Dragskott tippar lördagens SHL-matcher
Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Bild från Bildbyrån

Dragskott tippar lördagens SHL-matcher

Frölunda - Malmö

Matchtips: 1.

En match där Frölunda är favoriter. Göteborgarna - med två raka trepoängare i bagaget - är på gång. Malmö, som har håvat in sex poäng på de tre senaste matcherna, är också på rätt väg. Redhawks vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och är ett gediget lagkollektiv. Frölunda är å andra sidan ett betydligt mer skickligt lag och har besegrat skåningarna tidigare under säsongen. Lägg därtill att västkustgänget är väldigt hemmastarka. Tipset utgörs av att Frölunda utökar segersviten. Mycket tack vare lagets stora offensiva övertag.

***

Linköping - Färjestad

Matchtips: X.

En tämligen oviss batalj. Linköping har prickat in formen; två raka trepoängare och poäng i sex av de sju senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Färjestad - med tre nederlag i följd - har en hel del att jobba på. Det skiljer dock hela 26 poäng mellan lagen och FBK är ett ganska bra bortalag. Lägg därtill att värmlänningarna har 2-0 i inbördes möten. Känslan är emellertid trots allt att LHC får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen. Delvis tack vare lagets höga kapacitet på forwardsfronten.

***

Rögle - HV71

Matchtips: 1.

Sexpoängsmatch i topp sex-striden. Rögle har varit ojämna den senaste tiden. HV71 - med fem raka nederlag - är inne i en formsvacka. Det står 1-1 i inbördes möten och är upplagt för en jämn match i Ängelholm. Inte minst med tanke på att Jönköpingsgänget är ett bra bortalag. Tipset är dock att RBK blir för svåra den här gången. Mycket till följd av målvaktsspelet.

***

Brynäs - Luleå

Matchtips: 2.

En oviss match. Brynäs föll förvisso nu senast borta mot Frölunda, men har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Luleå - som förlorade borta mot Örebro - dippade också i torsdags, men har varit starka rent helhetsmässigt de senaste veckorna. LHF har dessutom 2-0 i inbördes möten och är ett bra bortalag. BIF är förvisso bra i hemmaplanssammanhang, men Luleå har i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att norrbottningarna styr upp det här. Mycket tack vare det defensiva övertaget.

***

Djurgården - Örebro

Matchtips: 1.

Djurgården jagar en plats ovanför kvalseriestrecket och Örebro krigar för att närma sig serieledningen. Dif är tämligen formstarka. Fem vinster på de sex senaste matcherna och poäng i samtliga dessa bataljer inger respekt. ÖHK blir ett ordentligt kraftprov. Närke-gänget stod för en stark vändning nu senast hemma mot topplaget Luleå och kan stoltsera med sex vinster på de sju senaste bataljerna. Stockholmarna har å andra sidan 2-0 i inbördes möten och är ett bra hemmalag. Känslan är att Djurgården krigar till sig ytterligare en vinst, trots att Örebro är rätt så bra i bortaplanssammanhang.

***

Skellefteå - Oskarshamn

Matchtips: 1.

Det här är lite av en måste-vinna-match för Skellefteå, som är farligt nära att halka ner under topp sex-strecket. SKE har åkt på två raka nederlag. Oskarshamn är en lurig motståndare. IKO har gjort en del bra matcher de senaste veckorna, men haft förtvivlat svårt att hitta den rätta jämnheten. Nykomlingarna är dessutom SHL:s sämsta bortalag. Lägg därtill att Skellefteå har 2-0 i inbördes möten och är rätt så bra i hemmaplanssammanhang. Oskarshamn lär stå emot bra, men känslan är att västerbottningarnas individuella skicklighet avgör.

***

Växjö - Leksand

Matchtips: 1.

Växjös jakt på att närma sig lagen på den övre tabellhalvan går vidare, samtidigt som Leksand krigar för att närma sig SHL-kvalstrecket. Lakers - som kan ståta med två raka vinster - har något bra på gång. LIF har blandat och gett på sistone. Faktum är dock att Leksand vann det senaste mötet lagen emellan. Smålänningarna har emellertid betvingat masarna tidigare under säsongen och LIF är bortasvaga. Växjö har dessutom i grunden ett bättre lag. Tipset är att Lakers styr upp det här.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget