• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar SHL:s tio bästa backar - plats 1-5
Dragskott rankar SHL:s tio bästa backar - plats 1-5

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Dragskott rankar SHL:s tio bästa backar - plats 1-5

1. Marc André Gragnani, Djurgården

Det finns väldigt, väldigt många vassa backar i SHL och det är en smaksak beträffande vem som är bäst. Valet faller på rutinerade Marc André Gragnani i det här fallet. Klippan har levererat på en hög nivå i många år och var fullständigt suverän i Djurgården under sin korta tid i Stockholmsgänget i fjol. Eminent över hela rinken, kryddat med fina ledaregenskaper.

2. Erik Gustafsson, Luleå

Luleå-kuggen har visserligen en poängstark säsong bakom sig, men den spelmässiga insatsen var - i paritet till de skyhöga förväntningarna - inte direkt på topp. Erik Gustafsson är oavsett alltjämt en back bland SHL:s toppskikt och har egentligen inga svagheter på den här nivån. En av LHF:s viktigaste spelare i guldjakten.

3. Jesse Virtanen, Färjestad

Backeleganten går in på sin fjärde SHL-säsong och har varit en toppspelare under hela sin tid i den svenska högstaligan hittills. En stark offensiv kraft som får dra ett tungt lass på backsidan - inte minst i powerplaysammanhang - i högintressanta Färjestad.

4. Joel Persson, Växjö

Powerplayspecialistens återkomst till svensk hockey förra säsongen blev tämligen lyckad. Joel Persson bevisade återigen att han är en klassback i SHL med sitt höga "hockey-IQ".

5. Jonathan Pudas, Skellefteå

Skellefteå har drabbats extremt hårt på spelaravbräcksfronten, men det har även tillkommit ett antal högkaratiga namn. Inte minst Jonathan Pudas. Liraren med VM-meriterna är inte bara skicklig framåt, utan besitter även goda defensiva egenskaper.

Läs även:

Plats 6-10