• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar Hockeyettans tio bästa målvakter - plats 1-5
Dragskott rankar Hockeyettans tio bästa målvakter - plats 1-5

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Dragskott rankar Hockeyettans tio bästa målvakter - plats 1-5

1. Marcus Hellgren, Karlskrona

Hockeyettans vassaste målvaktsprofil. Många spelare har lämnat Karlskrona till följd av det faktum att det blir spel på den här nivån, men Marcus Hellgren är kvar. En målvakt som varit bra i HockeyAllsvenskan och sticker ut lite extra.

2. Robin Wallin, Skövde

Robin Wallin - som har skaffat sig erfarenhet från spel i HockeyAllsvenskan de senaste åren - får betraktas som ett kanonnyförvärv som ger Skövde spetskompetens på målvaktssidan. Den storvuxne SIK-produkten är utan tvivel en målvakt i Hockeyettans toppskikt som läget är nu.

3. Robin Johansson, Nybro

Målvakten med de allsvenska meriterna är inne på andra raka säsongen i Nybro. En klassmålvakt i en riktigt bra ålder som ger Vikings spetskompetens på målvaktsfronten.

4. Tomas Rydén, Vimmerby

Smålänningarnas målvaktsbesättning är högintressant i allmänhet. Tomas Rydén är det starkaste kortet på förhand. En målvakt som har varit av toppkvalitet i Hockeyettan i ett antal år.

5. Victor Johnson, Boden

Boden hade en stark målvaktsbesättning förra säsongen. Säsongens upplaga känns ännu bättre på den fronten. Framför allt med tanke på värvningen av Victor Johnson. En burväktare med inte minst en grymt hög högstanivå.

Läs även:

Plats 6-10