Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Oskarshamn - Växjö

Matchtips: 2.

Oskarshamn har mycket att jobba på efter fyra raka nederlag. Smålandskollegan Växjö - som också har fyra nederlag i följd i bagaget - är illa ute i slutspelskampen och det här är en tämligen oviss batalj. Lakers är förvisso bortasvaga, men har i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att Växjö har ett psykologiskt övertag till följd av 3-0 i inbördes möten. Tipset utgörs av att Lakers styr upp det här.

***

Rögle - Frölunda

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i toppstriden. Ovisst var ordet. Rögle har prickat in formen; tre raka trepoängare imponerar. Frölunda blir ett kraftprov. Göteborgarna har två trepoängare på de tre senaste matcherna. Västkustgänget är å andra sidan inte direkt något suveränt bortalag och RBK är grymt svårspelade i Catena Arena. Känslan är att Rögle - som har 3-0 i inbördes möten - drar det längsta strået. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Leksand - Luleå

Matchtips: 1.

En lurig match att tippa. Leksand är illa ute efter sex raka förluster och poängbehovet är extremt inför fortsättningen. Luleå blir en tuff utmaning. Det skiljer hela 45 (!) poäng mellan lagen och LHF kan ståta med 3-0 i inbördes möten. Norrbottningarna - som har två raka förluster - är å andra sidan på rejäl nedgång och faktum är att LIF har varit nära att ta poäng i två av tre inbördes möten. Känslan är att Leksand skräller och tar en viktig seger i jakten på att undvika SHL-kvalet. Mycket till följd av den höga kapaciteten på forwardssidan.

***

Linköping - HV71

Matchtips: 1.

Linköpings jakt på att befästa platsen ovanför SHL-kvalstrecket och närma sig slutspel går vidare. Förutsättningarna är mycket goda. LHC har inkasserat hela fem trepoängare på de sex senaste matcherna. HV71 blir en ordentlig utmaning. Jönköpingslaget har i grunden ett bättre spelarmaterial och är dessutom ett av SHL:s främsta bortalag. Östgötarna har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och HV71 - med två raka förluster i bagaget - är på nedgång. Tipset utgörs av att Linköpings fina form håller i sig. Delvis tack vare målvaktsspelet.

***

Malmö - Djurgården

Matchtips: 1.

Malmö har anledning att blicka uppåt i tabellen och sikta på en topp sex-placering efter fyra vinster på de fem senaste matcherna. Djurgården blir ett stort kraftprov. Dif är inne i en mäktig form (åtta vinster i följd) och har i grunden ett bättre lag. Stockholmarna har å andra sidan inte direkt varit suveräna i bortaplanssammanhang sett över hela säsongen och Redhawks är väldigt svårspelade i Malmö Arena. Stockholmarna har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och ett bra läge. Tipset är dock trots allt att skåningarna blir för svåra den här gången. Mycket till följd av lagets fina målvaktsspel.

***

Örebro - Skellefteå

Matchtips: 1.

Örebro är ute efter revansch efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Skellefteå - med tre raka vinster - blir en ordentlig utmaning. Lägg därtill att SKE vann det senaste mötet lagen emellan komfortabelt. ÖHK är emellertid hemmastarka och grundkapaciteten är oerhört hög. Känslan är att vinden vänder för Närke-gänget under lördagen.

***

Färjestad - Brynäs

Matchtips: 1.

Färjestad jagar revansch efter två raka nederlag. Brynäs är förvisso långt efter i tabellen, men formen är god (tre vinster på fyra matcher). BIF vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. FBK har å andra sidan 2-1 i inbördes möten och är jättestarka i hemmaplanssammanhang. Tipset är att värmlänningarna vänder trenden. Mycket tack vare det offensiva övertaget.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget