Dragskott rankar HockeyAllsvenskans tio bästa forwards - plats 1-5
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar HockeyAllsvenskans tio bästa forwards - plats 1-5
Dragskott rankar HockeyAllsvenskans tio bästa forwards - plats 1-5

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Dragskott rankar HockeyAllsvenskans tio bästa forwards - plats 1-5

1. David Ullström, HV71

HV71 har - utan tvivel - HockeyAllsvenskans vassaste lag för närvarande, åtminstone rent pappersmässigt. David Ullström sticker ut mest. Där snackar vi om en härförare som håller mycket hög SHL-klass under normala omständigheter. Problemet - och det är inget litet problem - för HV71 är att Ullström har höftopererats och det är oklart när han är tillbaka i spel igen.

2. Simon Önerud, HV71

På tal om stjärnspäckade HV71. Powerforwarden Simon Önerud visade prov på klubbhjärta genom att stanna kvar i Jönköpingsgänget, degraderingen till trots. Den rutinerade guldhjälten är såklart alldeles för bra för HockeyAllsvenskan.

3. Fredrik Forsberg, HV71

Det är mycket HV71 nu. Ytterligare en spelare från förra säsongens lag som har valt att ta ansvar och kriga i HockeyAllsvenskan. Forsberg var stundtals väldigt bra i fjol och pangade in 20 mål på 54 tävlingsmatcher, vilket var målbäst i HV71-lägret.

4. Henrik Björklund, Bik Karlskoga

Den rutinerade artisten är guld värd för Bik Karlskoga. Inte minst med tanke på det vassa målsinnet och ledaregenskaperna. Det faktum att Henrik Björklund förlängde avtalet med tre år så sent som i våras betyder enormt mycket för värmlänningarna.

5. Anton Svensson, Västerås

Västerås har varit offensiva på värvningsfronten inför den här säsongen. Anton Svensson utgör ett av nytillskotten som imponerar mest. En lirare som utvecklades till en högklassig allsvensk spelare under tiden i Tingsryd och besitter SHL-potential.

Läs även:

Plats 6-10

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget