Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Leksand - Malmö

Matchtips: 1.

En väldigt oviss match. Leksand föll förvisso nu senast hemma mot Linköping, men tog trots allt poäng och kan ståta med sju pinnar på de tre senaste matcherna. LIF är dessutom obesegrade under ordinarie speltid i fyra bataljer i följd. Malmö förlorade borta mot Växjö i torsdags, men Lakers är ett väldigt bra lag och Redhawks kan ståta med sex pinnar på de sex senaste tillställningarna. Leksand har dessutom inte övertygat i hemmaplanssammanhang. LIF vann dock det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att Leksand styr upp det här.

***

HV71 - Skellefteå

Matchtips: 2.

Ytterligare en väldigt svårtippad match. HV71 jagar en snabb revansch efter hemmaförlusten mot Linköping. Möjligheterna är goda. Jönköpingsgänget har inkasserat fyra poäng på de två senaste matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid i sju matcher i följd. Skellefteå blir en rejäl utmaning. SKE har visserligen varit rätt så ojämna på sistone, men vann det senaste mötet lagen emellan. Känslan är att Skellefteå vinner igen. Delvis till följd av målvaktsspelet.

***

Frölunda - Djurgården

Matchtips: 1.

En match där Frölunda är favoriter, trots att formen är dålig (två nederlag på de tre senaste matcherna). Djurgården är en lurig motståndare. Dif har visserligen inte gjort någon bra säsong rent helhetsmässigt, men är sannerligen på gång. Tre vinster på de fyra senaste bataljerna talar sitt tydliga språk. Stockholmarna har å andra sidan bara tagit en enda poäng på sex bortamatcher. Lägg därtill att Frölunda är SHL:s främsta hemmalag och vann det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att västkustgänget drar det längsta strået. Mycket till följd av lagets höga defensiva kapacitet.

***

Brynäs - Färjestad

Matchtips: X.

Brynäs har onekligen en hel del att jobba på efter sju förluster på de åtta senaste matcherna. Färjestad har blandat och gett den senaste tiden. FBK är inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang, medan BIF är ett bra hemmalag. Gävle-gänget vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Färjestad har dock i grunden ett bättre lag och tipset utgörs av att värmlänningarna får med sig minst en pinne från den här sammandrabbningen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget