Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Skellefteå - Rögle

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Skellefteå kan stoltsera med fyra vinster på de fem senaste matcherna. SKE är dessutom obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Rögle gjorde det oerhört bra som hemmabetvingade självaste Frölunda nu senast och 13 poäng på de sex senaste bataljerna är starkt. Västerbottningarna är emellertid väldigt, väldigt hemmastarka och känslan är att hemmaplansfördelen blir avgörande.

***

Leksand - Färjestad

Matchtips: 1.

Leksand jagar revansch efter bortaförlusten mot Luleå. Möjligheterna är goda. LIF gjorde en - rent spelmässigt - bra insats sett till offensiven och har mycket potential. Färjestad blir en utmaning. FBK kan ståta med fyra segrar på de fem senaste matcherna och har ett bättre spelarmaterial än Leksand. Bortaspelet har dock inte övertygat. Känslan är att masarna studsar tillbaka direkt genom att vinna redan under ordinarie speltid. Till viss del tack vare lagets fantastiska offensiva spetskompetens på forwardssidan.

***

Frölunda - Luleå

Matchtips: 1.

Seriefinal i Göteborg. Ovisst värre. Frölunda har en hel del att jobba på efter två nederlag på de tre senaste matcherna. Luleå blir en extrem utmaning. LHF har håvat in två raka trepoängare och gjort en bättre säsong än västkustgänget hittills. Frölunda är dock fortfarande obesegrade i hemmaplanssammanhang och har ett snäppet bättre lag. Tipset utgörs av att hemmalaget drar det längsta strået den här gången. Delvis till följd av den höga kapaciteten på målvaktsfronten.

***

Oskarshamn - Malmö

Matchtips: X.

En tämligen svårtippad match. Oskarshamn har blandat och gett den senaste tiden, men utan tvivel gjort det bra rent helhetsmässigt den här säsongen hittills. Malmö är inne i en svacka; fyra raka nederlag talar sitt tydliga språk. Redhawks har dock i grunden ett bättre lag än IKO och smålänningarna har inte direkt varit något höjdarlag i hemmaplanssammanhang. Känslan är att skåningarna får med sig minst en poäng. Mycket till följd av målvaktsspelet.

***

Örebro - Växjö

Matchtips: 1.

Två guldkandidater drabbar samman. Örebro har en hel del att förbättra efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Växjö - som har inkasserat två raka trepoängare - blir en synnerligen svår uppgift. ÖHK är dock hemmastarka och har ett offensivt övertag. Tipset är att Närke-gänget vinner detta, lagets halvdana defensiv i serieinledningen till trots.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget