• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar SHL:s tio bästa backar - plats 6-10
Dragskott rankar SHL:s tio bästa backar - plats 6-10

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Dragskott rankar SHL:s tio bästa backar - plats 6-10

6. Jonas Ahnelöv, Leksand

En av Leksands viktigaste kuggar i jakten på att ta nästa steg den här säsongen. Jonas Ahnelöv är en pålitlig pjäs med en tämligen solid defensiv, kryddat med en bra offensiv. Lägg därtill att han besitter ledaregenskaper.

7. Kristian Näkyvä, Örebro

Finländaren har varit en ktoppback i SHL i flera år i följd. En spelare som är skicklig över hela rinken och framför allt besitter offensiv spetskompetens.

8. Julius Honka, Luleå

Det är förvisso långt ifrån säkert att Julius Honka fyller luckan efter Nils Lundkvist fullt ut, men visst tusan har Luleå gjort en klassvärvning här. Den NHL-meriterade backen har kapacitet för att vara en av SHL:s främsta backar med sina vassa allroundegenskaper.

9. Christian Folin, Frölunda

En av Växjös guldhjältar förra säsongen. Snacka om en prestigevärvning av Frölunda. Storvuxne Christian Folins håller skyhög SHL-klass i defensiven. En pjäs som kommer bli grymt viktig för göteborgarna rent försvarsmässigt och dessutom inte är talanglös framåt.

10. Oscar Engsund, Luleå

På tal om SHL-backar av hög kaliber i defensiven. Oscar Engsund har tagit stora steg de senaste säsongerna och utvecklats till en tämligen gedigen försvarsklippa. Placeringssäker, närkampsstark och med en härlig inställning. Engsund kan dessutom blixtra till i offensiven emellanåt, även fast han primärt har en defensiv inriktning.