio (!) bataljer i rad inger respekt. Brynäs är en lurig motståndare. BIF har visserligen gjort en halvdan säsong rent helhetsmässigt, men är på stark uppgång och 15 poäng på de sju senaste tillställningarna är väldigt bra. Växjö har dock 2-0 i inbördes möten och är SHL:s bästa hemmalag. Lägg därtill att Gävle-gänget är ett av seriens sämsta i bortaplanssammanhang. Tipset är att smålänningarna vinner redan under ordinarie speltid. Till viss del tack vare det eminenta målvaktsspelet.

***

Linköping - HV71

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i bottenstriden. Linköping - som har två raka trepoängare - är på gång. HV71 har blandat och gett den senaste tiden. Ett lag som har haft svårt att hitta den rätta jämnheten, men i grunden är ett lag med en hög kapacitet. LHC kan ståta med 2-0 i inbördes möten och HV71 är SHL:s sämsta bortalag. Östgötarna har förvisso inte direkt övertygat i hemmaplanssammanhang, men tipset utgörs ändå av att Linköping inkasserar tre minst sagt viktiga poäng.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget