Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Örebro - Djurgården

Matchtips: 1.

En svårtippad batalj. Örebros form är god - nio poäng på de fyra senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Djurgården jagar revansch efter fem nederlag i följd. Grundkapaciteten är hög och stockholmarna har besegrat ÖHK i ett av två möten lagen emellan tidigare under säsongen. ÖHK har emellertid i grunden ett snäppet bättre lag och är hemmastarka. Tipset utgörs av att Närke-gänget inkasserar full pott.

***

HV71 - Rögle

Matchtips: X.

Det skiljer hela 32 (!) poäng mellan lagen, men det här är ändå en tämligen oviss match. HV71 - med två vinster på de tre senaste matcherna - är på gång. Rögle har en hel del att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. RBK har emellertid 2-0 i inbördes möten och är bortastarka. Jönköpingsgänget är dock svårspelade på hemmais och har mycket potential. Känslan är att smålänningarna får med sig minst en poäng från den här tillställningen.

***

Brynäs - Skellefteå

Matchtips: 1.

Brynäs tar nya tag efter bortaförlusten mot Luleå. Gävle-gänget har trots allt nio poäng på de fyra senaste matcherna och goda möjligheter att studsa tillbaka direkt. Skellefteå är formstarka (tre vinster på fyra matcher) och har i grunden ett bättre spelarmaterial. BIF är dock rätt så hemmastarka. Tipset utgörs av att BIF styr upp det här. Mycket till följd av den fina spetskompetensen på forwardssidan.

***

Linköping - Oskarshamn

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i bottenstriden. Linköping är uppe i tio förluster i rad. Oskarshamn kan ståta med nio pinnar på de fyra senaste matcherna och har gjort en bra säsong utifrån förutsättningarna. Lägg därtill att LHC är ett mediokert lag i hemmaplanssammanhang. Östgötarna har å andra sidan 2-0 i inbördes möten och är ett lag med en hög kapacitet. Tipset är att trenden vänder för Linköping och att hemmalaget vinner redan under ordinarie speltid.

***

Leksand - Växjö

Matchtips: X.

En viktig match i topp fyra-kampen. Leksand är grymt formstarka. Faktum är att masarna har håvat in sex vinster på de sju senaste matcherna. LIF är dessutom obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Växjö blir en rejäl utmaning. Lakers har vunnit tre av de fyra senaste bataljerna och är obesegrade under ordinarie speltid i sju (!) tillställningar i följd. Lägg därtill att Växjö har 2-0 i inbördes möten. Det är upplagt för att Lakers får med sig minst en pinne från Dalarna.

***

Färjestad - Frölunda

Matchtips: X.

En högintressant match. Färjestad har åkt på tre raka nederlag och gjort en halvdan säsong så här långt i paritet till de höga förväntningarna på laget. Frölunda blir ett kraftprov. Göteborgarna är ett topp tre-lag och bra i bortaplanssammanhang. Formen (två förluster på tre matcher) är å andra sidan dålig. Västkustgänget har dock plusstatistik på FBK den här säsongen och tipset är att gästerna får med sig minst en poäng från Karlstad. Delvis med tanke på lagets höga defensiva kapacitet.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget