• Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar HockeyAllsvenskans tio bästa forwards - plats 6-10
Dragskott rankar HockeyAllsvenskans tio bästa forwards - plats 6-10

Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Dragskott rankar HockeyAllsvenskans tio bästa forwards - plats 6-10

6. Lukas Wernblom, Mora

En spelare som Mora - vilket överraskade många - har fått behålla ytterligare en säsong. Lukas Wernblom tog stora kliv i fjol och det är ingen tillfällighet att han fick prova på SHL-spel. Wernblom lär bli etablerad på en högre nivå än HockeyAllsvenskan förr eller senare. Hårt jobbande forward med offensiv spets.

7. Fredric Weigel, AIK

Rutinerade Fredric Weigel har etablerat sig som en högklassig offensiv kraft på den här nivån sedan några år tillbaka. En av HockeyAllsvenskans vassaste centrar, som får en nyckelroll på forwardssidan i AIK:s jakt på att utmana topplagen.

8. Colin Smith, Södertälje

Södertälje har värvat bra. Det handlar inte minst om Colin Smith, som var suverän i HockeyAllsvenskan i fjol. En högerfattad lirare med ett högt "hockey-IQ".

9. Anton Holm, AIK

Ytterligare en AIK-spelare med det lilla extra framåt. Anton Holm besitter inte minst eminenta skottegenskaper och har ett av HockeyAllsvenskans vassaste skott.

10. Daniel Ljunggren, Mora

Mora har något lovande på gång inför den här säsongen. Det beror till viss del på att några tunga pjäser som var med redan i fjol har valt att stanna kvar. Daniel Ljunggren är inte bare en solid offensiv spelare, utan besitter även goda defensiva kvaliteter och har förmågan att göra sina kedjekollegor bättre. En spelare som skulle kunna platsa i en bättre serie i rätt roll och med nog mycket förtroende.