Dragskott rankar de tio tyngsta spelarförlusterna inför…
  • Hem
  • Dragskott
  • Dragskott rankar de tio tyngsta spelarförlusterna inför HockeyAllsvenskan 2020/2021
Dragskott rankar de tio tyngsta spelarförlusterna inför HockeyAllsvenskan 2020/2021

Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Dragskott rankar de tio tyngsta spelarförlusterna inför HockeyAllsvenskan 2020/2021

1. Joe Cannata, Björklöven

HockeyAllsvenskans vassaste målvakt den gångna säsongen. Det säger det mesta. Den AHL-meriterade burväktaren visade prov på en extremt imponerande jämnhet, kryddat med en fantastisk högstanivå. Det är ingen tillfällighet att amerikanen återigen har fått chansen på en högre nivå.

2. Adam Tambellini, Modo

Det fanns visserligen några spelare i HockeyAllsvenskan som mäktade med fler poäng i fjol, men faktum är att Adam Tambellini hade det högsta poängsnittet av samtliga. En riktig artist, tillika ett av många tunga avbräck i ett Modo, som har drabbats hårdast av samtliga lag på spelaravbräcksfronten inför den kommande säsongen.

3. Jonathan Johnson, Modo

Liraren hade några fina säsonger i HockeyAllsvenskan bakom sig, varpå han tog ytterligare ett stort steg framåt den gångna säsongen och utvecklades till en "superstar". Det faktum att Jonathan Johnson slog poängrekordet i HockeyAllsvenskan sett till en enskild säsong säger en hel del. En spelare som är väl värd en ny chans i SHL.

4. Fredrik Forsberg, Bik Karlskoga

Värmlandsklubben har - sedan många år tillbaka - haft en eminent förmåga att vidareförädla spelare med mycket potential. Fredrik Forsberg, som inte fick det att lossna i Leksand, är ett utmärkt exempel i sammanhanget. En offensiv jätte i HockeyAllsvenskan de senaste åren.

5. Tony Mårtensson, Almtuna

Välmeriterade Tony Mårtensson avslutade spelarkarriären i Almtuna och var guld värd för det inte allför spetsiga laget. En artist med enorma offensiva skills, kryddat med gedigna ledaregenskaper. Snacka om att lämna ett gigantiskt tomrum efter sig i Uppsala-laget.

6. Amil Krupic, Kristianstad

Den gångna säsongens stora genombrottsman i Kristianstad. Snacka om att lyfta sig efter att tidigare inte direkt ha gjort något större väsen av sig på allsvensk nivå. En offensiv spjutspets, som vann Skåne-lagets interna poängliga i överlägsen (!) stil.

7. Brian Cooper, Björklöven

En av några spelare i Björklöven årgång 2019/2020 som är klar för SHL-spel. Utan tvivel en av HockeyAllsvenskans främsta allroundbackar i fjol.

8. Mattias Norlinder, Modo

På tal om exempel på grymt tunga Modo-avbräck. Jättetalangen - som har goda möjligheter att etablera sig i NHL på sikt - med det fina tvåvägsspelet blir enormt svår att ersätta för Öviksklubben.

9. Adam Wilsby, Södertälje

Visst - 19-åringen var i Södertälje på lån från Skellefteå, men spelade trots allt där en stor del av säsongen och kategoriseras därmed som en SSK-förlust i det här sammanhanget. HockeyAllsvenskans poängbäste - med mycket god marginal - juniorback den gångna säsongen. Vem ska ersätta honom i Södertälje?

10. Arvid Söderblom, Tingsryd

Ytterligare en spelare som huserade i HockeyAllsvenskan på lån i fjol. Tingsryd undvek en kvalserieplats med flera poängs marginal. Det hade Arvid Söderblom stor del i med sitt stabila målvaktsspel. En talang som blir spännande att följa i SHL-sammanhang.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget