Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Brynäs - Frölunda

Matchtips: 2.

Brynäs har hamnat i en djup formsvacka; sex raka förluster talar sitt tydliga språk. Frölunda blir ett rejält kraftprov. Göteborgarna har håvat in fem vinster på de sex senaste bataljerna och vann det senaste mötet lagen emellan. Västkustgänget har å andra sidan blandat och gett i bortaplanssammanhang den här säsongen rent helhetsmässigt. BIF är emellertid inget suveränt hemmalag och Frölunda har i grunden ett bättre spelarmaterial. Tipset utgörs av att bortalaget drar det längsta strået. Mycket till följd av målvaktsspelet.

***

Djurgården - Växjö

Matchtips: 1.

Djurgården jagar revansch efter två förluster på de tre senaste matcherna. Växjö har kommit igång ordentligt - fyra vinster på de fem senaste matcherna imponerar. Dif är dock ett bra hemmalag och har en hög offensiv kapacitet. Känslan är att stockholmarna styr upp det här redan under ordinarie speltid.

***

Linköping - Luleå

Matchtips: X.

En väldigt svårtippad match. Linköping - med två raka vinster - är på stark uppgång. Luleå har tre nederlag på de fyra senaste matcherna, men är på rätt väg i och med hemmasegern mot Örebro nu senast. LHC är ett betydligt starkare hemmalag än bortalag och grundkapaciteten är enormt hög. Känslan är att östgötarna krigar till sig minst en poäng.

***

Skellefteå - Malmö

Matchtips: 1.

Skellefteå har något bra på gång. Det faktum att SKE har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa matcher talar sitt tydliga språk. Malmö blir en tuff utmaning. Redhawks studsade tillbaka nu senast hemma mot Brynäs och är på rätt väg. Skåningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Malmö är å andra sidan bortasvaga, samtidigt som Skellefteå är ett bra hemmalag. Tipset utgörs av att hemmaplansfördelen avgör den här gången.

***

Örebro - Oskarshamn

Matchtips: 1.

Örebro är utan tvivel favoriter under lördagen. ÖHK krigade till sig en poäng nu senast borta mot Luleå efter en stark upphämtning och är obesegrade under ordinarie speltid i fem matcher i rad. Oskarshamn - med fyra raka nederlag i bagaget - är inne i en tuff period. Lägg därtill att Närke-gänget är hemmastarka och vann det senaste mötet lagen emellan. Örebro har dessutom i grunden ett bättre lag. Tipset är att hemmalaget drar det längsta strået. Till viss del med tanke på lagets eminenta offensiva spetskompetens.

***

Färjestad - HV71

Matchtips: X.

Ovisst värre. Färjestad - som kan ståta med tre vinster på de fyra senaste matcherna - är på stark uppgång. HV71 har haft ett långt uppehåll och är ytterst svårbedömda i det här läget. Grundkapaciteten är dock tämligen hög. Smålänningarna är bortasvaga, samtidigt som FBK är ett ganska bra hemmalag. Värmlänningarna vann dessutom när lagen möttes senast. Känslan är att Färjestad får med sig minst en pinne från den här tillställningen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget