Dragskott rankar SHL:s tio bästa målvakter - plats 1-5
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar SHL:s tio bästa målvakter - plats 1-5
Dragskott rankar SHL:s tio bästa målvakter - plats 1-5

Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Dragskott rankar SHL:s tio bästa målvakter - plats 1-5

1. Jhonas Enroth, Örebro

Örebro har tappat klassmålvakten Dominik Furch, men fått in en högkaratig ersättare. Jhonas Enroths återkomst i ÖHK betyder extremt mycket för Närke-gänget. En rutinerad burväktare med en ännu högre kapacitet än Furch.

2. Gustaf Lindvall, Skellefteå

Skellefteå gjorde en riktigt bra säsong utifrån förutsättningarna i fjol. Det var till stor del Gustaf Lindvalls förtjänst. SKE-produkten fick ytterligare en dimension i sitt spel och är en riktig toppmålvakt i SHL-sammanhang. Definitivt en av SHL:s tre bästa burväktare som läget är nu.

3. Oscar Alsenfelt, Malmö

Malmös största hopp i jakten på att gå långt i ett eventuellt slutspel. Rutinerade Oscar Alsenfelt har gjort ett antal starka säsonger på den här nivån och tillför spetskompetens. En pålitlig målvakt med en fantastisk högstanivå.

4. Johan Mattsson, Frölunda

Frölunda har en riktigt bra målvaktsbesättning. Framför allt med tanke på Johan Mattsson. En toppmålvakt i SHL-sammanhang och har framför allt en imponerande förmåga att prestera i extra viktiga matcher.

5. Jonas Gustavsson, Linköping

Den NHL-meriterade målvakten - som blir 36 i oktober - håller fortfarande hög SHL-klass. Storvuxne Jonas Gustavsson blir en viktig kugge i ett spetsigt Linköping som har goda möjligheter att ta revansch efter några mindre bra säsonger.

Läs även:

Plats 6-10

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget