Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Foto: Bildbyrån (montage)

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Växjö - Brynäs

Matchtips: 1.

Växjö har mycket att jobba på efter tre nederlag på de fyra senaste matcherna. Brynäs blir ytterligare en väldigt svår uppgift. Gävle-gänget kan ståta med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Målvaktsspelet har varit suveränt den senaste tiden och blivit tungan på vågen. Lakers har dock i grunden ett bättre lag och tipset utgörs av att smålänningarna studsar tillbaka. Mycket till följd av lagets starka forwardssida.

***

Oskarshamn - Örebro

Matchtips: 2.

Oskarshamn har något bra på gång; två raka trepoängare talar sitt tydliga språk. Örebro blir ett kraftprov. ÖHK har visserligen två raka förluster, men det såg bra ut på det spelmässiga planet nu senast hemma mot topplaget Luleå. ÖHK har ett bättre lag än IKO och tipset utgörs av att Närke-gänget tar revansch. Delvis med tanke på lagets försvarsmässiga övertag.

***

Malmö - Luleå

Matchtips: 1.

Malmö jagar revansch efter bortaförlusten mot HV71. Möjligheterna är tämligen goda. Redhawks gjorde det stundtals bra rent spelmässigt i den senaste matchen och har dessutom håvat in sex poäng på de tre senaste bataljerna. Luleå blir en rejäl utmaning. LHF vann nu senast borta mot Örebro och är fortfarande obesegrade under ordinarie speltid. Den spelmässiga prestationen var dock ingen höjdare i torsdags och känslan är att norrbottningarna förlorar under lördagen.

***

Leksand - Rögle

Matchtips: X.

Ovisst värre. Leksand föll borta mot Oskarshamn i den senaste matchen och har haft svårt att hitta den rätta jämnheten i serieinledningen. Rögle blir en enorm utmaning. RBK förlorade nu senast i Gävle, men har trots allt inkasserat nio poäng på de fyra senaste matcherna och gjort en mycket bra säsong hittills rent helhetsmässigt. Det är upplagt för en rysare och känslan är att skåningarna får med sig minst en poäng.

***

Skellefteå - Linköping

Matchtips: 1.

En match där Skellefteå har ett riktigt bra läge. Tio poäng på de fyra senaste matcherna inger respekt. Linköping ska dock på intet sätt räknas bort. LHC - som hemmabetvingade Djurgården i torsdags - bröt lagets tre matcher långa förlustsvit och besitter en grymt hög grundkapacitet. Östgötarna är dock bortasvaga och SKE har varit starka i hemmaplanssammanhang. Tipset utgörs av att västerbottningarna tar ytterligare en hemmavinst. Delvis med tanke på Linköpings defensiva brister.

***

Djurgården - HV71

Matchtips: X.

Djurgården är i gungning. Endast fem poäng på sex matcher och en sistaplats säger det mesta. HV71 - med sju poäng på fyra matcher - har mycket goda möjligheter på Hovet. Inte minst med tanke på stockholmarnas offensiva problem. Tipset utgörs av att Jönköpingsgänget får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Färjestad - Frölunda

Matchtips: 2.

Färjestad - som har haft många avbräck på sistone - får det tufft under lördagen. Frölunda kan stoltsera med fyra vinster i följd och är nya serieledare. FBK har varit väldigt ojämna den här säsongen så här långt. Värmlänningarna har dock en hög grundkapacitet och lär bli ett lag för tabellens övre halva i det långa loppet under normala omständigheter. Tipset är dock att göteborgarna blir för svåra den här gången. Till viss del med tanke på bortalagets fantastiska målvaktsspel.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget